ذخیره تغییرات تنظیمات پیش فرض بخشهای مورد علاقه خود را جهت نمایش در این صفحه انتخاب نمائید:

پنج شنبه بیستم بهمن 1390 خورشیدی (سال جهاد اقتصادی)

گفتگوی آزاد
تازه ترین اخبار
برای تغییر در ایران باید ابتدا دولت سوریه را سرنگون کرد

زمان پرداخت عیدی 350 هزار تومانی کارمندان یکشنبه مشخص می‌شود

بردهایشان تاکتیکی و باخت‌هایشان تقصیر من است

قوه قضائیه با انتقال داماش به هدایتی موافقت کرد

اولین تصویر ماهواره نوید از تنگه هرمز دریافت و مخابره شد

نفس تراکتورسازی پشت سر استقلال

جمهوري اسلامي ايران مادر بيداري و حرکت اسلامي در منطقه است

همه چیز درباره ماجرای " آب و برق مجانی"

گزارش تصویری/ دیدار فرماندهان و افسران نیروی هوایی ارتش با رهبر معظم انقلاب

برگزاری مسابقات کشوری قرآن در بندرعباس/ برپایی محفل قرآنی روی ناو جماران

قیمت سکه و طلا در معاملات چهارشنبه+جدول

اینترنت ‌حلزونی برای کاربر ایرانی/سرعت کیلوبیتی مقابل سرعت گیگابیتی

فیلم های جشنواره امسال یا خنثی هستند یا مضر/ انطباق با مفهوم "لهو"

آیت الله فاضل لنکرانی: چرا مجلس با اجرای نادرست قانون هدفمندی برخورد نمی کند؟

استعفای همزمان چهار مدیر شرکت یاهو

امام خمینی با توسل به قرآن ملت های اسلامی را بیدار کرد

اطلاعات موثفی از تلاش دشمن برای ایجاد بحران در مسیر انتخابات داریم

گزارش آماری از عملکرد تیم های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا

گرانی گوشت به روایت قصابان/ فهرست قیمت‌ انواع گوشت تنظیم‌بازاری

حضور در راهپیمایی یوم‌الله 22 بهمن یک وظیفه شرعی است

نوبت عصر تمام مدارس تهران امروز تعطیل است

رتبه ۱۹ ایران در حوزه علوم پزشکی جهان/ صعود ۳۰ پله‌ای طی ۱۰ سال

آغاز دور جدید مذاکرات نفتی ایران و چین

جزئیات اولین مصوبه دستمزد 91

اختیار تام شورا در تغییر اساسنامه دانشگاه آزاد/ حکم دانشجو امضا می‌شود

منتظر واقعي بدون منت به مردم خدمت مي‌کند

عکس‌های کاربران فیس‌بوک تا سه سال بعد از پاک شدن قابل رویت هستند

اسامی ۳۰ نامزد جبهه متحد اصولگرایان در تهران رسماً اعلام شد

بایدها و نبایدهای "سینما" در جمهوری اسلامی

افراد بسیاری در دنیا منتظر فرمان "آقا" ‌هستند

دایی: برای مسئولان جشنواره تئاتر فجر متاسفم

مسیرهای ده‌گانه راهپیمایی مردمی یوم‌الله22 بهمن

بدون حمایت ایران پیروزی در جنگ ۳۳ روزه ممکن نبود

گزارش تصویری/دیدار تیمهای پرسپولیس تهران و فجر سپاسی شیراز

شعار علیه یاوری و اعتراض کریمی به هوشیار

دنیزلی: بازی با استقلال ما را تخلیه کرد

پرسپولیس از عرش به فرش رسید

حمله تند مظلومي به قلعه‌نويي

تساوي تيم‌هاي شاهين بوشهر و شهرداري تبريز

لوئيجي بوفون برترين دروازه‌بان قرن جهان

برگزیده ها
اسامی ۳۰ نامزد جبهه متحد اصولگرایان در تهران رسماً اعلام شد

بذرپاش، انصاریان، ابراهیمی و فرمانی به لیست افزوده شدند

اسامی ۳۰ نامزد جبهه متحد اصولگرایان در تهران رسماً اعلام شد

اسامی ۳۰ نامزد جبهه متحد اصولگرایان در تهران برای نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوی این جبهه رسماً اعلام شد. ادامه خبر ...

