عضویت العربیة
شنبه، 3 آبان 1393 (سال حماسه سیاسی - حماسه اقتصادی)
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند: روز غدیرخم برترین عید امّت من است. بحار الأنوار ، ج 97 ، ص110
مسیر جاری : صفحه اصلی/انجمن ها/خانه و خانواده/آشپزی، نکات خانه داری و دکوراسیون/آشپزی

دستور پخت بیش از 30 نوع نان

دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:45 PM

طرز پخت نان فانتزی

توجه طرز تهیه نان همبرگر هم مثل نان فانتزی است با این تفاوت که نان همبرگر شکر ندارد و همچنین به نان همبرگر 5 گرم بهبود دهنده اضافه می کنن...
.

طرز پخت نان فانتزی

مواد لازم:
تخم مرغ=1 عدد
 شکر=1/2 پیمانه
روغن= 50 گرم
 مایه خمیر= 1 قاشق سوپخوری پر
نمک=نصف قاشق چایخوری
 آرد =حدود 5 پیمانه
آب ولرم= 1/2 پیمانه
 شیر= 1/2 پیمانه


طرز تهیه:
مایه خمیر را در نصف پیمانه آب ولرم و 1 قاشق شکر حل کرده می گذاریم پف کند و بعد از این که پف کرد شکر و تخم مرغ و روغن و نمک و شیر را به آن اضافه کرده کمی هم می زنیمسپس چهار پیمانه آرد را ریخته و خوب چنگ می زنیم اگر خمیر به دست چسبید پیمانه آرد آخر را کم کم اضافه می کنیم خمیر در جای نسبتاگرم می گذاریم تا خمیر پف کرده بالا بیاید

روی میز آرد پاشیده مقداری تز خمیر را روی میز پهن کرده خمیر را به قطر نیم سانت باز کرده و با بشقاب یک دایره می بریم و ته سینی را آرد پاشیده و خمیر را لیست می اندازیم از کرم آماده کمی رو خمیر می دهیم باید دقت کنیم وسط خمیر قرار بگیرد بطوری که خمیر دوم را روی آن می اندازیم بیرون نزند دایره دیگری به اندازه خمیر قبلی باز کرده و روی خمیر اول می اندازیم و روی خمیرهای قالب زده رو به اشکال مختلف قالب می زنیم و لیست حاوی نان ها را در جای گرم مثل رادیاتور یا روی فر روشن قرار می دهیم تا حجم نان ها 2 برابر شود بعد زرده تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کرده و روی نانن ها را زرین کرده داخل فر پنجره وسط حراررت 200 درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت قرار میدهیم

توجه طرز تهیه نان همبرگر هم مثل نان فانتزی است با این تفاوت که نان همبرگر شکر ندارد و همچنین به نان همبرگر 5 گرم بهبود دهنده اضافه می کنند همین طور در داخل نان همبرگر کرم نمی گذارند


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:57 PM

طرز تهیه نان پنجره ای

 

مواد لازم:
آرد سفید=یک استکان معمولی(75 گرم)
نشاسته=یک استکان معمولی(75 گرم)
تخم مرغ=5 عدد
گلاب=3 تا 4 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
نشاسته را در ظرفی می ریزیم و گلاب را بتدریج داخل نشاسته می نماییم و بهم می زنیم تا نشاسته خمیر گردد ولی زیاد نباید شل شود بعد تخم مرغها را داخل نشاسته می شکنیم و بهم می زنیم و آرد را در آن می ریزیم و تمام مواد را مخلوط می کنیم و مایه را از صافی رد می کنیم. روغن فراوان را داغ می کنیم قالب مخصوص نان پنجره ای را در روغن می گذاریم تا گرم شود(نکته حساس در مورد این شیرینی میزان گرمی قالب است که باید نه زیاد داغ باشد و نه زیاد سرد  و این مشکل با تجربه ای اندک حل می شود)قالب را در مایه می زنیم به اندازه ای که مایه تا سر قالب برسد و روی قالب را نگیرد بعد قالب را بلافاصله داخل روغن می زنیم و آنرا تکان می دهیم تا نان از قالب جدا شود. حرارت را ملایم می کنیم یک طرف نان که کمی برشته شد بر می گردانیم تا طرف دیگر نیز برشته شود باید نانها خشک شود ولی رنگ آنها زیاد تغییر نکند بعد نانها را وارونه در صافی می چینیم تا روغن زیادی آن گرفته شود وقتی کاملا سرد شد دو طرف نان را کمی خاک قند که با کمی هل کوبیده مخلوط کرده ایم می پاشیم و در ظرفی می چینیم و روی آنرا کمی پسته چرخ کرده می ریزیم. نکته قابل توجه گاه نانها از قالب براحتی جدا نمی شود. علت زیاد نگاه داشتن قالب در روغن است که نان در قالب می پزد و جدا نمی شود باید یک لحظه قالب را در مایه نگاه داشت و فوری در روغن زده تکان داده تا نان در روغن بیفتد.


