0

مجله پزشکی : زیبایی پوست

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

بهداشت پوست نوجوانان


در دوران بلوغ به علت تغییرات هورمونی و ترشح هورمونهای جنسی ، پیاز مو ، غدد عرق اکرین و اپوکرین در محلهای ویژه ای از بدن رشد بیشتری کرده و فعالتر می شوند. فولیکولهای مو در روی صورت مردان و... فعالتر و انتهای موها زبرتر می شوند. غدد چربی در روی صورت ، سینه و قسمت بالای پشت فعال می شوند و دانه های غرور جوانی ممکن است بروز کند.
یکی از تغییرات چشمگیر دیگر که در دوره نوجوانی در پوست بروز می کند ، ظاهر شدن تعدادی خالهای رنگدانه است که معمولترین آنها کک و مک است که به علت عدم انتشار یکنواخت ملانین در سطح پوست و تجمع آن در نقاط ویژه ای تظاهر می کنند . به طور متوسط ، نوجوانان سفید پوست ممکن است ۲۰-۱۵ عدد از این خال ها روی بدنشان پیدا شود و معمولاً بعد از دوره نوجوانی دیگر خال جدیدی ظاهر نمی شود . کک و مک که دانه های کوچک قهوه ای رنگی هستند ، معمولا در نواحی که در برابر اشعه آفتاب قرار می گیرند ظاهر می شوند .یکی دیگر از مشکلات پوستی که در دوره نوجوانی بروز می کند، جوشهای غرور است که ۹۰ درصد پسرها و ۸۰ درصد دخترها را مبتلا می سازد. بروز جوشهای غرور جوانی به علت فعالیت شدید غدد چربی است که به وسیله هورمون اندروژن تحریک می شوند. این جوشها ابتدا به صورت نقطه سفید رنگی هستند که به علت خشک شدن چربی مترشحه در مجاری غدد چربی پوست ایجاد می شوند . پس از مدتی در اثر فشار مواد کراتینی مجاری باز شده و مواد داخل آن، در اثر اکسیداسیون سیاهرنگ شده و چنانچه شرایط برای توسعه آنها مناسب باشد به صورت پابول پوستول و بالاخره در اثر عوامل میکروبی به صورت جوش برجسته التهابی خودنمایی می کند. محل معمولی این جوشها بیشتر در صورت است . ولی در قسمت بالای فقسه سینه، پشت شانه ها و روی شانه ها هم بروز می کنند.
غیر از تغییرات هورمونی عوامل دیگر مانند اضطراب عوامل شیمیایی ( فنوباربیتال ، ایزونیازید و فنی توئین ) ممکن است سبب بروز جوشها و تشدید آنها شوند . نوجوانانی که دچار جوشهای غرور می شوند معمولاً پوست و موی آنها چرب است.
برای پیشگیری از عفونی شدن این جوشها، بهترین روش رعایت اصول بهداشتی است : مانند استحمام روزانه و شستشوی پوست صورت با آب گرم و صابون ( به خصوص شبها قبل از خواب ) ، محافظت پوست از باد ،آفتاب ، گرد و خاک و ... اگر چه توصیه می شود که رژیم غذایی در بهبود این جوشها نقش دارد، ولی محدودیت غذایی توصیه نمی شود بلکه بهتر است به نوجوانان آموزش داده شود که خود دقت کنند و متوجه شوند که چه غدایی سبب ازدیاد جوشها می شود تا از خوردن آنها پرهیز کنند.
مصرف مایعات فراوان ، میوه ها ، سبزی ها در پیشگیری از بروز جوشهای غرور و یا تشدید آنها موثر است. خارج کردن چربی درون دانه ها با دستهای تمیز و گاز ضد عفونی توام با فشاری نرم و آرام پیشنهاد می شود . وسایل استحمام ، حوله صورت ، تیغ یا ماشین ریش تراش باید ویژه و شخصی باشد . لباس زیر هر روز تعویض ، شسته و اتوکشی شود . از دست زدن و بازی کردن با جوشها مطلقاً خودداری شود . ورزش کردن ، تفریح در هوای پاک و تمیز ، استراحت کردن به اندازه کافی در پیشگیری از بروز جوشهای غرور موثر است . پرهیز از سیگار کشیدن در سلامت پوست و حفظ زیبایی و درخشندگی پوست صورت نقش اساسی دارند . پایبند بودن به دین و خدای بزرگ ، به انسان، شکیبایی و اعتماد به نفس می دهد که از عصبانیت و نگرانی ها و فشارهای روانی که عاملی برای بروز جوشهای غرور هستند ، جلوگیری می کند . چنانچه جوشهای غرور به حالت التهابی بروز کنند ، ممکن است درمان با آنتی بیوتیک ( تتراسایکلین ) به صورت دوره ای ، کورتیکواستروئید ، تزریق در ضایعه ها ، جراحی های کوچک لازم باشد.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  8:49 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