    جاوا اسکریپت نباید شعر معاصر را عجولانه ارزیابی کرد!

    چهارشنبه 18 فروردین 1389

    نباید شعر معاصر را عجولانه ارزیابی کرد!


    راسخون:عنوان "پدر غزل معاصر" كه بسيارى از اهل شعر و ادب به بهمنى نسبت مى دهند، خود گواهى بر نبوغ و توانايى سرشار  وى در سرودن اشعار تغزلى است. ‌ ‌البته اشعار بهمنى تنها به غزل محدود نمى شود. اين شاعر سپيد موى جوان دل در بسيارى از قالبهاى شعرى كهن و نو طبع آزمايى نموده است. اما بدون ترديد اوج درخشش شعرى او را بايد در غزلها و ترانه هايش جستجو نمود.
    "باغ لاله"، "در بى‌وزنى" ، "عاميانه‌ها"، "گيسو، كلاه، كفتر"، "گاهى دلم براى خودم تنگ مى‌شود"، "غزل"، "عشق است"، "شاعر شنيدنى است"، "نيستان"، "اين خانه واژه‌هاى نسوزى دارد"، "كاسه آب ديوژن"، "امانم بده" و... شمارى از آثار چاپ شده اين هنرمند پيشكسوت است.
    بهمنى، در فروردين‌ماه سال 1321 در شهر دزفول به دنيا آمده، نخستين اثرش را در سن 9 سالگى به چاپ رسانده  و در سال 1378 با دريافت تنديس "خورشيد مهر" به عنوان برترين غزل‌سراى ايران معرفى شده است.
    ‌اينك  فرصتی دست داه است تا لحظاتى كوتاه خبرنگار راسخون با اين  شاعر تواناى كشورمان سخن بگويد.
     ‌گفتگو با محمد على بهمنى را از حال و هواى شعر معاصر شروع نمودم. وى در  ارزيابى شعر امروز و بيان نقاط قوت و آسيب هاى آن گفت: در سنجش جريان‌هاى ادبى، يك اصل اساسى وجود دارد و آن اصل، اين است كه تا زمانى كه يك جريان در حـال حـركـت و تكاپو است به درستى نمى‌توان تشخيص داد كه نقاط ضعف و قوت آن چيست؟! اظهارنظرهايى هم كه مى‌شود، عمدتاً توام با انصاف و عدالت نيست. ‌شعر معاصر ما هنوز در حال حركت است و بايد به آن فرصت داد تا به رشد كافى و جامعى دست يابد.
    بهمنى افزود: من، خود هميشه به هر جريانى مثبت نگاه كرده‌ام و معتقدم كه مثبت نگاه كردن همواره نتايجى به مراتب نيكوتر از سياه نگريستن به همراه دارد. زمانى كه به يك جريان، با ديد سياه يا خاكسترى مى‌نگريم، ما خود، موجب تيره ‌تر شدن آن جريان مى‌شويم. علاوه بر اين، مثبت نگريستن منجر به ديد گسترده‌تر و شـموليت در قضاوت شده و همه‌ى ابعاد يك موضوع را در پيش ذهن حاضر مى‌كند. من به جريان شعرى معاصر به ديد مثبت مى‌نگرم و به اين نكته ايمان دارم كه شعر معاصر ما در طول زمان، بالندگى شعر كهن را براى خويش حفظ خواهد نمود ليكن در حال حاضر بايد به آن فرصت رشد و تعالى داد  و از قضاوت‌هاى زود هنگام پرهيز كرد.
    اين غزل سراى معاصر در خصوص رابطه صميمانه اش با شاعران جوان و عدم انتقاد از سنت شكنى هاى آنها تصريح كرد: رابطه‌ من با نسل بعد از خود و به ويژه شاعران و ترانه‌سرايان جوان خيلى خوب است. براى آن كه معتقدم آينده را جوان‌ها مى‌سازند. هر يك از ما شاعران كهنسال، وظيفه‌اى نسبت به شعر داريم كه با توجه به توانمان اين وظيفه را در طول سال‌ها به انجام رسانده ايم؛ شعر و هنر همواره نيازمند تجربه‌ها و فضاهاى جديد است اما هنگامى كه هنرمندان به سن و سال ما مى‌رسند، اغلب جسارت دوران جوانى خود را از دست مى دهند و رقم زدن يك فصل جديد برايشان دشوار مى شود. در اين حال، اين جوان‌ها هستند كه به يارى ما شتافته و تجربه هاى جديدى را در عالم هنر پديد مى آورند. ‌ ‌امروز، جوان‌ها توانسته اند به فضايى راه پيدا كنند كه نسل ما نتوانسته بود راه يابد. شايد هم نسل ما به شيوه‌اى عمل كرد كه راه براى ورود جوان‌ها به اين فضا هموار شد.