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:57 PM


نكته‌های طلایی برای پخت نان - آکاایران

نكته‌های طلایی برای پخت نان

شاید تهیه نان مصرفی روزانه در خانه ممكن نباشد اما هر چند گاه یك بار پختن یك نان یا نان شیرینی خانگی خالی از لطف نیست چرا كه در خانه عطری دلپذیرتر از بوی نان تازه نیست. طبخ نان های سنتی ایران شاید با امكانات خانگی ممكن نباشد اما بسیاری از نان های حجیم و نیمه حجیم و همچنین نان صبحانه را می توان در خانه تهیه كرد. پختن چنین نان هایی كار چندان دشواری نیست اما دانستن نكات كوچك كلیدی در طبخ انواع نان می تواند ضمن آسان تر كردن كار شما تهیه محصولی خوب را نیز تضمین كند. پیش از هر چیز باید با نقش هر یك از مواد اولیه نان و رعایت نكات لازم درباره آنها آشنا شوید:

- مایه خمیر یكی از مواد مورد نیاز جهت عمل آوردن خمیر نان است. اگر از مایه خمیر خشك استفاده می كنید حتماً از تازگی آن اطمینان حاصل كنید. مایه خمیر خشك بسته بندی شده كه در سوپرماركت ها به فروش می رسد. اغلب دارای تاریخ تولید و انقضای مصرف یا «بهترین زمان مصرف» است. به این تاریخ ها توجه كنید.

- مقدار آبی كه در طبخ نان با هر نوع آرد مصرف می شود متفاوت است و به میزان گلوتن موجود در آرد و دمای آشپزخانه بستگی دارد. بنابراین آب یا مایعات جانشین آن مانند شیر را به تدریج به آرد اضافه كنید تا خمیر بافت مورد نظر را پیدا كند. دمای آبی كه برای تهیه خمیر از آن استفاده می كنید نیز بسیار مهم است. اگر در دستور تهیه خمیرتان مایه خمیرخشك باید در آب یا مایع دیگری به جای آن حل شود بهترین دما برای آن حدود ۴۳ تا ۴۸ درجه سانتیگراد است. اما چنانچه آب را باید به مخلوط آرد با سایر مواد خشك اضافه كنید می توانید از دمای بالاتری كه حدود ۴۸ تا ۵۴ درجه سانتیگراد است استفاده كنید. بهتر است تا وقتی تجربه كافی برای حدس زدن صحیح دمای آب را به دست نیاورده اید از یك دماسنج مخصوص آشپزی استفاده كنید.

- آردی كه به كار می برید باید از نوع مناسب برای تهیه نان مورد نظر شما باشد و از هر نوعی اعم از سفید تا سبوس دار كامل كه هست، مرغوب باشد. از به كار بردن آرد شیرینی پزی برای طبخ نان ها اجتناب كنید زیرا در این نوع آرد پروتئین های گلوتانین و گلیادین كه مسبب به وجود آمدن ماده ای به نام گلوتن و در نهایت ورآمدن خمیر هستند به اندازه كافی وجود ندارند. بنابراین آرد مصرفی را از نانوایی ها خریداری كنید.

- چربی ها، روغن و كره ای كه در طبخ نان به كار می رود موجب نرم شدن بافت و طعم بهتر آن می شود. نان هایی كه در آنها نوعی چربی به كار رفته نرم تر و تردتر هستند و از رطوبت بیشتری برخوردارند، اما توجه داشته باشید از كره های كم چربی استفاده نكنید زیرا این محصولات اغلب حاوی مقدار بیشتری آب هستند و موجب سست شدن خمیر و پف نكردن نان می شوند.

