ذخیره تغییرات تنظیمات پیش فرض بخشهای مورد علاقه خود را جهت نمایش در این صفحه انتخاب نمائید:

یکشنبه بیست و سوم بهمن 1390 خورشیدی (سال جهاد اقتصادی)

فهرست کامل کارت پستال ها
تبلیغات
 عجايب شهرها و سرزمين هاي ايران
 وضعیت زنان در آخرالزّمان
 نگهداري از گياه «بامبو»
 کسری بودجه آمریکا
 وقتی شما گرم هستید اما همسرتان سرد است
 هویت جنسی را جدی بگیرید
 شکل گرفتن توحيد
RSS نمایش سوال و جواب

چهارشنبه 25 اسفند 1389

بازديدها: 35   |   تعداد آرا: 1

• كتابي به نام الفرقان الحق چاپ شده و در آن آياتي از قرآن حذف شده چگونه اين عمل با آيه 19 از سوره حجر سازگار است؟


پاسخ:
كتاب «الفرقان الحق» توسط دو شركت انتشاراتي آمريكايي به نام دومگا 2001 و وين پرس چاپ شده، شامل 27 سوره از جمله سوره هايي به نام الفاتحه، الجنه، الانجيل و... است. و بسياري از عقايد اسلامي در آن مردود يا وارونه جلوه داده شده است. و داراي 366 صفحه به زبان هاي انگليسي و عربي به چاپ رسيده است.[1]
اما درباره تحريف قرآن بايد گفت: تحريف به معناي عدول از مواضع اصلي خودش، است. و در اصطلاح قرآني به معناي زياد كردن يا كم كردن سوره اي از قرآن آمده است.[2]
قرآني كه فعلا در دست ماست از زمان پيامبر(ص) تا كنون نسل به نسل،‌سينه به سينه به ما رسيده است، و آيات آن، چنان از اعجاز بلاغي و فصاحتي برخوردار است كه احدي قادر نيست، آيه اي با آن مضمون و محتواي اضافه نمايد. حتي در زمان عمر و عثمان كه براي قرائت واحد قرآن، اجتماع كردند، بعضي ها آيه اي تلاوت مي كردند و ادعا مي كردند كه در قرآن بوده و اضافه مي كنيم. اما صحابه و حافظان قرآن با بررسي آيه ادعاي عدم بليغ بودن آن و نياوردن دو شاهد آن را رد مي كردند.
از گذشته دور تا كنون، افراد زيادي براي رويارويي با قرآن قد علم كردند و آيات و سوره هايي را به نگارش در آوردند و بعد از چند صباحي نارسايي و ناكارآمدي آن به وضوح براي مردم روشن شد هنر آن نيست كه آيات قرآن را كم يا اضافه يا تبديل نمائيم. بلكه هنر آن است كه بتواند سوره اي همانند سوره قرآن با تمامي اعجاز فصاحت، بلاغت، ادبي، علمي و محتواي بلند آن و... به رشته تحرير درآورد در آن صورت مي توان گفت: قرآن قابل تحريف است. در حالي كه تا كنون با وجود ادعاهاي زياد، كسي نتوانسته، چنين سوره اي را بنويسيد. و اگر هم كسي ادعا نمايد مانند قرآن، كتابي نوشته است، با مقايسه ضمني آن از لحاظ ساختار ادبي و شكلي و بلاغي و ... به ساختگي بودن آن پي ميبرند.
براي مثال قرآن درباره قصاص و حكمت آن، تعبير و تشبيه بسيار زيبا و دلنشين (ولكم في القصاص حيوة)[3] «قصاص براي حيات شما است»؛ را به كار برده است و اعراب نيز پيش از اسلام تعبيري درباره قصاص داشتند كه عبارت بود از: «القتل انفي للتقل»؛ كشتن مؤثرترين عامل براي از بين بردن كشتار است».
دانشمندان در مقايسه اين دو جمله بيست امتياز را براي آيه قرآن ذكر كرده اند؛ از جمله:
الف) كوتاهي كلمات و حروف؛ ب) بيان جامع و كامل با آوردن كلمة قصاص به جاي قتل؛ چون قصاص شامل قتل، زخم، قطع عضو و ... نيز مي شود در حالي كه قتل تعبير اعراب دو بار آمده است. د) آيه ياد شده بر اثبات استوار است و گفته اعراب بر نفي و روشن است كه اثبات بر نفي برتري دارد؛ هـ) معارف گسترده اي در واژه «حيات» وجود دارد كه در قتل نيست؛ مانند: 1) حيات اخلاقي جامعه؛ 2) حيات اجتماعي؛ 3. حيات فيزيكي كه موجب حفظ جان ديگران خواهد بود 4) حيات فكري و عقلي كه موجب رشد جامعه و عدالت به جاي تعصب و جهل خواهد شد و... [4]؛ با وجود اين شيوه بياني و تشبيهات و كنايه هاي قرآن با شيوة بياني اعراب از جهت ساختاري قابل مقايسه نيست.
اما اگر كسي آياتي از قرآن را دارد باز هم نمي تواند قرآن واقعي را تحريف نمايد، به سبب اين كه قرآن واقعي در سينه ها ضبط شده و خداوند نيز به واسطه حافظان و كاتبان و قاريان خود، قرآن، از كم شدن محافظت مي نمايد. «انا نحن نزلنا الذكر وانا له لحافظون،[5] همانا قرآن را فرستاديم، و حافظ آن نيز هستيم.»
--------------------------------------------------------------------------------
[1] . خبرگزاري قرآني ايران، (ايكنا)، روزنامه رسالت، 4/10/84.
[2] . صيانة القرآن من التحريف، معرفت، التمهيد، ص 16، خوئي، البيان، ص 198.
[3] . بقره/ 179.
[4] . معرفت، تلخيص التمهيد، قم، انتشارات اسلامي، ج 2، ص 216؛ و مكارم شيرازي، ناصر، پيام قرآن، تهران، دارالکتب الاسلاميه، ج 8، ص 113.
[5] . حجر/ 9.
نظر شما

