ذخیره تغییرات تنظیمات پیش فرض بخشهای مورد علاقه خود را جهت نمایش در این صفحه انتخاب نمائید:

جمعه بیست و یکم بهمن 1390 خورشیدی (سال جهاد اقتصادی)

 پلی به گذشته
RSS تاریخچه تکواندو

چهارشنبه 27 مرداد 1389

بازديدها: 1655   |   تعداد آرا: 146

تاریخچه تکواندو
تاریخچه تکواندو


 






 
تكواندو هنر رزمی است كه اكنون به عنوان یك ورزش مدرن در سطح جهان شناخته شده و قدمت و تاریخ آن به 5000 سال پیش می‌رسد. می‌گویند در آن زمان، یك شاهزاده هندی روش ابتدایی مبارزه با دست خالی را ابداع كرد. وی در روش ابداعی خود دو كار انجام داد: یكی آن‌كه بر روی حركات حیوانات مطالعاتی كرد و دیگر آن‌كه هر چه هنر دفاع و حمله می‌دانست جمع‌آوری نموده و با هم ادغام كرد. این شاهزاده هندی از روی جنگیدن حیواناتی مثل حمله عقاب به مار, حمله مار به گربه, جنگ خرس و پلنگ، الگو گرفت و برای یافتن نقاط ضعف و نقاط قوت بدن انسان، آزمایشات زیادی انجام داد.

فرد دیگری كه پدر ورزش‌های رزمی شناخته می‌شود «تامو» نام دارد كه بدون شك در طول تمام تاریخ مكتوب و غیرمكتوب هنرهای رزمی, شخصیتی صاحب نام‌تر از او نمی‌توان یافت. در بین عدة زیادی كه تاكنون در ارتباط با تاریخ هنرهای رزمی و شخصیت «تامو» پژوهش كرده‌اند نام‌های زیادی به چشم می‌خورد. از جملة محققین صاحب نام، می‌توان «رابرت اسمیت« را نام برد. تألیفات ایشان از جامع‌ترین و معتبرترین مراجع در این خصوص است. او در كتاب «هنرهای رزمی آسیا» در مورد «تامو» می‌نویسد: «تامو» یك ایرانی بوده كه شخصیتی بزرگ و مرموز در هنرهای رزمی است. ژاپنی‌ها او را «هارما» نامیده و برای او ارزش خاصی قائلند. به طوری كه تصویر وی را در باشگاه‌های خود آویزان می‌كنند.
تکواندو فن دفاع از خود است که قدمت آن به سن بشر می‌رسد. آثار باستانی, نوشته‌ها و نقاشی‌های حک شده بر روی سنگ‌ها و غارهای دوره‌های پادشاهی «سیلا» و «کوریو» که قدمت آن به 37 سال قبل از میلاد می‌رسد، حکایت از وجود این ورزش رزمی در آن زمان می‌نماید كه «هوارانگ دو» نامیده می‌شد. این نام پس از طی سالیان متمادی به «سوباك دو» و سپس به «سوباك جی» و بعداً به «تای‌كی‌یون» و «تكیون» تغییر نام داد. این هنر رزمی ضمن این‌كه دركشوركره رواج بیشتری یافت، در سایركشورها مانند چین و ژاپن رخنه كرد. «ماتسوتا تسو اویاما» بنیان‌گذار سبك «كیوكوشین كاراته» كه خود نیز اصالت كره‌ای دارد, «هورانگ دو» را پیشكسوت ورزشی «كندو» یعنی ورزش سامورایی‌های ژاپنی می‌داند و این دلیل محكم است برای این‌كه درآن سال‌ها, هنرهای رزمی از كره به ژاپن رفته است.
در دوران اشغال كره توسط ژاپنی‌ها در سال‌های 1945 میلادی، طبق دستور دولت این كشور، تمرین هر نوع ورزش مبارزاتی در كره ممنوع گردید و تنها كاراته به‌عنوان ورزش مجاز به ژاپنی‌ها تدریس می‌شد. پس از آزادی كره از اشغال ژاپن كه 36 سال طول كشید, درهای بسته شده بر روی ورزش‌های رزمی گشوده شد. سرانجام در سال 1955 انجمنی به‌نام «ته سودو» مركب از استادان, تاریخ‌دانان و باستان‌شناسان كره‌ای تشكیل شده و مأمور احیای هنر رزمی تكیون گردیدند و نام «تكواندو» بر این هنر رزمی انتخاب کردند. این نام بسیار پرمعنا، نگهدارنده هنر قدیمی «تكیون» گردید. در سی‌ام نوامبر سال 1972 «كوكی وون» مركز جهانی تکواندو, ساخته شد. «كوكی وون» مركز جهانی تكواندو، بر روی تپه‌ای در محله «یونگ دونگ» سئول، مركز كره جنوبی واقع شده است. در واقع ستاد مركزی فعالیت‌های فنّی تكواندو در جهان است. امكانات و ابزار لازم برای گسترش تكواندو در زمینه تربیت مسابقات و حتی تمرینات را در سطح بین‌المللی، به‌صورت رهنمود و مشورت در اختیار علاقمندان می‌دهد. «كوكی وون» در دنیا منحصر به‌فرد بوده و مركز تصمیم‌گیری‌های مهم و اساسی در تكواندو است. تمام دگرگونی‌ها, تغییر و تحول در مقررات و جابجایی از این مركز به جهان اعلام می‌شود. حتی اتخاذ تصمیم برای اعزام مربیان از كره به كشورهای دیگر از این مركز صورت می‌گیرد.
در شناساندن و ارائه تكواندو نوین از زحمات و تلاش‌های ژنرال «چوی هونگ هی» نمی‌توان به‌سادگی گذشت. در سال 1965 انجمن تكواندو كره و در سال 1966 فدراسیون بین‌المللی تكواندو ITF در كره تاسیس شد و در سال 1973 فدراسیون جهانی تكواندو WTF با حمایت دولت كره‌جنوبی تاسیس شد. این دو سازمان همواره در رقابتی تنگاتنگ با یكدیگر بوده و سعی در جذب هرچه بیشتر و كسب حمایت بین‌المللی دارند. هر دو فدراسیون بر فلسفه، اصول و فرم‌ها اهمیت می‌دهند. WTF اهمیت زیادی برای مبارزه و مسابقه قائل است و ITF بر جنبه‌های اخلاقی و فلسفی این ورزش تأكید دارد.
در سال 1973 اولین دوره مسابقات قهرمانی جهان در سئول پایتخت كره برگزار گردید و در سال 1977 با اتفاق نظر مربیان كره، نام «پومسه» برای سبك جدید انتخاب گردید. در سال 1980 كمیته بین‌المللی المپیك، طی جلسه‌ای در مسكو WTF را به رسمیت شناخت و تكواندو از سال 1992 به عنوان یك ورزش كامل المپیكی اعلان و رسماً وارد المپیك شد. به‌این ترتیب تكواندو به عضویت رسمی بازی‌های المپیك، كه مهم‌ترین رویداد ورزش دنیا است، درآمد. تكواندو تنها ورزش رزمی است كه به دلیل برخورداری از اصول و قوانین دقیق و علمی، سطح بالای تكنیك و رعایت اصول ایمنی، در مدت كوتاه رشدی عظیم داشته و به عنوان ورزش رسمی و ثابت المپیك پذیرفته شده است.
منبع:ارسال مقاله توسط کاربر محترم سایت : gps0064