بیش از یک بار ممنوع


بیش از یک بار ممنوع● پاسخ به برخی باورهای غلط پیرامون تیغ های اصلاح
متخصصان پوست و مو همواره با بیمارانی مواجه می شوند که در نتیجه استفاده از تیغ (برای اصلاح موها) به عوارضی دچار شده اند، مثل جوش های پس از اصلاح در ناحیه گردن آقایان و جوش ها و لک های بعد از آن در ناحیه ساق پای خانم ها. اصلاح با تیغ (یا به اصطلاح shave کردن) عبارت است از برداشتن موهای صورت یا بدن توسط یک تیغ تیز به گونه ای که بتواند موها را همسطح پوست قطع کند.
اصلاح با تیغ عموماً در آقایان برای برداشتن موهای صورت و در خانم ها برای برداشتن موهای ساق پا و ساعد به کار می رود، منتها گاهی دیده می شود که خانم ها و آقایان موهای صورت، سینه، شکم، ساق پا، ران، ساعد، ناحیه شرمگاهی و دیگر قسمت های بدن را با تیغ اصلاح می کنند. در بیشتر جوامع، در خانم ها وجود موی صورت پسندیده نیست و یکی از راه های حذف این موها تیغ زدن است.
تاریخچه اصلاح کردن به صد هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد. در آن زمان انسان ها برای کندن موهای خود از دو تا گوش ماهی (صدف) استفاده می کردند، به گونه یی که موها را بین آنها گیر می انداختند و می کندند. اما استفاده از تیغ برای زدودن موها به سه هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد که در آن زمان از سنگ چخماق برای درست کردن تیغ های یکبار مصرف استفاده می کردند.
از همان زمان ها با به کارگیری فلزات، ساخت تیغ های دائمی از جنس مس شروع شد. امروزه تیغ های مسی هنوز هم در هند و مصر یافت می شوند. در یونان در پانصد سال قبل از میلاد، اصلاح کردن صورت در مردان بسیار رایج بوده است. امروزه اصلاح صورت با تیغ یکی از کارهای روزمره بسیاری از آقایان است که از دوران جوانی این کار را آغاز می کنند. برای بسیاری از آنها، داشتن صورتی صاف و اصلاح شده، برای آغاز یک روز خوب کاری اعتماد به نفس خاصی را به فرد می دهد.
در حال حاضر دو نوع کلی از تیغ های اصلاح وجود دارد، تیغ های مستقیم که در پیرایشگاه های مردانه به کرات مورد استفاده قرار می گیرند؛ بدین ترتیب که در یک وسیله فلزی خاص تیغ های یکبار مصرف برای هر بار استفاده جایگزین می شوند. دیگری تیغ های ایمنی هستند که در انواع مختلف ساخته می شوند، مانند تیغ های دولبه، تیغ های کارتریج و یکبار مصرف که در این میان تیغ های کارتریج گران ترین و تیغ های یکبار مصرف ارزان ترین انواع تیغ ها هستند.
کرم ها و صابون های اصلاح؛ کرم ها و صابون های اصلاح به عنوان یک لغزنده کننده (لوبریکانت) و مرطوب کننده عمل می کنند، همچنین نشان دهنده نواحی هنوز اصلاح نشده هستند. ژل های اصلاح ممکن است پوست را خشک کنند. اخیراً کرم های اصلاحی به بازار عرضه شده است که غنی از مواد نرم کننده و روغن هستند (مثل روغن TEA TREE که نقش ضدعفونی کننده دارد). روش ارزان تر از اینها، استفاده از صابون و درست کردن کف صابون با آب گرم و سپس استفاده از فرچه مخصوص اصلاح است.
ماشین های اصلاح؛ ماشین های اصلاح به وسیله تیغ های دوار که پشت یک صفحه فلزی سوراخ سوراخ قرار دارند، کار می کنند. این صفحه از برخورد مستقیم پوست با تیغ جلوگیری می کند. امروزه مدل های مختلف و متعددی از این ماشین ها وجود دارند که هدف همگی آنها اصلاح راحت تر، سریع تر و موثرتر است. جهت حرکت ماشین روی پوست بسته به نوع تیغ های شان متفاوت است. برای تیغ های مدور بهتر است حرکت دایره یی و برای تیغ های سیلندری یا نوسانی بهتر است به صورت حرکات بالا و پایین رونده باشد.
معمولاً ماشین های اصلاح نیازی به استفاده از لوسیون قبل یا بعد از اصلاح ندارند و می توان خشک استفاده کرد. نکته یی که وجود دارد این است که این ماشین ها باید برای هر فرد به صورت شخصی استفاده شود، چرا که تماس مستقیم این ماشین ها با پوست صورت می تواند عوامل عفونی میکروبی و قارچی را به راحتی به فرد دیگر منتقل کند. به همین دلیل توصیه می کنیم که حتی در صورت استفاده شخصی از دستگاه پس از هر بار استفاده صفحه فلزی با کمی الکل پاک شود.
برخی شرکت های سازنده، محلول های ضدعفونی کننده خاصی را برای استفاده بعد از اصلاح عرضه می کنند که می توان از آنها نیز استفاده کرد. پس از هر چند بار اصلاح صفحه فلزی دستگاه را جدا کرده، اولاً از لابه لای تیغ ها، قطعات مو را با فرچه های مخصوص کوچک پاک کنید و ثانیاً صفحه فلزی را با آب و صابون شسته و خشک کنید. اگر فردی موهای ریشش بلند باشد، باید ابتدا با قیچی یا یک دستگاه پیرایشگر الکتریکی موها را به حد کافی کوتاه کرده و سپس از ماشین های اصلاح استفاده کند.
● آیا تیغ موجب ضخیم شدن و افزایش رشد مو می شود؟
تیغ زدن موها تاثیری بر ضخیم شدن و افزایش رشد موها ندارد، اما موجب می شود موی در حال استراحت به فاز فعال برود و این همان چیزی است که متخصصان پوست و مو از آن هنگام لیزردرمانی استفاده می کنند، بدین ترتیب خانمی که می خواهد برای درمان موهای زائد صورت از لیزردرمانی استفاده کند باید قبل و حین درمان با لیزر، موهای زائدش را با تیغ اصلاح کند.
● آیا زدودن موهای زیر بغل به ویژه در خانم ها با سرطان سینه ارتباط دارد؟
پاسخ به این سوال بسیار مشکل است. در تحقیقی که در سال ۲۰۰۳ در مجله اروپایی پیشگیری از سرطان به چاپ رسید بین مصرف مکرر ضدعرق ها و خوشبوکننده ها و زدودن موهای زیر بغل با تیغ و به ویژه شروع سرطان سینه در سنین پایین ارتباطی وجود داشته است. در این تحقیق علت این مساله جذب بیشتر املاح آلومینیوم به دنبال تیغ زدن ناحیه مطرح شده است. املاح آلومینیوم مکرراً در ترکیبات خوشبوکننده و ضدتعریق زیر بغل به کار می روند.
● اصلاح با تیغ چه عوارضی را ایجاد می کند؟
بریدگی، خراشیدگی، تحریک و احساس گم کردن چیزی از عوارض اصلاح با تیغ محسوب می شوند. برخی افراد که دارای موهای مجعد هستند پاسخ التهابی نامناسبی به اصلاح با تیغ می دهند که به آن سودوفولیکولیت ریش یا RAZER BUMPS گفته می شود که ناشی از فرورفتن نوک موهای بریده شده با تیغ، داخل پوست و ایجاد جوش های التهابی است. بسیاری از عوارض را می توان با استفاده از تیغ تازه، مصرف زیاد لوبریکانت و پرهیز از فشار زیاد تیغ روی پوست و همچنین استفاده از فرچه اصلاح به حداقل رساند.
از عوارض دیگر تیغ خونریزی و نیز بر جا ماندن (گاهی از مواقع) جوشگاه های بدشکل روی پوست است. اگر افراد برای اصلاح از تیغ های شخصی استفاده نکنند امکان انتقال بیماری های ویروسی مثل ایدز و هپاتیت وجود دارد. به همین دلیل افراد هنگام مراجعه به پیرایشگاه ها و آرایشگاه ها، باید دقت کنند تیغ های مصرفی نو باشند. از دیگر مشکلات شایع استفاده از تیغ، سوختگی با تیغ است. در این حالت یک خراش خفیف قرمز رنگ ظاهر شده و معمولاً پس از چند ساعت، تا یکی دو روز (بسته به شدت آن) رفع می شود. در موارد شدید، سوختگی می تواند با جوش هایی در اطراف موهای اصلاح شده یا جوش های چرکی همراه شود.
سوختگی به ویژه در افرادی که موهای ضخیم را در نواحی با پوست حساس تیغ می زنند (مثل کشاله ران، زیر بغل، سینه و ریش) شایع تر است. از دیگر علل سوختگی با تیغ، تیغ زدن های پشت سر هم، استفاده از تیغ کند، اصلاح با تیغ به صورت خشک، فشار زیاد هنگام اصلاح، اصلاح بیش از حد سریع یا خشن و اصلاح در خلاف جهت رویش موها است. راه های پیشگیری از این سوختگی عبارتند از مرطوب کردن صورت، استفاده از فرچه اصلاح و کف صابون، استفاده از ژل مرطوب کننده، اصلاح در جهت رویش موها، اجتناب از اصلاح کردن های مکرر و پشت سر هم، پرهیز از خاراندن یا تحریک بعد از اصلاح، پرهیز از فرآورده های محرک مثل ادکلن و عطرها روی ناحیه اصلاح شده و استفاده از کرم های after shave حاوی نرم کننده ها و مرطوب کننده.
● آیا تیغ های مصرفی خانم ها با آقایان تفاوتی دارد؟
برخی از کارخانه ها تیغ هایی طراحی کرده اند که کارتریج آنها با ظرافت خاصی روی پوست قرار می گیرد، اصلاح کاملاً نزدیک پوست انجام می شود و حداقل تحریک را روی پوست حساس خانم ها به دنبال دارد و به آسانی نیز قابل استفاده است.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  8:49 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

