ذخیره تغییرات تنظیمات پیش فرض بخشهای مورد علاقه خود را جهت نمایش در این صفحه انتخاب نمائید:

دوشنبه هشتم خرداد 1391 خورشیدی (سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی)

 مقالات فیزیک
12
سینما، ابزاری برای تبلیغ شیطان گرایی
    RSS عوارض پيامک براي کودکان و نوجوانان

    یک شنبه 17 بهمن 1389

    بازديدها: 1019   |   تعداد آرا: 252

    عوارض پيامک براي کودکان و نوجوانان
    عوارض پيامک براي کودکان و نوجوانان


     

    ترجمه: حسين غلامي




     
    محققان مي‌گويند کودکان و نوجواناني که زياد اس‌ام‌اس‌ مي‌فرستند، در معرض خطرند. پدر و مادر غرق خواب‌اند اما فرزند نوجوان‌شان همچنان دارد اس‌ام‌اس مي‌فرستد. اين روزها نوجوانان، اين کار را حتي هنگام عبور از خيابان‌هاي شلوغ هم انجام مي‌دهند. حتي هنگامي که در کلاس درس هستند، دست‌هاي پنهان‌شده در پشت ميزشان همچنان روي تلفن‌ همراه در حال فرستادن پيام‌هاي متني است. پزشکان مي‌گويند نوجوانان ممکن است آنقدر اس‌ام‌اس بفرستند که شست‌شان صدمه ببيند. اين، پديده‌اي است که برخي از پزشکان و روان‌شناسان را نگران کرده است. آنها معتقدند اين وابستگي بچه‌ها به فرستادن اس‌ام‌اس به اضطراب، حواس‌پرتي در کلاس، نمره نياوردن، آسيب ناشي از فشار مکرر و محروميت از خواب منجر مي‌شود.
    دکتر مارتين جوف،‌ يک متخصص اطفال در شهر گرين‌برا در کاليفرنيا، اخيرا در بررسي دانش‌آموزان در دو دبيرستان محلي دريافت که بسياري از نوجوانان هر روز صدها پيام متني مي‌فرستند. به گفته او، هر چند دقيقه يک بار يک اس‌ام‌اس براي‌ اين نوجوانان مي‌آيد و حتي آخر شب مي‌بينيد که دارند تمام شب به اين پيام‌ها جواب مي‌دهند و به اين ترتيب در نوجواناني که از قبل هم مشکل خواب دارند، مشکلات خواب بدتر مي‌شود.

    کدام نوجوانان در معرض‌ خطرند؟
     

    يک بررسي جديد به وسيله پژوهشگران دانشگاه کيس وسترن ريزرو در آمريکا نشان داده است نوجواناني که بيش از 120 پيام متني (اس‌ام‌اس) در روز مي‌‌فرستند يا بيش از 3 ساعت يا بيشتر زمان صرف سايت‌هاي شبکه اجتماعي مانند فيس‌بوک مي‌کنند، بيشتر در معرض خطر بي‌بندوباري جنسي، مصرف مواد مخدر و عدم حضور در مدرسه هستند. به نظر مي‌رسد مشکل به خود اس‌ام‌اس فرستادن مربوط نمي‌شود، بلکه مربوط به مشکلات زمينه‌اي اين نوجوانان است که دست به رفتارهاي تکانه‌اي (رفتارهايي که از روي انگيزه آني و بدون فکر قبلي انجام مي‌شود) مي‌زنند و استفاده از اين تکنولوژي بدون نظارت آن را تشديد مي‌کند. اما سوالي که مطرح مي‌شود، اين است که والدين اين کودکان و نوجوانان کجا هستند؟
    اين مشکل ناشي از فرستادن اس‌ام‌اس در نوجوانان در مورد ساير تکنولوژي‌ها مانند بازي‌هاي ويديويي هم صادق است. اگر کودکان با اين وسايل به حال خود رها شوند، ‌عموما به افراط در استفاده از آنها خواهند پرداخت. وظيفه والدين است که به نوجوانان بياموزند در کاربرد اين وسايل تعادل را رعايت کنند. اين بررسي نشان داده است اگر نوجوان شما روزي 120 اس‌ام‌اس مي‌فرستد،‌ يک جاي کار از تعادل خارج شده است. هنوز والديني هستند که متوجه نمي‌شوند يا نمي‌فهمند فرزندشان 3 ساعت يا بيشتر را پاي کامپيوتر در شبکه اجتماعي «فيس‌بوک» مي‌گذراند. شايد هم متوجه مي‌شوند اما از زيان‌بار بودن رفتار کودکشان آگاه نيستند. اينکه والدين سر از کار فرزندان‌شان درنياورند تا زماني که آنها را ضمن انجام رفتارهاي خودتخريب‌گرانه گير بيندازند،‌ اصلا خوب نيست. از طرف ديگر، وابستگي به اس‌ام‌اس ممکن است بر رشد رواني نوجوان هم اثر بگذارد. نوجوان بايد به تدريج روند استقلال را طي کند تا در دوران جواني به يک فرد خودمختار بدل شود.