• با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود پایگاه تاثیر کاملا موثری ایفا می کند لذا خواهشمند است ما را از نظرات ارزنده ی خود محروم نفرمایید .
• نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود .
• نظرات کوتاه مثل "خوب بود" و "عالی بود" و... و نظرات تکراری تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.

  نام و نام خانوادگی
  پست الکترونیکی
  نظرات شما
نظرات کاربران

هیچ نظری ثبت نشده است.

تبلیغات سایت
کارت پستال های دهه فجر
درخواست مشاوره از راسخون
ارسال به دوستان

پست الکترونیکی:

جدیدترین مقالات
فتنه رمال

يک زني رفت پيش رمالي تا بگيرد براي خود فالي گفت اي مرد پاک گوهر من کرده از ادامه ...

نگران نتيجه نبودم

«سهيل احساني بنافتي » افتخارآفرين ايراني است که در تاريخ 19 /8 /1369 در ساري متولد شد. ادامه ...

وسوسه هاي مزاحم

احتمالاً تا موضوع اين مقاله ما را ببينيد، فکر مي کنيد که وسواس چه ربطي دارد به ما جوان ادامه ...

وصل و هجران

اشاره : اخيراً کتابي با عنوان (وعده ديدار) از انتشارات مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني ادامه ...

داروهاي ضدّچاقي

چاقي بيش از حدّ يا Obesity در حال افزايش بوده و در حال حاضر فقط دو نوع دارو براي كاهش ادامه ...

حيات دوباره به اندام هاي از بين رفته بدن

در اواخر سال 2005 ميلادي يك متخصص قلب به نام خانم «دوريس تيلور» به لطف خداوند حيات دوباره ادامه ...

مسابقه خورشيدي

سه چرخه اي را كه ملاحظه مي كنيد به عقيده طراح آن بسيار آينده نگرانه بوده و از نظر تكنيكي ادامه ...

خودروي سخنگو

سير پيشرفت علم و تكنولوژي نشان مي دهد كمتر از يك دهه ديگر سر و كار بشر عموماً با وسايل ادامه ...

دردسر

تازه در کتاب خانه را باز کرده بودم. پنج - شش نفري پشت ميزها نشسته بودند که سر و کله اش ادامه ...