 


مطالب مرتبط با : تاریخچه تکواندو 

نظر شما

• با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود پایگاه تاثیر کاملا موثری ایفا می کند لذا خواهشمند است ما را از نظرات ارزنده ی خود محروم نفرمایید .
• نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود .
• نظرات کوتاه مثل "خوب بود" و "عالی بود" و... و نظرات تکراری تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.

  نام و نام خانوادگی
  پست الکترونیکی
  نظرات شما
نظرات کاربران
0
ghazal (دوشنبه 14 آذر 1390)

عالیییییییییی ولی من خودم شخصا از رشته ی تکواندو خوشم نمیاد

0
negar (دوشنبه 14 آذر 1390)

خانم یا آقایی که در مورد ارزش کمربند مشکی نظر دادید باهاتون موافقم اما کمربند قرمز مشکی اسمش پوم دان هستش

0
rasekh65 (دوشنبه 8 آذر 1389)

تكواندو رشته خوبي هست
اما بايد خيلي از پاها مواظبت كرد كه آسيب نبينه

0
abcdefgmshh (شنبه 8 آبان 1389)

خيلي خوب بود. من خودم تكواندو كار مي كنم، توي ورزش تكواندو احترام خيلي مهم. مثلا تكواندو كاراني كه هنوز به سن بلوغ نرسيدن اگه كمربند مشكي رو قبول شن به اونها كمربند قرمز مشكي ميدن و وقتي كه به سن بلوغ رسيدن كمربند مشكي رو ميبندن، با اين كار ميخوان ارزش كمربند مشكي رو برسونن يعني وقتي صاحب كمربند مشكي مي شي يعني ديگه روي تو يه حساب ديگه باز ميكنن و بايد لياقت كمربند مشكي رو داشته باشي.