- تخم مرغ موجب غنی تر شدن طعم و رنگ نان می شود.

- وجود كمی شكر در مواد اولیه نان باعث فعال شدن مایه خمیر شده و با تولید دی اكسید كربن به ورآمدن خمیر و پف كردن نان كمك می كند.

- نمك یكی از مواد الزامی در طبخ همه نان ها است. حضور نمك فعال شدن مایه خمیر را كنترل می كند و از پف كردن بیش از اندازه نان جلوگیری می كند. نمك همچنین برای شكل گرفتن گلوتن نیز ضروری است و به ازای هر نیم كیلو آرد باید دست كم یك قاشق چایخوری نمك اضافه كنید. نمك را هرگز به مایه خمیر اضافه نكنید زیرا مانع از فعال شدن آن می شود. نمك را ابتدا به آرد افزوده و سپس مایه خمیر را به آن بیفزایید.

- موادی كه روی سطح خمیر نان می مالید نتایج متفاوتی را بر روی نان طبخ شده تولید می كنند. مالیدن زرده تخم مرغ روی خمیر موجب می شود نان پس از پخت سطحی براق و طلایی یا قهوه ای روشن داشته باشد و اغلب از آن برای چسباندن موادی مثل دانه كنجد یا سبزی های مختلف روی نان استفاده می شود. اگر شیر روی خمیر بمالید نان سطحی برشته و خشك خواهد شد. اسپری كردن آن روی خمیر نان در حین پخت موجب خشك تر شدن سطح روی آن می شود.

- حضور بخار آب در محیط و هنگام پخت نان موجب پف كردن بهتر نان می شود. از این رو بهتر است یك ظرف نسوز محتوی مقداری آب را در كف فر قرار دهید یا طی زمان پخت نان چند بار مقداری آب را در داخل فر اسپری كنید. فقط به خاطر داشته باشید كه هرگز نباید در ۱۵ دقیقه اول زمان پخت نان در فر را باز كنید. پس از آن می توانید در صورت نیاز برای اسپری كردن آب با جابه جا كردن و چرخاندن نان در فر را باز نمایید.

- افزودن موادی مثل سبزیجات معطر، میوه های خشك، دانه های روغنی یا رنده پنیر پارمسان به نان طعم آن را غنی تر می كند. برای این منظور مواد مذكور را در مرحله ورز دادن خمیر به آن بیفزایید. اما توجه داشته باشید چنانچه مقدار زیادی از این مواد را به خمیر نان اضافه كنید تناسب میان تركیبات نان به هم می خورد.


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:57 PM

پخت نان لواش

 

مواد لازم:
آرد=500 گرم
مایه خمیر=8 گرم
نمک=1 قاشق چایخوری
شیر ولرم=170 میلی لیتر
آب ولرم=150 میلی لیتر
روغن مایع=70 گرم
طرز تهیه:
1. در ظرف مناسبی ،آرد الک شده،نمک و مایه خمیر را با قاشق مخلوط کنید. شیر،آب و روغن را بیفزایید وهم بزنید(نم را می توانید در آب حل کنید و بعد به مواد بیفزایید). سپس آن را 10 دقیقه با دست ورز دهید.
2. روی خمیر آرد بپاشید و با دستمال آن را بپوشانید. خمیر را در محل گرمی قرار دهید و حدود 30 تا 40 دقیقه به آن استراحت دهید.
3. پس از گذشت زمان استراحت،خمیر را یک دقیقه ورز دهید و به شکل گلوله های کوچکی به اندازه نارنگی به وزن 100 گرم چانه کنید.
4. چانه ها را در سینی بچینید و دوباره به آن 5 دقیقه استراحت دهید و روی آن را با دستمال بپوشانید. سپس هر چانه را با وردنه روی سطح آرد پاشی، نازک باز کنید.
5. ساج مخصوص ر ا بدون اینکه چرب کنید روی حرارت داغ کنید و خمیر لواش آماده را با دو دست از روی سطح آردپاشی شده جدا کنید و روی آن قرار دهید.
پس از اینکه یک طرف آن پخت برگردانید و طرف دیگر آن را بپزید.