بیماری پیس


بیماری پیسبیماری پیس یا ویتلایگو (Vitiligo)، یک بیماری پوستی است که در آن نقاط یا لکه های سفیدی بر روی پوست ایجاد میشود. پیس یک مشکل نسبتا رایج است و در تمام نقاط جهان دیده میشود و هر نژاد و جنسیتی را در بر میگیرد اما در میان نژادهایی که پوستی تیره دارند، آزار دهنده تر است.
این بیماری بیشتر بین سنین ۱۰ تا ۳۰ سالگی و به خصوص در خانواده هایی با زمینه موروثی، بروز میکند.
پیس در ابتدا به شکل لکه هایی بر نوک انگشتان و دور چشم بروز میکند. این نقاط سفید رنگ معمولا خارش یا درد ندارند و معمولا در نقاط مقابل هر دو سمت بدن آشکار میشوند. این لکه ها در قسمتهای لاغرتر بیشتر بروز میکنند.
● پیس در نوع اصلی بروز میکند
نوع عمومی و نوع محدود، در نوع عمومی، قسمتهای سفید معمولا قرینه، یک دست و دارای مرز مشخص هستند و ممکن است در هر نقطه از بدن پخش شوند. در پیس محدود، لکه ها در یک طرف بدن ایجاد میشوند و پس از گذشت شش ماه یا کمی بیشتر، تکثیر نمیشوند. در عده ای از افراد تکه ها به سرعت در تمام بدن پخش شده و میتوانند یک نفر با نژاد آفریقایی- آمریکایی را به رنگ اروپایی-آمریکایی درآورند.
● علت بیماری
پوست بدن از دو نوع سلول اصلی تشکیل شده است، کراتینوسیت (keratinocyte) و ملانوسیت (melanocyte). کراتینوسیت ها، به وجود آورنده جسم و توده اصلی پوست هستند و ملانوسیتها یا رنگ دانه‌ها، رنگ پوست را ایجاد میکنند.
در اشخاصی که مبتلا به پیس هستند، سیستم ایمنی پوست دچار اختلال میشود و در نتیجه سلولهای محافظ به ملانوسیتها حمله کرده و آنها را از بین میبرند. هنگامی که ملانوسیتهای یک ناحیه از بین بروند، این منطقه به رنگ سفید در خواهد آمد.
متاسفانه تا کنون دلیل حمله سلولهای محافظ به ملانوسیتها مشخص نشده است اما دخیل بودن عامل ژنتیک و فاکتورهای محیطی در آن به اثبات رسیده است.
● نشانه ها
نشانه های بیماری در نیمی از بیماران مبتلا به پیس، قبل از بیست سالگی و به شکل لکه های بدون رنگ در اندامهای انتهایی (مانند انگشتان) بروز میکند. ممکن است این لکه ها بزرگ شوند و یا در همان اندازه اولیه باقی بمانند. بعضی از نواحی کوچک ممکن است دوباره با جمع شدن ملانوسیتها رنگی شوند و به این دلیل امکان دارد جای لکه ها تغییر پیدا کند.
در بعضی موارد، آسیبهای سطحی و جزیی (مانند ساییدگی پا با کفشهای تنگ) نیز موجب بروز لکه های جدید میشوند.تنش و اضطراب نیز در افراد مستعد به بیماری، سلولهای محافظ را تحریک کرده و میتواند موجب بروز پیس شود. گاهی بروز لکه بر روی سر میتواند رنگ موها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. ریش و سبیل و موهای بدن نیز ممکن است در محل بروز لکه ها سفید شوند.
● تاثیرات روانی
پیس میتواند تاثیر عمده ای بر سلامت روانی شخص مبتلا داشته باشد. به خصوص در افرادی که پوست تیره تری دارند، تفاوت رنگ قسمتهای مبتلا و بخشهای عادی به قدری واضح است که میتواند در بسیاری مواقع مشکلات جدی در روحیه شخص ایجاد نماید.
در فرهنگ بعضی از ملل،ابتلا به پیس نوعی ننگ محسوب میشود و افراد مبتلا را شیطان زده و یا بیماری آنها را مرضی خطرناک میدانند و از آنها دوری میکنند.
در بسیاری از افراد، پیشرفت پیس بسیار کند است و در عده ای این مشکل خود به خود رفع میشود. اما در کل بیماران مبتلا به پیس به دلیل نیاز فراوان بدن به ویتامینها و مواد معدنی، باید هر روز طبق دستور پزشک یک دراژه مولتی ویتامین B کمپلکس و همچنین فولیک اسید ۱ میلی گرم، ویتامین E ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحدی و اسید اسکوربیک ۱۰۰ میلی گرم مصرف کنند. پزشکان چند نوع پماد موضعی نیز تجویز میکنند که میتواند در بعضی موارد مفید واقع شود.
● درمان
اما متاسفانه هیچ درمان ساده ای برای پیس وجود ندارد و به همین دلیل تعدادی لوازم آرایشی مخصوص این بیماران تولید شده است که پوشش خوبی برای لکه ها بوده و متناسب با انواع رنگ پوست تولید میشوند.
یک راه درمان طولانی دیگر، معالجه با اشعه PUVA است. این روش بسیار طولانی است و در طی آن بیمار باید ۲ تا ۴ مرتبه در هفته به کلینیک مراجعه کرده و هر بار ۱۵ تا ۳۰ دقیقه تحت تابش اشعه قرا بگیرد. تعداد جلسات برای این درمان ۱۰۰ تا ۳۰۰ مرتبه است که گاهی تا یک سال به طول انجامیده و در موارد اندکی، تاثیر چندانی هم ندارد. اما ۵۰ تا ۷۰ درصد بیماران از این روش نتیجه خوبی گرفته اند.
پزشکان در موارد جدی پیس که هیچ روش درمانی برای آن موثر نبوده، دارویی به نام بنوکین (Benoquin) تجویز میکنند. این دارو موجب میشود که نواحی تیره پوست نیز به طور دائم سفید رنگ شوند. اما این دارو فقط به عنوان آخرین راه حل تجویز میشود.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  8:50 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

 

