فارس: «محمد اطيابي» كارشناس امور بينالملل سينماي ايران با انتشار يك گزارش خبري از حضور پرنگ و موفق سينماي كشورمان در سال 2009 و در عرصه بينالملل خبر داد.
«محمد اطبايي» كارشناس سينماي ايران در امور بينالمللي با انتشار گزارشي به تشريح موفقيتهاي بينالمللي سينماي ايران در سال 2009 ميلادي پرداخت.
براساس اين گزارش، در گزارش اطبايي آمده است: در اسفند ماه سال 1383 در خبري دريافت هزارمين جايزه بينالمل سينماي ايران را اعلام كردم كه بازتابهاي بسياري در ميان دستاندركاران سينما، رسانهها و مسئولين به وجود آمد و حتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي وقت نيز در مصاحبهاي ايران را سومين كشور جهان در اين مهم ذكر كرد.
در ادامه اين گزارش ميخوانيم: اين ادعا بيترديد به دليلي ساده قابل اثبات نبود، هيچ آمار دقيقي از جايزههاي بينالمللي ديگر كشورها وجود نداشت تا مقايسهاي صورت گيرد. اما در روزهاي پاياني آذرماه گذشته خبرگزاري مهر به نقل از پايگاه اينترنتي سينماي اروپا خبري از موفقيت سينماي سوئد در سال 2009 و كسب 145 جايزه بينالمللي داد كه انگيزاي شد براي به روز كردن آمار جوايز بينالمللي سينماي ايران در عرصههاي جهاني و مقايسهاي با آن آمار.
«محمد اطبايي» در ادامه گزارش آماري خود آورده است: از ابتداي انقلاب تا كنون 1708 جايزه بينالمللي نصيب سينماي ايران شده است كه به عبارتي 1000 جايزه در 26 سال اول انقلاب و 700 جايزه تنها در 5 سال گذشته دريافت شده است.
وي ادامه داده است:بخش عمدهاي از آن هزار جايزه اول به فعاليتهاي نهادهاي رسمي ارتباط داشته اما اين 700 جايزه پنج سال اخير، حاصل اقدامات بخش خصوصي يعني چند پخش كننده و فيلمسازان است. در سالهاي قبل از انقلاب نيز فيلمهاي ايراني 152 جايزه بينالمللي دريافت كرده بودند كه جمع كل جوايز سينماي ايرن در طول تاريخ حضورهاي جهاني را به 1860 جايزه ميرساند.
در خاتمه گزارش اطبايي آمده است: اما سينماي ايران در طول سال ميلادي 2009 ، در مجموع 1681 حضور بينالملي، 161 جايزه و 35 داوري داشته است پس عجالتا در زمينه كسب جايزههاي بينالمللي در سال 2009 از كشور سوئد و سال طلايياش جلوتر بودهايم.