 

 


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:58 PM

طرز تهیه نان لبنانی

مخمر و شكر را با یك لیوان آب مخلوط كرده و برای 10 دقیقه كنار میگزاریم آرد را در كاسه عمیقی الك كرده سپس مخمر و روغن را به آن اضاف میكنیم...
 

طرز تهیه نان لبنانی

مواد لازم:

چهار لیوان آرد سفید

دو لیوان آب ولرم

دو قاشق چای خوری پودر مخمر

دو قاشق غذا خوری روغن مایع

یك قاشق غذا خوری شكر

نصف قاشق چای خورد نمك

طرز تهیه:
مخمر و شكر را با یك لیوان آب مخلوط كرده و برای 10 دقیقه كنار میگزاریم آرد را در كاسه عمیقی الك كرده سپس مخمر و روغن را به آن اضاف میكنیم و در دستگاه خمیر ساز یا با دست بمدت 10 دقیقه خوب ورز میدهیم تا خمیر نرم و یك دست بشه و كش بیاید مقداری روغن به داخل یك كاسه گود می مالیم و خمیر را بمدت یك ساعت و در جائی با دمای تقریبی 35 الی 40 درجه قرار میدهیم تا حجم خمیر دو برابر بشه

سطح مورد نظر را كمی آرد می پاشیم و خمیر را به 8 قسمت تقسیم میكنیم و بصورت چانه در می آوریم و پارچه ای بر روی آن قرار میدهیم و نیم ساعت كنار می گذاریم سپس چانه ها رو بصورت دایره ای با ورنه به ضخامت 1 سانتی متر در می آوریم و در سینی فر كه ته آن آرد پاشیده باشد قرار میدهیم و میگزاریم مدتی استراحت كند فر را از قبل با درجه 240 درجه آماده كرده سینی را در قسمت پائینی فر بمدت 5 دقیقه قرار داده و در این مدت بهیچ عنوان در فر را باز نکنید
سپس سینی به بالاترین قسمت فر بمدت 3 الی 5 دقیه برده تا حباب های نان شروع به نمایان شدن كنند و رنگ نان نیز متمایل به قهوای شود


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:58 PM

نان عربی

مواد لازم:
آرد=3 ليوان
خمير مايه=2 قاشق غذاخوري
شكر=2 قاشق غذاخوري
آب=1 ليوان
نمك=كمي
طرز تهيه:
1. تمام مواد را با هم مخلوط كرده با دست ورز دهيد.
2. در صورتيكه خمير سفت بود به آن كمي آب اضافه كنيد.
3. خمير را به مدت 2 ساعت در جاي گرمي قرار دهيد تا خمير به اصطلاح ور بيايد و حجم آن تقريبا دو برابر شود.


4. خمير را به 8 قسمت مساوي تقسم كرده هر كدام را با وردنه روي سطح آردپاشي شده پهن كرده سپس نانها را روي تابه تفال بپزيد.

از اين نان مي توانيد براي تهيه انواع ساندويچ استفاده كنيد.
 


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:58 PM

آموزش پخت نان محلی (فطیر )


خمیر را به مدت دو ساعت در جای نسبتاً گرمی قرار می دهیم و روی خمیر را با پارچه تمیزی می پوشانیم تا زمانی که حجم آن دو برابر شود ....




آموزش پخت نان محلی (فطیر )

 

 

مواد لازم  :

آب گرم    --------------------   1/2  پیمانه
آرد   ----------------------------   4پیمانه
آب ولرم  ------------------------    2پیمانه
نمک   -------------------   1قاشق چایخوری
شکر    --------------- 1/2-1 قاشق چایخوری
پورد خمیر ترش   ---------     2قاشق چایخوری
روغن مایع   ---------------   1قاشق سوپخوری
کنجد     -----------------   مقدرای برای تزئین
گردو خرد شده   --------------------   1پیمانه
دارچین    ------------------- 2قاشق سوپخوری
شکر     ----------------------   1/2  پیمانه


طرز تهیه  :

1- آب گرم ، پودر خمیر ترش و یک قاشق چایخوری شکر رادرظرفی پلاستیکی ریخته و با هم مخلوط می کنیم ، سپس در جای نسبتاً گرمی بمدت پنج الی ده دقیقه قرار می دهیم تا پف کند .