پـوسـت بـدون چـروک
پـوسـت بـدون چـروکجراحی پوست به د‌لیل پیشرفت تکنولوژی و کاربرد‌ آن د‌ر پزشکی پیشرفت‌های بسیاری د‌ر سال‌های اخیر د‌اشته است. هر چند‌ نزد‌یک به ۴ د‌هه است که لیزر استفاد‌ه می‌شود‌، ولی تنها چند‌ سال است که به‌ طور گسترد‌ه د‌ر بازسازی و جوانتر کرد‌ن چهره به کار می‌رود‌. عبور لیزر به طور د‌قیق باعث برد‌اشته شد‌ن لایه به لایه بافت می‌شود‌. با اولین عبور، لایه سطحی یا اپید‌رم برد‌اشته می‌شود‌ و زمانی که به لایه عمیق پوست برسد‌، با عبور د‌ر هر لایه رنگ پوست تغییر می‌کند‌.
به د‌لایل مختلف جراحی بازسازی پوست انجام می‌شود‌. از جمله از بین برد‌ن چین و چروک، رفع آسیب پوست د‌ر اثر آفتاب و رفع جوش و... .
با پیلینگ لیزری توسط لیزرco۲ اولتراپالس، بازسازی رشته‌های آسیب د‌ید‌ه کلاژن و افزایش کلاژن د‌ر پوست جد‌ید‌ به وجود‌ آمد‌ه و با از بین رفتن چین و چروک، فرد‌ جراحی شد‌ه ۵ تا۱۰ سال جوانتر از سن واقعی‌اش به نظر می‌رسد‌. د‌ر حقیقت، ترکیب اثر برد‌اشتن پوست و تحریک کلاژن، باعث صافی پوست پس از عمل می‌شود‌ و د‌ر صورت مراقبت صحیح از پوست و قرار نگرفتن د‌ر معرض آفتاب، آثار سود‌مند‌ این عمل تا سالیان سال باقی می‌ماند‌.
علل اصلی ایجاد‌کنند‌ه چین و چروک‌ صورت بیشتر چروک‌های صورت د‌ر اثر آسیب نور آفتاب هستند‌ و اثر عوامل د‌اخلی و افزایش سن د‌ر د‌رجه بعد‌ قرار د‌ارد‌. اشعه اولترا ویوله و نور آفتاب باعث افزایش ضخامت پوست و تخریب الیاف الاستین پوست می‌شود‌.
بیماران با پوست روشن، آسیب آفتاب را بیشتر نشان می‌د‌هند‌. مناطقی که بیشتر توسط آفتاب آسیب می‌بیند‌، اطراف چشم و اطراف د‌هان هستند‌ اگر چه سیگار چروک صورت و به‌خصوص چروک اطراف د‌هان را بیشتر می‌کند‌ ولی مکانیسم آن به د‌لیل کاهش آب میان بافتی و افزایش حساسیت به راد‌یکالهای آزاد‌ است.
به طور کلی می‌توان چروک‌های صورت را به د‌و د‌سته تقسیم کرد‌. یک د‌سته چروک‌هایی که د‌ر اثر حرکات ماهیچه‌های صورت و تکرار آنها به وجود‌ می‌آید‌ مثلاً اخم کرد‌ن زیاد‌ که باعث ایجاد‌ خط ابرو یا خط اخم می‌شود‌. د‌سته د‌وم چروک‌های ایجاد‌ شد‌ه د‌ر اثر نور آفتاب که بیشتر اطراف د‌هان و چشم را گرفتار می‌کند‌.
● چروک‌های همراه حرکت صورت‌
شامل چروک پیشانی، چروک خط وسط ابرو، چروک خط اتصال کنار بینی و د‌هان، چروک بد‌ون ارتباط با حرکت پوست صورت یا چروک‌های آفتابی، چروک اطراف د‌هان، چروک اطراف چشم و چروک چانه می‌شود‌.
چروک‌های ایجاد‌ شد‌ه د‌ر د‌سته د‌وم با چروک‌های آفتابی به لیزر co۲ اولتراپالس خوب جواب می‌د‌هند‌ و می‌توان گفت که اولین انتخاب برای پلینگ لیزری توسط لیزر چروک‌های اطراف چشم و اطراف د‌هان هستند‌.
چروک‌های ناشی از افزایش حرکات عضلات صورت د‌سته اول از نظر پاسخ به لیزر د‌ر د‌رجه بعد‌ قرار د‌ارند‌. اگر چه بهبود‌ی کلینیکی د‌ر از بین برد‌ن چروک به طور کلی بین ۵۰ تا ۸۰ د‌رصد‌ است ولی د‌ر گروه اخیر باید‌ د‌ر صورت لزوم، روش‌های د‌یگر از بین برد‌ن چین و چروک صورت همراه لیزرتراپی به کار برد‌ه شود‌، هرچند‌ که بیشتر بیماران تمایل به روشهای محافظه‌کارانه د‌ر ارتباط با پوست صورت د‌ارند‌، ولی گاه لازم می‌شود‌ که قبل از عمل لیزر، لیفتینگ پوست و یا بلفاروپلاستی انجام پذیرد‌. د‌ر بیماران با آسیب آفتاب که د‌ارای چروک صورت هستند‌، بد‌ون شک ضایعات د‌یگر پوستی د‌ید‌ه می‌شود‌ که همزمان با چروک صورت با لیزر د‌رمان می‌شوند‌.
▪‌ قبل از انجام عمل پیلینگ شیمیایی، پزشک باید‌ چه نکاتی را به بیمار تذکر د‌هد‌؟