    به هر حال، در هر اتفاق جديدى ابتدا ناهنجارى‌هايى وجود دارد؛ ناهنجارى هايى كه از آن به " سنت شكنى" ياد مى كنند اما اينقدر بايد انصاف داشته باشيم كه به اين نوگرايى ها حمله شديد نكنيم. مگر نيماى بزرگ كم مورد حمله قرار گرفت؟ ما بايد بگذاريم جوان‌ها كارشان را انجام دهند، يا تثبيت مى‌شوند يا نمى‌شوند. بگذاريم اگر به اشتباه مى‌روند، خودشان سرشان به سنگ بخورد و برگردند.
    از استاد بهمنى پرسيدم، تعريف "سبك" در هنر شعر چيست و يك شاعر چگونه در شعر خويش به سبك دست مى‌يابد؟ ‌ ‌
    من با اين كه سبك را به يك شاعر نسبت دهيم، موافق نيستم؛ معمولاً آنچه كه به سبك مى‌رسد، يك جريان شعرى است و نه يك شاعر. در حقيقت براى به سبك رسيدن، شرايط ويژه‌اى نياز است كه تنها براى يك جريان مهيا مى‌گردد و نه براى يك شخص. اين كه گاهى اغـراق نموده و شاعرى را صاحب سبك معرفى مى‌كنند، تنها نوعى حرمت قائل شدن براى آن شاعر است. گاهى شاعرى در شعر خويش، به شيوه‌اى خاص دست مى‌يابد كه تنها مختص به خود اوست، در چنين شرايطى، نام آن شاعر، امضايى براى آن شيوه‌ى شعرى به شمار مى‌رود. در همين هنگام است كه اهالى ادبيات براى وى حرمت قائل شده و او را صاحب سبك معرفى مى‌كنند. اگرچه صحيح‌تر آن است كه از اطلاق اين عنوان به شعرا پرهيز نموده و آن را به جريان‌هاى شعرى نسبت دهيم.
     به گمانم شادروان"حسن منزوى " يكى از آنهايى است كه به تعبير من، به سبك دست يافته و شما اشعار او را بسيار مى پسنديد، اين طور نيست؟ ‌ ‌
     بله، همين طور است. شعر منزوى بالندگى عجيبى دارد، منزوى كارستانى در غزل ما ايجاد كرده است كه حقيقتا ستودنى است و همين امر، علت اصلى ارادت من به شعر منزوى و شخصيت اوست.
    محمد على بهمنى پس از تمجيد از اشعار مرحوم منزوى و بيان ويژگى هاى شاخص آن، در پاسخ به پرسشى درخصوص علت رونق يافتن غزل در دوران معاصر گفت: اگر به چگونگى هستى يافتن غزل بنگريم، در مى‌يابيم كه اين قالب، خود از دل قصايد تولد يافته است. غزل، عصاره و چكيده‌ى قصيده است. ما سـال‌هـاى سـال بـا قـصـايـد زيـسـتـيم و در آن، قريحه‌پردازى‌نموديم تا آن كه در دوران معاصر، پسند جامعه‌ى ايرانى متوجه غزل گرديد و جامعه‌ى شعرى نيز به اين نتيجه رسيد كه غزل همان شكل و صورتى از شعر است كه ما بيش از همه بدان نيازمنديم. لذا بسيارى از شعراى معاصر، غزل را به عنوان عصاره‌ى تمامى قالب‌هاى شعرى به كار گرفتند.
    وى همچنين درباره آينده غزل امروز اظهار داشت: من معتقدم، براى هنر نمى توان آينده ى مشخص و بسته اى در نظر گرفت زيرا ذات هنر پيش بينى ناپذير است. هنر همواره به سوى كمال پيش مى رود؛ اين كمال شايد باب پسند من و شما باشد و شايد هم نباشد ولى در هر صورت، مورد پسند مردم روزگار خودش خواهد بود، چراكه كمال هنر با كمال مردم شكل مى گيرد، بر اين اساس، معتقدم آينده جامعه ما، آينده غزل را رقم خواهد زد.