2- شکر ، نمک و آب ولرم را همراه با یک پیمانه آردمخلوط کرده ، به مایه بالا اضافه نموده و مخلوط می کنیم . ده دقیقه استراحت می دهیم سپس روغن مایع را اضافه کنید .

3- باقی مانده آرد را بتدریج اضافه کرده ، خوب ورز می دهیم در حدی که خمیر به دست نچسبد . ( توجه داشته باشید که اگرخمیر به دست چسبید ، کمی آرد و روغن میاع مازاد بر پیمانه های داده شده ، اضافه می کنیم تا چسبندگی ازبین برود . در مقابل هر یک سوم پیمانه آرد مازاد ، یک قاشق سوپخوری روغن مایع اضافه می کنیم .

4-خمیر را به مدت دو ساعت در جای نسبتاً گرمی قرار می دهیم و روی خمیر را با پارچه تمیزی می پوشانیم تا زمانی که حجم آن دو برابر شود .

5- فر راروی 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود .

6- گلوله هایی از خمیر درست می کنیم . روی سطح صافی مقداری آرد پاشیده یک گلوله را کمی با وردنه باز کرده . گردو ، دارچین و شکر را با هم مخلوط کرده مقداری از مخلوط را وسط نان قرار داده لبه های نان را روی مخلوط آورده سپس پهن نموده ، در سینی چرب شده قرار می دهیم ده دقیقه بماند .

7- روی خمیر را روغن مالیده کنجدروی آن می پاشیم .

8- سینی فر را بمدت بیست وپنج الی سی دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا فطیرها پخته شودند .

9- در صورت تمایل گلوله های خمیر را کوچکتر و ناز ک تر نموده و دو گلوله را با وردنه صاف می کنیم . دو قاشق مغزی در وسط یکی از خمیرها بریزید اطراف خمیر را کمی خیس نموده خمیردوم را روی آن قرار می دهیم ، سپس با فشار انگشت لبه های دو خمیر را به هم می چسبانیم و در فر می گذاریم تا پخته شود .


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:58 PM

طرزتهیه نان شیرمال

مواد لازم :
تخم مرغ 2 عدد
شکر 4/1 لیوان
ماست 1 لیوان
جوش شیرین 4/1 قاشق مرباخوری
بکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
آرد به حدی که خمیر به دست نچسبد
وانیل کمی
روغن 4/3 لیوان

nan-shirmal_400

 

طرز تهیه :
شکر را همراه با تخم مرغ و وانیل با همزن می زنیم تا کاملاً مخلوط شود. روغن را اضافه کرده دوباره هم می زنیم. ماست و بکینگ پودر و جوش شیرین را اضافه کرده آرد را کم کم می ریزیم و با دست مخلوط می کنیم تا خمیر درست شود آرد را درحدی می ریزیم که خمیر به دست نچسبد این خمیر را در ظرفی قرار داده و روی آن را نایلون می کشیم روی آن علامت می زنیم خمیر باید حجمش دوبرابر شود. سپس از خمیر گلوله برداشته روی میز آرد پاشیده و به شکل بیضی پهن می کنیم با وردنه به ضخامت نیم سانت در سینی چرب شده قرار می دهیم رویش را زرده تخم مرغ همراه با کمی زعفران می مالیم کنجد پاشیده و در فر با حرارت 350 درجه به مدت نیم ساعت قرار می دهیم تا سطح نان طلایی شود


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:58 PM

پخت نان زنجبیلی


تخم مرغ و بیکینگ پودر و زنجبیل را به مواد بالا اضافه کنید،آرد را بیفزایید و مواد را دوباره بزنید. سپس خمیر را خوب ورز دهید...
 

پخت نان زنجبیلی

مواد لازم:

شکر=1 و نیم پیمانه


روغن=2 پیمانه


تخم مرغ=4 عدد


بیکینگ پودر=1 قاشق چایخوری


زنجبیل=به دلخواه


آرد=به اندازه ای که خمیر بدست نچسبد


زرده تخم مرغ=1 عدد


پودر پسته یا کنجد=به دلخواه




طرز تهیه:

1. شکر و روغن را خوب بزنید تا سفید شود.