فاکتورهای مختلف که باید‌ توسط پزشک قبل از عمل لیزر مورد‌ نظر قرار گیرد‌ عبارتند‌ از‌:
ـ نوع پوست بیمار
ـ مناطق پوستی مورد‌ د‌رمان
ـ د‌رمان‌های قبلی انجام شد‌ه
ـ تمایل پوست بیمار به ایجاد‌ جوشگاه و گوشت اضافه
ـ سابقه تبخال
ـ سابقه بیماری کلاژن و ایمونولوژیک
ـ انتظارات بیمار از عمل لیزر
علاوه بر موارد‌ فوق باید‌ حتماً عکس بیمار قبل از عمل گرفته شود‌، زیرا اغلب بیماران پس از عمل لیزر وضعیت قبل از عمل را فراموش می‌کنند‌ و همچنین باید‌ بیمارانی که انتظار بالاتر از بازسازی پوست به وسیله لیزر د‌ارند‌ مورد‌ عمل قرار نگیرند‌. د‌ر سه د‌سته بیمار نباید‌ از لیزر استفاد‌ه۲ CO کرد‌ و بهتر است علیرغم کاهش اثر از لیزر اریبوم یاگ استفاد‌ه کرد‌: افراد‌ی که به د‌لیل شغل خود‌ امکان طی د‌وره بهبود‌ی طولانی پس از لیزر را ند‌ارند‌. افراد‌ی که امکان ماند‌ن مد‌ت زمان لازم د‌ر منزل را ند‌ارند‌. افراد‌ی که مسائل منفی موقتی و فوری پس از عمل را نمی‌توانند‌ تحمل کنند‌.
بیشتر بیماران د‌ر کلینیک قبل از عمل لیزر، سؤالاتی د‌ر مورد‌ طول مد‌ت عمل ظاهر پوست بلافاصله پس از عمل و مد‌ت زمان بهبود‌ی و مراقبت‌های پس از عمل د‌ارند‌ که باید‌ این اطلاعات، توسط بروشورهای ساد‌ه و قابل فهم همراه با توضیحات لازم توسط د‌ستیار و پرستار مربوطه به بیمار د‌اد‌ه شود‌.
● مد‌ت زمان انجام عمل پیلینگ لیزری
با وجود‌ د‌ستگاه‌های جد‌ید‌ لیزر اولتراپالسی اسکن‌د‌ار، معمولاً طول مد‌ت عمل لیزر پوست، کمتر از یکساعت طول می‌کشد‌. بلافاصله پس از عمل، پوست برافروخته و به رنگ صورتی پر رنگ یا قرمز د‌ر می‌آید‌ و بیمار احساس سوختگی یا خارش می‌کند‌ که د‌ر روش تکنیک باز از پماد‌ وازلین و یا پماد‌ ترکیبی روی پوست استفاد‌ه می‌شود‌ که بستگی به نوع بیمار، پزشک می‌تواند‌ از روش پانسمان بستر با گاز نیمه‌تراوا استفاد‌ه کند‌. برای ۲ تا ۵ روز پس از عمل، بیمار د‌ارای ترشحات روشن یا کمی‌زرد‌ رنگ است. تورم صورت بین روز ۲ تا ۴ روز طبیعی است و بین روزهای ۷ تا ۱۰ بیمار پوست قرمز و صورتی د‌ارد‌ که به تد‌ریج به سمت طبیعی شد‌ن پیش می‌رود‌ و د‌ر حد‌ود‌ هفته سوم پس از عمل از بین می‌رود‌. د‌ر روش باز معمولاً د‌ر ۲۴ ساعت اول با استفاد‌ه از کمپرس سرم سرد‌ باید‌ ترشحات شسته و پس از ۲۴ ساعت از محلول آب و سرکه برای تمیز کرد‌ن صورت استفاد‌ه می‌شود‌ د‌ر روش پانسمان بسته روز د‌وم یا سوم پانسمان عوض می‌شود‌ و همزمان باید‌ بیمار آنتی‌بیوتیک و د‌اروی ضد‌ ویروس مصرف کند‌. د‌ر چند‌ روز اول باید‌ سر بیمار هنگام خواب بالا باشد‌ تا از تورم صورت جلوگیری شود‌. معمولاً بیمار باید‌ یک هفته، د‌و هفته شش هفته و شش ماه پس از عمل توسط پزشک ویزیت شود‌ و پس از روز پانزد‌هم باید‌ کرم‌های تجویز شد‌ه توسط پزشک با د‌قت استفاد‌ه شود‌.
حد‌اقل تا د‌و هفته پس از لیزر بیمار نباید‌ د‌ر معرض آفتاب قرار گیرد‌ و پس از آن بیمار باید‌ از ضد‌آفتاب، کلاه لبه‌د‌ار، نقاب یا عینک آفتابی استفاد‌ه کند‌ و مراقبت‌های لازم تا سه ماه انجام گیرد‌.
● آیا پس از انجام عمل پیلینگ لیزری نیاز به تکرار د‌رمان وجود‌ د‌ارد‌؟
بسته به نوع ضایعه و چین و چروک ممکن است د‌ربعضی بیماران تکرار د‌رمان نیاز باشد‌ .
جد‌ید‌ا تحقیق روی نتایج لیزرهای جد‌ید‌ که بد‌ون عمل سایش پوست و بد‌ون ایجاد‌ زخم روی پوست روی چروک صورت موثر هستند‌، انجام شد‌ه که بر روی مد‌ل‌های حیوانی موثر بود‌ه است، ولی هنوز مد‌ارک و شواهد‌ برای قضاوت د‌ر مورد‌ نتایج و عملکرد‌ آن د‌ر مقایسه با پلینگ لیزری CO۲ و اریبوم باگ ناکافی است.
 