0
محمد افشاری (جمعه 7 آبان 1389)

جالب بود

0
dourbin28 (چهارشنبه 28 مهر 1389)

عالی بود

0
نوید (یک شنبه 11 مهر 1389)

خیلی خوب بود و خلاصه بود
تکواندو یک ورزش رزمی بسیار قدیمی است و قدمت 5000 ندارد
درواقع طبق اسناد تاریخی اولین روش ها و فنون هنرهای رزمی در ایران شکل گرفته بعد به هند رفته انجا شکل علمی تری به خود گرفته
سپس به شرق دور یعنی چین و کره و... رسیده که در انجا سازمان یافته تر و قدرتمند تر جلوه کرده
....

با تشکر از دوست عزیزمون

0
مهدی طورانی (جمعه 9 مهر 1389)

من فکر میکنم شاهزاده هندی که از آن نام برده شده روش اولیه کنگ فو رو پایه گزاری کرده نه تکواندورو اونم بخاطر مکتب ذن برای اینکه شاگرداش توسطه مخالفین این مکتب آزار میدیدن

0
mansfa (جمعه 26 شهریور 1389)

متشکر

0
anim5970 (دوشنبه 15 شهریور 1389)

جالب

0
نفس (یک شنبه 14 شهریور 1389)

عالييييييييييييييييييييييييييييي بودولي كم بووووووووووووووووود**

0
mashhadizadeh (دوشنبه 8 شهریور 1389)

جالب بود

تبلیغات سایت
درخواست مشاوره از راسخون
وبلاگ
ارسال به دوستان

پست الکترونیکی:

تازه ترین اخبار
قوه قضائیه با انتقال داماش به هدایتی موافقت کرد

مدیرعامل باشگاه داماش گیلان از موافقت قوه قضائیه با انتقال تیم فوتبال داماش ادامه ...

نفس تراکتورسازی پشت سر استقلال

تیم فوتبال سپاهان با برتری قاطع برابر مس کرمان به صدر جدول لیگ بازگشت. ادامه ...

گزارش آماری از عملکرد تیم های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا

دهمین دوره مسابقات فوتبال لیگ قهرمانان آسیا در حالی با نبرد حذفی ایرانی‌ها ادامه ...

شعار علیه یاوری و اعتراض کریمی به هوشیار

هواداران تیم فوتبال پرسپولیس علیه سرمربی فجرسپاسی شعار دادند. ادامه ...

دنیزلی: بازی با استقلال ما را تخلیه کرد

سرمربی پرسپولیس پس از شکست خانگی مقابل فجرسپاسی گفت: بازی با استقلال از ادامه ...

پرسپولیس از عرش به فرش رسید

تیم فوتبال پرسپولیس در ورزشگاه آزادی برابر فجرسپاسی شیراز شکست خورد. ادامه ...

حمله تند مظلومي به قلعه‌نويي

سرمربي استقلال گفت: آنهايي که عليه استقلال مشت گره کردند و هواداران هرگز ادامه ...

تساوي تيم‌هاي شاهين بوشهر و شهرداري تبريز

تيم‌هاي فوتبال شاهين بوشهر و شهرداري تبريز در پايان 90 دقيقه ديدار خود ادامه ...

لوئيجي بوفون برترين دروازه‌بان قرن جهان

براساس گزارش اداره آمار و ارقام فدراسيون فوتبال جان لوئيجي بوفون به‌عنوان ادامه ...

پرسپولیس پیراهن و کفش گلزن داربی را به حراج گذاشت

این حراج از تاریخ 20 تا 25 بهمن ماه انجام خواهد شد و پیراهن و کفش های ایمون ادامه ...

ابراهیم‌زاده بهترین مربی ایرانی شد

سرمربی ذوب‌آهن اصفهان در رده ۱۵۸ بهترین مربیان دهد اخیر فوتبال جهان جای ادامه ...

اعلام برنامه هفته بیست‌وششم تا سی‌وچهارم لیگ

برنامه بیست‌وششم تا سی‌وچهارم لیگ برتر فوتبال اعلام شد. ادامه ...

مقاله ویژه

 تاریخچه مطبوعات ورزشی ایران
 ۲۰نکته برای یک پیاده‌روی سالم