2. تخم مرغ و بیکینگ پودر و زنجبیل را به مواد بالا اضافه کنید،آرد را بیفزایید و مواد را دوباره بزنید. سپس خمیر را خوب ورز دهید و بگذارید نیم ساعت بماند.


3. خمیر را به قطر نیم سانت باز کرده و قالب بزنید.


4. زرده تخم مرغ را با چنگال بزنید و آن را با قلم موی مخصوص روی شیرینی بمالید. سپس در صورت تمایل پودر پسته یا کنجد را روی شیرینی بریزید.


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:59 PM

دستور پخت نان نارگیلی

 

دستور پخت نان نارگیلی - آکاایران

نان نارگیلی

مواد لازم

آرد با سبوس : نیم فنجان

نارگین رنده شده : یک فنجان

شکر : 3 قاشق سوپخوری

نمک : یک قاشق چایخوری

گلاب : یک قاشق چایخوری

تخم گشنیز کوبیده : مقداری

طرز تهیه :

مواد فوق را با مقداری آب مخلوط کرده و آن را بصورت خمیر خیلی نرم در آورده و بصورت سکه در آورده و در روغن سرخ کنید .


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:59 PM

نان مغز دار

 

مواد لازم برای خمیر:
آرد=2 لیوان
کره=1 لیوان
پودر شکر=1 لیوان
مغز پسته خرد شده=2 لیوان
مواد لازم برای داخل نانها:
خرمای بدون هسته=نیم کیلو
کره=4 قاشق غذاخوری
مغز پسته نرم شده=2/1 لیوان
طرز تهیه:
1. کره را با پودر شکر خوب با همزن برقی هم می زنیم تا نرم و سفید رنگ شود.
2.آرد را به مواد اضافه کرده و مواد را با دست هم می زنیم تا خمیر صاف و یکدستی بدست آید.
3. به اندازه یک گردو از مواد برداشته و داخل آن را با مواد پر می کنیم و باز خمیر را در دست گرد می کنیم.
4. نانها را در مغز پسته خرد شده می غلتانیم تا تمام سطح نانها به پسته آغشته شود.
5. نانهای آماده شده را در قالبهای مافین می گذاریم.
6. نانها را در فر با حرارت 375 درجه فارنهایت به مدت 20 الی 25 دقیقه می پزیم تا وقتی رنگ نانها طلایی رنگ شود. سپس آنها را از فر خارج کرده می گذاریم خنک شوند.
طرز تهیه مواد داخل نانها:
1. کره را در ماهیتابه گرم کرده و خرما را به ان اضافه کرده با قاشق چوبی هم می زنیم و خرما را نرم می کنیم.
2. مغز پسته نرم شده را به مواد اضافه می کنیم. از مواد به اندازه های کوچک برداشته و در دست گرد می کنیم و برای لای نانها کنار می گذاریم.


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:59 PM

نان و خواص آن

 

نان
در فارسى به من نان ، در عربى خبز و به تركى چورك گویند. مرا با آرد تمام غلات مى توان تهیه كرد، ولى امروزه بیشتر با آرد گندم مى سازند.


من داراى انواع و اقسام زیاد هستم ، ولى بهترین نوع من آن است كه آرد مرا خوب ساییده و فقط سبوس جمع شده است . نان سفید كه سبوس آن كاملا گرفته شده باشد، دیر هضم و نفاخ بوده و در معده تخمیر شده ، تولید یبوست مى نماید و در این صورت بهترین درمان آن خوردن نان سیاه و نان جو مى باشد.
صد گرم نان سنگك داراى 18 تا بیست درصد آب 5/1 درصد نمك طعام بوده و 259 كالرى حرارت به بدن مى دهد 2/7 درصد مواد سفیده اى نباتى 2/1 درصد چربى و 15 میلى گرم كلسیم 2/1 میلى گرم آهن 150 گاما ویتامین ((ب 1)) و مقدارى ویتامین ((پ ب )) و ((اى )) و كمى ویتامین ((كا)) دارم - نیروبخش و مقوى قواى جوانى هستم ، چنانچه به من سیاه دانه و یا كنجد بزنند، اشتها را زیاد مى كنم و اگر دانه خشخاش به من بزنند، خواب را كمى زیاد و عمیق مى كنم . نان جو از من سریع الهضم تر است .
زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  3:59 PM