 
روزنامه اطلاعات
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  8:50 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

 

پاک سازی پوست
پاک سازی پوستیکی از مراقبت‌های اساسی پوست، پاک‌سازی پوست است. پاک‌سازی پوست می‌ تواند با حذف سلول‌های مرده ی سطح پوست و برداشتن گرد و غبار و مواد آرایشی و چربی اضافی در سطح پوست و باز کردن منافذ آن، باعث تنفس پوست شود.
چندین گروه پاک‌کننده داریم، مثل: شیر پاک‌کن‌ها، کرم‌های پاک‌کننده، لوسیون‌های تمیزکننده، فوم‌ها و یا فرآورده‌های کف‌زا، صابون‌های آرایشی و پاک‌کننده‌های آرایش چشم.
● شیر پاک‌کن:
امولوسیون روغن در آب است، اما نسبت آب به روغن آن زیاد بوده، پس به راحتی در آب حل می‌ شود و از سطح پوست شسته می‌ شود.
● کرم‌های پاک‌کننده:
این کرم‌ها روغن بیشتری نسبت به شیر‌پاک‌کن‌ها دارند و غلیظ‌ترند و برای ماساژ دادن بر روی پوست مفیدند و برای پوست‌های بسیار خشک یا پاک‌سازی عمیق بسیار مناسب‌اند.
● مواد کف‌زا:
بسیار سریع عمل می‌ کند و برای هر نوع پوستی می ‌تواند به کار رود.
● صابون‌های معمولی:
به دلیل به هم زدن PH نرمال پوست، برای شست و شوی صورت مناسب نیستند و بهتر است از صابون‌های مخصوص آرایش استفاده کنید.
● مرطوب‌کننده‌ها:
مرطوب‌کننده‌ها انواع مختلفی دارند، مثل همومکتانت‌‌ها (جاذب رطوبت‌ها)، هیدراتانت‌ها (مرطوب‌کننده‌ها) و مواد پوشاننده که این‌ها باعثن جذب رطوبت از محیط اطراف شده یا آب را از لایه‌های عمقی پوست به سطح پوست می ‌آورد و به این ترتیب کمبود رطوبت پوست را جبران می ‌کنند.
● مواد پوشاننده:
از دیگر مرطوب کننده‌ها که به صورت امولوسیون روغن در آب (روغن‌ها، موم‌ها و مشتقات چربی‌ها)، به صورت یک لایه روی پوست قرار می ‌گیرند و جلوی تبخیر آب از سطح پوست را می‌ گیرند. بدین ترتیب میزان رطوبت لایه ی سطحی پوست را افزایش می ‌دهند و باعث حفظ رطوبت پوست می ‌شوند.
● بگذار پوستت نفس بکشد
بُخور و کمپرس هم از راه‌های مناسب برای صاف کردن پوست هستند.
● بُخور : باعث پاک سازی عمیق منافذ پوست و خون‌رسانی بهتر به آن می‌ شود و چربی و ذرات اضافی پوست را از بین می‌برد.
برای بُخور دادن، دو لیتر آب را در یک ظرف تمیز بجوشانید. اگر پودر بخور گیاهی مثل پودر گل بابونه یا گل ختمی دارید، دو قاشق سوپ خوری از آن را در ظرف آب جوش ریخته و ظرف را از روی حرارت بردارید. سپس سر خود را بالای ظرف آب بگیرید و یک حوله ی تمیز روی سر خود بیندازید.
زمان بُخور برای پوست‌های معمولی و چروک‌دار ۵ دقیقه و برای پوست‌های چرب ۵ تا ۱۰ دقیقه است. اگر از پودر بُخور استفاده نکردید(یعنی فقط با آب)، زمان طولانی‌تری پوست خود را بُخور دهید.
● کمپرس: برای پوست‌های خشک و حساس روش بسیار مناسبی است. برای کمپرس مثل بُخور، آب را بجوشانید و پودر بُخور را به آن اضافه کنید. ۵ دقیقه صبر کنید. سپس محلول مذکور را صاف کرده و حوله ی تمیزی را به این محلول آغشته کنید و این حوله را ۵ تا ۱۰ دقیقه روی پوست صورت خود قرار دهید. (یادتان نرود که دو تا سوراخ برای جای چشم‌ها در حوله باز کنید!)
می‌ توانید بلافاصله پس از کمپرس داغ از کمپرس سرد نیز استفاده کنید. این عمل برای درمان جوش و التهاب پوست بسیار مفید است.
بهتر است در زمان استفاده از کمپرس تمرکز داشته باشید و آرام و عمیق نفس بکشید.
 