    عوارض پيامک براي کودکان و نوجوانان

    آسيب‌هاي جسمي اس‌ام‌اس
     

    به گفته روان‌شناسان، ممکن است استفاده افراطي از اين روش ارتباطي ساده و ارزان موجب شود نوجواناني مثلا 15 بار در روز به والدين‌شان اس‌ام‌اس بفرستند تا در مورد مسايل جزيي مثلا انتخاب کفش يا لباسشان سوال کنند.
    مايکل هاوسوئر، ‌يک روان‌درمانگر در اوکلند کاليفرنيا، مي‌گويد: «نوجوانان علاقه شديدي به دانستن وقايع زندگي‌ همسالان‌شان دارند و ترکيب اين تمايل با اضطراب در مورد منزوي شدن ميان دوستان، آنها را به استفاده زياد از اس‌ام‌اس سوق مي‌دهد.» به گفته او، اس‌ام‌اس ممکن است وسيله‌اي عالي براي رفاقت و ارتباط برقرار کردن با ديگران باشد اما در همان زمان باعث مي‌شود نوجوان احساس ترس کند و مسايل خصوصي‌اش بيش از حد آشکار شود.
    ارسال اس‌ام‌اس‌هاي زياد به شست هم آسيب ‌مي‌رساند. يک نوجوان 15 ساله در بتسداي کاليفرنيا آنقدر با تلفن کوچکش با همان سرعت تايپ‌کردن روي يک صفحه کليد بزرگ، اس‌ام‌اس فرستاد که دچار انقباض دردناک در شست‌هايش شد.
    پيتر دبليو جانسون، استاديار بهداشت زيست‌محيطي و شغلي در دانشگاه واشنگتن مي‌گويد‌: «گرچه هنوز زود است که در مورد اثر آسيب‌رسان اين گونه فشارها به دست‌ها قضاوت نهايي کرد، اما براساس تجربيات ما در مواجهه با کاربران کامپيوتر، ‌استفاده مکرر و شديد از دست‌ها به اختلال عضلاني- اسکلتي مي‌انجامد، ‌بنابراين نگراني در مورد اينکه اس‌ام‌اس فرستادن بيش از حد باعث آسيب رسيدن دايمي يا موقتي شست‌ها شود، ‌منطقي است.
    منبع:www.salamat.com



     


    مطالب مرتبط با : عوارض   پيامک   کودکان   نوجوانان 

    نظر شما

    • با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود پایگاه تاثیر کاملا موثری ایفا می کند لذا خواهشمند است ما را از نظرات ارزنده ی خود محروم نفرمایید .
    • نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود .
    • نظرات کوتاه مثل "خوب بود" و "عالی بود" و... و نظرات تکراری تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.