    از پدر غزل معاصر پرسيدم، شما علاوه بر غزل، در ترانه سرايى نيز دست ديرينه اى داريد، ترانه هاى امروزى را چگونه ارزيابى مى كنيد؟
     ترانه هاى امروز همه از يك سنخ نيستند، آنهايى كه در شوراى شعر صدا و سيما و شوراى شعر اداره ى فرهنگ و ارشاد مورد بررسى قرار گرفته و پس از آن، در قالب كاست منتشر مى شود، از نظر شعرى، اشعار با اعتبارى دارد ولى متاسفانه مراكزى هم هستند كه ترانه هايى را بدون مجوز اجرا مى كنند و زحمات اين دو شورا را نيز به زير سوال مى برند. اشعار اين ترانه هاى بدون مجوز، عمدتا بسيار ضعيف است و حتى از زير نظر يك شاعر ماهر نيز عبور نكرده است. اين ترانه ها به واقع، ترانه نيست و هركسى توان نوشتن آنها را دارد.
    "ادبيات متعهد" يكى از عناوينى است كه اين روزها در ميان اهالى شعر و ادب بسيار رد و بدل مى شود. بهمنى در بيان تعريف خويش از اين اصطلاح، گفت: ادبيات متعهد، به شكل مجرد قابل نگريستن نيست. من معتقدم ادبيات، هستى‌اش با تعهد گره خورده و فى‌نفسه متعهد است.  اين هنرمند است كه نسبت به امرى تعهد احساس كرده يا از آن سرباز مى‌زند. اغلب هنرمندان، تعهد را از زاويه‌ى ديد خويش مورد توجه قرار مى‌دهند. مثلاً من به عنوان يك شاعر، ارادت و تعهد عميقى را نسبت به تغزل احساس مى‌كنم و در طى اين سال‌ها به قالب غزل، متعهد باقى مانده‌ام. شاعر ديگرى ممكن است به امر ديگرى تعهد احساس كند. من معتقدم تاريخ مشخص مى‌سازد كه كدام هنرمند نسبت به پسند و خواسته‌ى خويش، متعهد باقى مانده است و كدام يك،نه! من شعار دادن و حرف‌هاى اغراق‌آميز را در هر زمينه‌اى كه باشد، تعهد نمى‌دانم. هنرمند متعهد كسى است كه بر باور خود استوار مانده و آن را به شكل هنرمندانه‌اى در آثارش متجلى سازد.
     اين روزها، ديگر از آن شعرهاى پر آب و تاب اول انقلاب كه آدمى را به شور مى آورد، خبرى نيست؛ شما علت اين موضوع را چه مى دانيد؟
     هر انقلابى، طبيعتاً با خود، شعر و نثر تازه‌اى را به همراه مى‌آورد كه مختص دوران جوشش و غليان هاى انقلابى است.  اما اين جوشش و غليان، امرى دائمى نيست و با گذشت زمان و گذر از دوران انقلاب تغيير مى كند. بديهى است كه پس از گذشت چند دهه، آن سبك اوليه كه توام با جوشش و خروش بود، آرام‌تر و پخته‌تر شده، انشعابات فراوان يافته و بر اساس نقطه نظرات افراد به سبك‌هاى مختلفى تبديل شده است. اگر دقت كنيم به وضوح مى بينيم كه هر يك از اين انشعابات جديد شعرى براى خود حال و هواى خاصى يافته و در مسير ويژه اى به رشد خود ادامه مى‌دهد. در واقع شعر امروز، به سمت آرامش و پختگى در حركت است.
    امروز در ميان اشعار تازه سروده شده، غزل هاى بسيارى را مى شنويم كه محتوا، قافيه و اوزان يكسان و شبيه به هم دارند، آيا اين پديده، امرى مثبت است يا آسيبى است كه اخيرا در شعرما پديد آمده است؟ ‌ ‌
     اين موضوع هم خوب است و هم بد! اين روزها همه شاعران خوب مى‌انديشند و توان شعرى بالايى دارند. به همين جهت، تعداد شاعران جوانى كه خوب كار مى‌كنند زياد شده است. به قول منزوى، »صدا يكى است اگر حنجره هزار و يكى است« اگر از هزار و يك حنجره، يك صدا را مى‌شنويم، امر قابل قبولى است چون انگار همه با هم يكصدا و يكدل هستند و شعار واحدى را سر داده اند. اما از طرفى، هر شاعرى ضمن اين كه بايد در همخوانى روزگارش حضور داشته باشد، لازم است، صداى خاص خودش را نيز حفظ كند تا از سايرين متمايز گردد.