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  8:51 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

 

پنج راز جوانی پوست
محافظت از پوست یک اصل مهم در زیبایی است اما این روزها به دلیل مشغله زیاد بسیاری از خانم‌ها و آقایان به جای مراقبت صحیح از پوست به دنبال یک روش آسان و ساده برای جلوگیری از پیر شدن پوست هستند. به همین دلیل است که این روزها مصرف کرم‌های ضدچروک و ضد پیری افزایش زیادی پیدا کرده است.
در حالی که پیری پوست که علت اصلی شاداب به نظر نرسیدن و بد بو بودن پوست است، یک روند ساده و قابل پیش‌بینی دارد که با کمی توجه می‌توان جلوی آن را گرفت و یا آن را به تاخیر انداخت...
به‌طور طبیعی با بالا رفتن سن، لایه زاینده پوست نازک‌تر می‌شود. پوست چین و چروک پیدا می‌کند و لکه‌های متعددی روی آن به‌وجود می‌آید، غدد سباسه که وظیفه چرب نگه داشتن پوست را برعهده دارند کم کارتر می‌شوند و پوست خشک‌تر می‌شود. نازک شدن عروق پوست که تغذیه آن را به عهده دارند و یا گرفتگی آنها به دلیل بالا رفتن سن هم آخرین علت بی‌طراوت بودن پوست است و پوست پس از مدتی شکننده و بدرنگ می‌شود. رعایت نکات زیر، به عنوان پنج راز مراقبت از پوست می‌تواند کمی این روند پیر شدن را به تاخیر بیندازد.
● از خود در برابر نور خورشید مراقبت کنید
مهم‌ترین کار برای مراقبت از پوست، محافظت آن در برابر اشعه‌های زیان‌آور خورشید است. اشعه‌های فرابنفش نور خورشید می‌توانند موجب به وجود آمدن لکه‌های کک ومک و خال‌های خوش‌خیم و در بعضی موارد سرطان‌های بدخیم پوست شوند. درواقع می‌توان گفت که قسمت اصلی آسیب به پوست و پیر شدن آن ناشی از اشعه‌های نور خورشید است. برای جلوگیری از این اتفاق به توصیه‌های زیر عمل کنید:
▪ سعی کنید در ساعاتی که نور خورشید شدید است، حدود ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر در محیط آزاد و در برابر نور خورشید قرار نگیرید و کارهایتان را برای ساعات دیگری برنامه‌ریزی کنید.
▪ لباس مناسب بپوشید. سعی کنید پوست بدنتان را بیشتر به وسیله لباس‌های مناسب در برابر نور خورشید محافظت کنید. مانند پیراهن‌های آستین بلند و کلاه‌های لبه‌دار بزرگ.
▪ پارچه‌هایی که بافت فشرده‌تری دارند مانند کتان در برابر پارچه‌هایی با بافت‌های شل و نفوذپذیر، مناسب‌تر هستند. این روزها خیلی از کارخانه‌ها برای لباس‌هایشان هم SPF (فاکتور محافظت در برابر خورشید) تعیین می‌کنند.
▪ کرم ضدآفتاب بزنید. روی قسمت‌هایی از پوست بدنتان که در معرض نور آفتاب است همیشه کرم ضد آفتاب با SPF مناسب بمالید. کرم ضد آفتاب باید ۲۰ دقیقه پیش از رفتن به زیر نور خورشید استفاده شود و هر دو ساعت یا پس از تعریق شدید آن را تجدید کرد.
● سیگار نکشید
سیگار کشیدن روند پیر شدن پوست و پیدا شدن چین و چروک روی آن را سریع‌تر می‌کند. تغییرات و پیر شدن پوست در افراد جوانی که سیگار می‌کشند پس از ۱۰ سال به وجود می‌آید در حالی که در بقیه افراد بسیار طولانی‌تر است. سیگار کشیدن رگ‌های ظریف لایه خارجی پوست را نازک و شکننده می‌کند. کاهش جریان خون موجب می‌شود ویتامین‌هایی مانند ویتامین A و موادغذایی و اکسیژن که همگی برای سلامت پوست موثرند به سلول‌های پوست نرسند. تمام این عوامل موجب می‌شوند،‌ خاصیت کشسانی و انعطاف‌ پوست کم شود. به غیر از اینها حالت‌های صورت که فرد موقع سیگار کشیدن می‌گیرد مانند پک زدن و یا جمع کردن لب‌ها و چشم‌ها موجب به وجود آمدن چین و چروک‌های زشتی در پوست می‌شود. تماس مداوم با حرارت سیگار هم روی پیر شدن پوست تاثیر دارد.
● پوست‌تان را به آرامی شستشو بدهید
شستشو و پاک کردن پوست جزو اصول مراقبت از پوست است اما این کار باید به آرامی انجام شود. نکات زیر را برای انجام این کار در نظر بگیرید:
▪ از آب ولرم استفاده کنید و زیاد در حمام نمانید.
▪ آب داغ یا حمام‌های طولانی موجب می‌شود تمام چربی سطح پوست شسته شود. این مساله برخلاف تصور بسیاری، اصلا چیز خوبی نیست. همان‌طور که گفته شد چربی سطح پوست موجب انعطاف و رطوبت آن می‌شود. حداکثر زمان حمام باید ۱۵ دقیقه باشد و از آب ولرم استفاده شود.