      نام و نام خانوادگی
      پست الکترونیکی
      نظرات شما
    نظرات کاربران
    1
    setaksabz (پنج شنبه 5 اسفند 1389)

    در هر کاری هدایت و کنترل و همچنین مدیریت والدین برای فرزندان ضروری است مخصوصا در استفاده از وسایل ارتباطی مثل موبایل و اینترنت این نظارت با کنترل بیشتری باید صورت گیرد

    1
    nima_gorji (چهارشنبه 4 اسفند 1389)

    واقعا نمیدونم چی بگم
    از یک طرف نمیشه از تکنولوژی فرار کرد از یک طرف اگه شرایط استفادش فراهم نباشه باید بهای سنگینی پرداخت کرد
    مثل همین تلفن همراه
    نمی دونم بگم معجزست یا عذابه!!

    0
    behzad72 (چهارشنبه 4 اسفند 1389)

    ممنون جالب بود

    تبلیغات سایت
     مشاهیر ایران و جهان
     مقالات بازی آنلاین
    ارسال به دوستان

    پست الکترونیکی:

    تازه ترین اخبار
    اولین شکست تیم ملی با سرمربیگری کی‌روش

    تیم ملی فوتبال ایران در دیداری دوستانه مقابل آلبانی شکست خورد. ادامه ...

    تساوی ایران و آلبانی در نیمه اول

    نیمه اول دیدار دوستانه تیم‌های ملی فوتبال ایران و آلبانی با نتیجه تساوی ادامه ...

    اعلام نام 4 گزینه مدیرعاملی استقلال/ کلمنته گزینه سرمربیگری آبی‌ها

    عضو هیئت مدیره استقلال اسامی 4 گزینه مدیرعاملی این باشگاه را اعلام کرد ادامه ...

    پروین در آستانه خداحافظی از پرسپولیس

    مدیر تیم فوتبال پرسپولیس به دلیل بی‌توجهی‌های صورت گرفته قصد کنار رفتن ادامه ...

    باز شدن پای شمسایی به گل در شبی که سیل ایران، قطر را برد

    سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا نوشت: جنبه درخشان ایران در مسابقه مقابل قطر ادامه ...

    پیشنهاد منچستریونایتد برای جذب کاگاوا رد شد

    باشگاه انگلیسی برای به خدمت گرفتن شینجی کاگاوا وارد عمل شده ولی سران بورسیا ادامه ...

    جانواریو با سپاهان تمدید کرد/ برادر سید جلال حسینی این هفته در باشگاه

    سرپرست تیم فوتبال سپاهان از تمدید قرارداد با هافبک برزیلی این تیم خبر ادامه ...

    واعظ آشتیانی: عباسی اشتباه سعیدلو را تکرار کرد/سرپرست می‌گذارند تا انتخاب شود!

    قائم مقام سابق سازمان تربیت بدنی گفت: سعیدلو پیش از بازی های آسیایی گوانگجو ادامه ...

    فرانسه در تدارک یورو ۲۰۱۲، مردان کی‌روش در جدال با آلبانی

    خروس های آبی فوتبال اروپا در فاصله کمتر از دو هفته از شروع مرحله نهایی ادامه ...

    تساوی روسیه مقابل اروگوئه و پیروزی کرواسی

    تیم‌ فوتبال روسیه در خانه مقابل اروگوئه متوقف شد اما کرواسی توانست از ادامه ...

    دنیزلی به دیدار کی‌روش رفت

    سرمربی پرسپولیس جمعه شب به محل کمپ تیم ملی فوتبال ایران رفت و با کی‌روش ادامه ...

    لوییک رمی از کادر بازیکنان فرانسه خط خورد

    مهاجم ملی‌پوش تیم فوتبال المپیک مارسی فرانسه بخت حضور همراه خروس‌های آبی ادامه ...

    مقاله ویژه

     قصه هاي مثنوي به نثر  


     خطرات ورزش های سنگین برای بدن