ذخیره تغییرات تنظیمات پیش فرض بخشهای مورد علاقه خود را جهت نمایش در این صفحه انتخاب نمائید:

شنبه بیست و دوم بهمن 1390 خورشیدی (سال جهاد اقتصادی)

فهرست کامل کارت پستال ها
تبلیغات
 عجايب شهرها و سرزمين هاي ايران
 وضعیت زنان در آخرالزّمان
 نگهداري از گياه «بامبو»
 کسری بودجه آمریکا
 وقتی شما گرم هستید اما همسرتان سرد است
 هویت جنسی را جدی بگیرید
 شکل گرفتن توحيد
RSS نمایش سوال و جواب

چهارشنبه 25 اسفند 1389

بازديدها: 34   |   تعداد آرا: 0

• پشت كردن به مناسك حج در صورتي كه احرام بسته شده باشد، چه حكمي دارد؟و آيا حج واجب را مي توان تبديل به حج عمره نمود؟ آيا امام حسين (ع) چنين نمود؟


پاسخ:
كسي كه محرم به احرام حج يا عمره شده 24 چيز بر او حرام مي شود و تا زماني كه اعمال مخصوص حج يا عمره را انجام ندهد آن 24 چيز بر او حلال نخواهد شد و در حال احرام است.
البته اين مسئله داراي جزئيات زيادي است كه بايد به كتاب­هاي مناسك مراجعه شود و در مورد سؤال دوم نيز محرم به احرام حج فقط با اعمال حج از احرام بيرون مي آيد نه با اعمال عمره، مگر در مواردي كه موانع خارجي مثل دشمن (مصدود) و يا موانع داخلي مثل مريضي(محصور) مانع از انجام اعمال مناسك گردد، كه هر كدام داراي احكام خاصي است و نحوه تحليل در هر كدام، در كتابهاي مناسك آمده است. اما در مورد حج امام حسين عليه السلام نظريه صحيح اين است كه امام عليه السلام در آن سالي كه از مكه عازم كربلا شدند اصلا براي حج احرام نبستند و هيچ دليل معتبري نداريم كه امام براي حج محرم شده باشند و از نظر عادي هم بعيد است چون امام عليه السلام در روز هشتم (يعني روزي كه حاجيان از مكه براي حج محرم مي شوند و عازم مني و عرفات مي شوند) از مكه خارج شدند و بعيد است كه امام (ع) در همان روز با اينكه عزم خروج از مكه داشته­اند براي حج نيز محرم گردند.
و اينكه شيخ مفيد مي­گويد امام حج خودش را عمره قرار داده شايد معنايش اين باشد كه امام عوض اينكه حج انجام بدهند و براي حج محرم گردند عمره مفرده انجام داده­اند، نه اينكه محرم به احرام حج شده و بعد آن را تبديل به عمره نمودند. چون كسي كه محرم به احرام حج شده نمي­تواند اعمال حج را انجام ندهد مگر اينكه دشمن يا مريضي مانع از انجام اعمال گردد، كه در اين صورت با قرباني و سر تراشيدن از احرام بيرون مي­رود نه با اعمال عمره مفرده ، و در هيچ روايتي ندارد كه امام قرباني يا سر تراشيده باشند.
البته دربعضي روايات آمده كه امام احرام عمره تمتع بسته و بعد آنرا عمره مفرده قرار داده­اند در اين صورت مشكلي ندارد.
منبع: پايگاه حوزه
نظر شما

• با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود پایگاه تاثیر کاملا موثری ایفا می کند لذا خواهشمند است ما را از نظرات ارزنده ی خود محروم نفرمایید .
• نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود .
• نظرات کوتاه مثل "خوب بود" و "عالی بود" و... و نظرات تکراری تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.

  نام و نام خانوادگی
  پست الکترونیکی
  نظرات شما
نظرات کاربران

هیچ نظری ثبت نشده است.

تبلیغات سایت
کارت پستال های دهه فجر
درخواست مشاوره از راسخون
ارسال به دوستان

پست الکترونیکی:

جدیدترین مقالات
نگران نتيجه نبودم

«سهيل احساني بنافتي » افتخارآفرين ايراني است که در تاريخ 19 /8 /1369 در ساري متولد شد. ادامه ...

وسوسه هاي مزاحم

احتمالاً تا موضوع اين مقاله ما را ببينيد، فکر مي کنيد که وسواس چه ربطي دارد به ما جوان ادامه ...

وصل و هجران

اشاره : اخيراً کتابي با عنوان (وعده ديدار) از انتشارات مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني ادامه ...

داروهاي ضدّچاقي

چاقي بيش از حدّ يا Obesity در حال افزايش بوده و در حال حاضر فقط دو نوع دارو براي كاهش ادامه ...

حيات دوباره به اندام هاي از بين رفته بدن

در اواخر سال 2005 ميلادي يك متخصص قلب به نام خانم «دوريس تيلور» به لطف خداوند حيات دوباره ادامه ...

مسابقه خورشيدي

سه چرخه اي را كه ملاحظه مي كنيد به عقيده طراح آن بسيار آينده نگرانه بوده و از نظر تكنيكي ادامه ...

خودروي سخنگو

سير پيشرفت علم و تكنولوژي نشان مي دهد كمتر از يك دهه ديگر سر و كار بشر عموماً با وسايل ادامه ...

دردسر

تازه در کتاب خانه را باز کرده بودم. پنج - شش نفري پشت ميزها نشسته بودند که سر و کله اش ادامه ...

قيام امام زمان (عج) چگونه قيامي است؟

بسياري از افراد در مورد قيام حضرت تصور مي کنند که اين قيام منجر به بزرگ ترين و خونين ترين ادامه ...