    اين غزل سراى برجسته كشور، در ادامه با انتقاد از برخى ادعاها مبنى بر اينكه شعر نو هنوز، نضج(شكل) صحيحى به خود نگرفته است، گفت: وقتى مى‌گوييم شعر نو، دو مفهوم به ذهن متبادر مى‌شود. نخستين مفهوم، نو بودن به معناى تازگى است. شعر اگر بدين معنا نو باشد، طبيعى است كه هـرگـز نضج نخواهد گرفت. چرا كه همواره بايد جلوه‌اى تازه داشته باشد و حرف‌هاى جديدى بزند، در غير اين صورت، نمى‌تواند عنوان نو بودن را به خود نسبت دهد. اما اگر مقصود از نوگرايى، ابداع نيما در شعر فارسى باشد، باور من اين است كه از همان هنگامى كه نيما، "حرف‌هاى همسايه" را به رشته‌ى تحرير درآورد و عقيده‌ى خود را در خصوص شعر فارسى و لزوم تغيير آن بيان داشت، شعر نو خود به خود نضج گرفته بود و اين نضج بعدها با كتاب اخـوان ثالث درباره‌ى حرف‌هاى نيما، به مراتب كامل‌تر گشت. لذا تصور مى‌كنم كه شعر نو از همان آغاز نضج و صورت صحيحى داشته و روز به روز بر تكامل آن افزوده خواهد شد.
     قدرى هم از خودتان بگوييد، چرا با آنكه همه شما را به عنوان غزل سرايى زبردست مى شناسند، اين روزها بيشتر در قالب سپيد قريحه سرايى مى كنيد؟
     من در يك غزل نيمايى گفته ام: "تا خود چه كند شعرم، اين را كه معمايى است" آنچه شما مى گوييد، دست من نيست؛ اين روزها وقتى شعر به سراغم آمده و حس شاعرانه اى در وجودم شكل مى گيرد، حاصل كار، بيشتر به صورت شعر سپيد در مى آيد و من آن را مى پذيرم. البته فضاى شعر سپيد من با فضاى شعر سپيد امروز داراى وجوه تمايزى است؛ من در شعر سپيد هم نوعى تغزل را وارد كرده ام. ‌ ‌
    چرا محمد على بهمنى در ميان تمامى مضامين، موضوعات عاشقانه را بيشتر از همه، مى پسندد؟ ‌
    زنجيره‌اى است عشق و تفاوت نمى‌كند/ پيرانه نيز حلقه‌اى از اين توالى‌ام
     ‌من همواره اعتراف كرده‌ام كه حتى در اين سن و سال كهولت نيز به عاشقانه‌گويى نياز دارم. عشق، نياز جان و روح من است. من به همه چيز از زوايه‌ى تغزل مى‌نگرم. يك هنرمند بايد در حوزه‌‌اى فعاليت نمايد كه براى آن اهليت دارد و من همواره خـود را اهلـى از ديار جوانى و عشق و دلدادگى برشمرده‌ام.
     استاد بهمنى، بيشتر شعر چه كسانى را مى‌خواند؟
     من شعر همه را مى‌خوانم؛ حتى اشعار جوانان نوپا را نيز مطالعه مى‌كنم چرا كه اگر آنها را نخوانم، نسبت به نسل جديد، احساس دين مى‌كنم. ليكن اين به معناى ثبت شدن تمامى اين آثار در درون جانم نيست. تنها اشعارى در جان من حك مى‌شود كه با پسند و ذائقه‌ام تناسب داشته باشد. حال اين اثر مى‌تواند به هر كسى متعلق باشد.
    بهمنى در پايان در خصوص نوابغ و قله هاى شعر معاصر گفت: قلـه‌هـا، عـمـدتـاً ‌در زمـانه‌ى خويش تنها يك چشم‌اندازند و اين تاريخ است كه آنها را كشف كرده و با وضوح بيشترى به مردم نشان مى‌دهد. اين تاريخ و گذر زمان است كه چهره‌هاى ادبى يك ملت را غربال كرده و قله‌ها را از ميان سايرين مجزا مى‌سازد. امــروز هـم، در شـعـر مـعـاصـر چـشم‌انـدازهـا و استعدادهاى مرتفعى را مى‌توان يافت كه انشاء اله در طى دوران به قله‌هاى درخورى مبدل خواهند گشت.