پخت نان گردویی

 

مواد لازم:
آرد=350گرم
 پودرخمیرمایه=1قاشق سوپ خوری
 شیر= 2/1 لیوان
 تخم مرغ=2 عدد
کره نرم 50گرم
 شکر=3/1 پیمانه
 نمک=نوک قاشق چای خوری
مواد داخل نان:
کره=50 گرم
بیسکویت پودر شده=100گرم
مغز گردو=200گرم
 شکر=80گرم
 زرده تخم مرغ=1عدد
 آب پرتقال=2قاشق
 دارچین و رنده پوست پرتقال و کشمش
طرز تهیه:
شیر را ولرم کرده و خمیر مایه را با 1قاشق شکر به آن اضافه کرده و میگذاریم تا عمل آید.تخم مرغها را در ظرف ریخته و هم میزنیم سپس کره نرم شده و شیر عمل آمده وباقیمانده شکر را به آن اظافه کرده و هم می زنیم. آرد را کم کم اظافه می کنیم و با دست خمیر را ورز می دهیم (خمیر نباید به دست بچسبد)ومی گذاریم1ساعت در جای گرم استراحت کند.
بعد از استراحت نصف خمیر را با وردنه باز کرده و در ظرف مورد نظر پهن می کنیم سپس مواد داخل نان را با هم مخلوط کرده و روی خمیر پهن شده می ریزیم وخمیر باقی مانده را به صورت گیس باف روی مواد قرار می دهیم.
روی خمیر را مخلوط زرده و شیر میمالیم و در فر 180درجه سانتیگراد میگذاریم تا وقتیکه رویش طلایی شود.


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  4:00 PM

پخت نان ذرت امریکایی

 

مواد لازم برای 6 نفر:
آرد ذرت=200 گرم
آرد گندم=140 گرم
کره=150 گرم
تخم مرغ=2 عدد
شیر=2 لیوان
شکر=100 گرم(4 قاشق سوپخوری)
پکینگ پادر=2 قاشق مرباخوری
نمک=بمقدار کم
طرز تهیه:
فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت یا 175 درجه سانتیگراد گرم می کنیم.آرد ذرت و آرد گندم را با پکینگ پادر و کمی نمک مخلوط می کنیم.تخم مرغها را با شکر خوب بهم می زنیم و با شیر مخلوط می کنیم و داخل آرد می ریزیم. کره را آب کرده،داخل مایه می ریزیم و با همزن کاملا مخلوط می کنیم تا خمیر صاف و یکنواخت شود. قالب گود مستطیل شکلی را کمی چرب می کنیم،خمیر را در قالب ریخته،روی آن را می پوشانیم و می گذاریم 1 ساعت بماند.بعد قالب را روی پنجره وسط فر قرار می دهیم.نان پس از 30 تا 40 دقیقه بالا می آید و ترک خورده می پزد.وقتی کاملا سرد شد آنرا از قالب بیرون می آوریم.

 


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:دستور پخت بیش از 30 نوع نان
چهارشنبه 6 بهمن 1389  4:00 PM

طرز تهیه نان زیتون


مواد لازم :
تخم‌مرغ دو عدد
زیتون‌سبز یا سیاه خرد شده 125 گرم
شیر ولرم یك پیمانه
روغن‌زیتون یا مایع سه قاشق غذاخوری
خمیر مایه یك قاشق غذاخوری
نمك یك قاشق چایخوری
نعنا یا پونه‌خشك یك قاشق غذاخوری
آرد به میزان لازم

nanzeytoon

 

 

 

طرز تهیه :
شیر را با خمیر مایه مخلوط كرده، سپس تخم‌مرغ‌ها را اضافه می‌كنیم و آن قدر هم می‌زنیم تا مایع، دارای حباب شود. آن‌گاه روغن، پونه، زیتون، نمك و آرد را افزوده تا خمیر یك دستی تهیه شود. نیم ساعت خمیر را استراحت داده، بعد به هر مدلی كه ‌خواستیم شكل می‌دهیم و در سینی چرب شده و فر 200 درجه سانتی‌گراد به مدت 55 دقیقه تا وقتی كه روی نان قهوه‌ای شود می‌گذاریم تا خوب بپزد


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

دسترسی سریع به انجمن ها