    /1052
    /1002

    جذب خبرنگار افتخاري
    نظر شما

    • با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود پایگاه تاثیر کاملا موثری ایفا می کند لذا خواهشمند است ما را از نظرات ارزنده ی خود محروم نفرمایید .
    • نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود .
    • نظرات کوتاه مثل "خوب بود" و "عالی بود" و... و نظرات تکراری تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.

      نام و نام خانوادگی
      پست الکترونیکی
      نظرات شما
    نظرات کاربران
    0
    سعیدی (دوشنبه 23 فروردین 1389)

    لطفا گفت و گو با هنرمندان را بیشتر کنید

    تبلیغات سایت
    کتابشناسی
     مقالات طلاق و پیامدها
    مجله خبری

    قلعه‌نویی پاسخ مظلومی را داد:

    بردهایشان تاکتیکی و باخت‌هایشان تقصیر من است

    سرمربی تراکتورسازی در واکنش به صحبت‌های مظلومی گفت: از هواداران استقلال می‌پرسم چطور روزی که آقایان می‌برند و به فینال جام حذفی می‌رسند کار تاکتیکی صورت گرفته اما وقتی می‌بازند تقصیر من است. ادامه...

    آیت الله فاضل لنکرانی: چرا مجلس با اجرای نادرست قانون هدفمندی برخورد نمی کند؟

    عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: مجلس و دولت باید طرح سؤال از رئیس جمهور را برای خدا و بدون غرض ورزی ادامه...

    بذرپاش، انصاریان، ابراهیمی و فرمانی به لیست افزوده شدند

    اسامی ۳۰ نامزد جبهه متحد اصولگرایان در تهران رسماً اعلام شد

    اسامی ۳۰ نامزد جبهه متحد اصولگرایان در تهران برای نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوی این جبهه رسماً اعلام شد. ادامه...

    تاریخ انقلاب

    همه چیز درباره ماجرای " آب و برق مجانی"

    دولت موقت مهندس بازرگان برای بار اول لایحه‌ی آب و برق مجانی را تصویب کرد و وعده‌ی آنرا هم به مردم داد و امام خمینی چند روز بعد، این وعده‌ی دولت موقت را تصحیح و تکمیل کردند. ادامه...

    باز نشرگفت‌وگو با رهبر معظم انقلاب درباره سینما پس از ۲۷ سال

    بایدها و نبایدهای "سینما" در جمهوری اسلامی

    شما به عنوان فردی انقلابی اصلاً چرا برای سینما کار می کنید؟ اگر قرار باشد این سینما محتوای انقلابی یا اسلامی نداشته باشد، باز هم برای سینما کار خواهید کرد؟ روشن است که نه. ادامه...

    محمدی گلپایگانی در گرامیداشت روز نیروی هوایی:

    افراد بسیاری در دنیا منتظر فرمان "آقا" ‌هستند

    رئیس دفتر مقام معظم رهبری گفت: ما طالب جنگ نیستیم اما اگر روزی مسئله‌ای پیش بیاید و حضرت آقا اشاره‌ای کنند، افراد بسیاری آماده اجرای فرمان هستند. ادامه...

    یادداشت

    معاون امور حقوقی وزیر اقتصاد تشریح کرد

    محرومیت‌زدایی، خودکفایی و کاهش فاصله طبقاتی 3 دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی

    معاون امور حقوقی مجلس و وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: محرومیت زدایی، خودکفایی، کاهش فاصله طبقاتی، کاهش وابستگی به درآمد نفتی و افزایش دو برابری درآمد سرانه از دستاوردهای بزرگ اقتصادی انقلاب اسلامی است. ادامه...

    قرآن،پیامبر و علامه طباطبایی درباره تضارب آرا چه می گویند؟!

    پس بندگان مرا بشارت ده، همانهايي را كه به هر سخني گوش مي دهند پس بهترين آن را پيروي مي كنند، آنان هستند كه» «خدا هدايتشان كرده و آنان هستند صاحبان خرد. ادامه...

    داوجونز:

    ایران می‌تواند تنگه هرمز را هم دور بزند؛ دیگران نه

    داوجونز با بررسی راه های صادرکنندگان عربی نفت برای دور زدن تنگه هرمز این راه ها را غیر عملی و ناقص دانست و تاکید کرد تنها ایران است که می تواند این تنگه را دور بزند و نفت خود را از طریقی دیگر صادر کند. ادامه...

    خاطره آيت‌الله مظاهري از امام‌خميني‌(ره)

    آيت الله العظمي حسين مظاهري رييس حوزه علميه اصفهان با بيان خاطره اي از امام خميني‌(ره) گفتند: امام خميني(ره) از غيبت ديگران به شدت ناراحت مي‌شدند ادامه...

    فهرست دانشگاه‌های نامعتبر انگلیس

    وزارت علوم اسامی دانشگاههای نامعتبر انگلیس را اعلام و تاکید کرد که دانشجویان به منظور دریافت مدرک دکتری بهتر است در دانشگاههای ممتاز معتبر از نظر این وزارتخانه تحصیل کنند. ادامه...

    سلسله گزارش‌های فارس از جایگاه صنعت نفت در پیروزی انقلاب

    پیش‌بینی امام خمینی در سال 61: اگر لازم باشد دوباره شیر نفت را می‌بندیم

    امام خمینی (ره) 11خرداد 61 در جمع کارکنان صنعت نفت فرمودند: همانطورى که سابق شیرهاى نفت را بستید و پیروز شدید، امروز هم باز کردید و باز پیروزید و براى دولت اگر مشکلى پیدا بشود، و اگر لازم باشد و در شرایطی ادامه...