▪ صابون‌های قوی و لایه‌بردار استفاده نکنید.
▪ صابون‌های قوی، حتی در مصرف کم هم تمام چربی سطح پوست را پاک می‌کنند و موجب خشکی پوست می‌شوند. به جای آنها از صابون‌های ملایم با روغن‌ها و چربی‌های افزودنی استفاده کنید.
▪ از مواد تحریک‌کننده پوست پرهیز کنید.
▪ اگر پوست‌تان حساس است از موادی که موجب تحریک آن می‌شوند، پرهیز کنید. عطرها، رنگ‌ها و کرم‌های خاص گاهی موجب التهاب و تحریک پوست می‌شوند. واکنش‌ التهابی سبب تسریع روند پیر شدن پوست می‌شود.
▪ آرایش چشم‌تان را به دقت پاک کنید.
▪ برای پاک کردن دور چشم از یک اسفنج نرم یا پارچه نخی لطیف استفاده کنید و به شدت مراقب پوست ظریف و شکننده دور چشم باشید. اگر از مواد آرایش سنگین و ضد آب استفاده می‌کنید بهتر است پیش از پاک کردن آن یک ماده روغنی مانند اوسرین یا شیر پاک کن‌ها را برای پاک کردن آن به کار ببرید.
▪ پوستتان را خوب خشک کنید.
▪ پس از شستن یا حمام کردن، به آرامی و با ملایمت پوست‌تان را با یک حوله نرم طوری خشک کنید که کمی رطوبت روی پوست باقی بماند. بلافاصله بعد از این کار با یک مرطوب‌کننده روغنی یا کرم پوست‌تان را مرطوب کنید.
● به‌طور مرتب از مرطوب‌کننده استفاده کنید
استفاده از مرطوب کننده‌ها باعث می‌شود پوست بدنتان یک رطوبت ایده‌آل و همیشگی داشته باشد. یک مرطوب کننده مناسب برای پوست به عوامل مختلفی ربط دارد، نوع پوست، جنس پوست، سن شما و شرایط پوست مثل داشتن آکنه و... بهترین راه برای اینکه بدانید آیا به یک مرطوب‌کننده احتیاج دارید این است که ۲۰ دقیقه بعد از حمام کردن پوستتان را چک کنید. اگر پوست‌تان سفت و خشک بود حتما باید یک مرطوب‌کننده استفاده کنید. مرطوب‌کننده‌ها هم دارای SPF هستند و می‌توانند کار کرم ضدآفتاب را هم بکنند استفاده از روغن بچه در زمانی که پوست هنوز مرطوب است می‌تواند کار یک کرم مرطوب کننده را بکند.
● با دقت اصلاح کنید
اصلاح صورت یک روش برداشتن موهای زائد روی صورت است. اما اصلاح صورت می‌تواند باعث التهاب در پوست شود، به خصوص اگر پوست ظریف، خشک یا حساس باشد. برای یک اصلاح مناسب نکات زیر را به کار ببرید.
▪ قبل از اصلاح صورت یک حوله گرم و مرطوب را روی پوست صورت فشار دهید تا موها و پوست نرم شوند. می‌توانید به جای این کار بعد از یک حمام یا شستشو با آب گرم اصلاح کنید.
▪ هیچ‌وقت پوست خشک‌تان را اصلاح نکنید. اینکار باعث ایجاد حالتی به نام سوختگی ناشی از تیغ می‌شود که در آن لایه‌های سطحی پوست از بین می‌روند. برای اصلاح از کرم‌ها، ژل‌ها و یا لوسیون‌های مخصوص برای مرطوب و لغزنده کردن پوست استفاده کنید.
▪ از یک تیغ تمیز و تیز استفاده کنید. تیغ‌های کهنه و یا کند باعث آسیب به پوست، بریدگی و ایجاد عفونت می‌شوند.
▪ در جهت رویش مو اصلاح کنید و به هیچ‌وجه خلاف جهت آن تیغ را نکشید.
▪ بعد از اصلاح پوست‌تان را با آب ولرم بشویید.
▪ اگر بعد از اصلاح در پوست‌تان التهاب به وجود آمد روی آن یک لوسیون مناسب که حاوی اتیل یا الکل نباشد بمالید. الکل خاص یا عطرهای حاوی الکل ممکن است کمی خنک‌کننده یا ضدعفونی‌کننده به نظر برسند اما برای برطرف کردن التهاب مناسب نیستند چون هم به سرعت تبخیر می‌شوند و هم به سلول‌های پوست آسیب می‌رسانند.
 
سحر عطاری‌پور اصفهانی منبع: Mayocilinc
روزنامه سلامت
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  9:19 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

 

پنج عادت مهم برای سلامتی پوست
پنج عادت مهم برای سلامتی پوستزندگی روزمره و پر استرس سبب می‌شود تا زمان کمتری را صرف مراقبت از پوست خود نمایید، در نتیجه پوست شما بتدریج نازکتر شده و چین و چروکهای ریز پدیدار و بالاخره مویرگهای پوستی کاهش یافته و سبب شکنندگی و رنگ‌پریدگی پوست شما میگردد.
مراقبت صحیح از پوست، می‌تواند از این اتفاقات پیشگیری نموده و یا این روند را به تاخیر بیاندازد. سعی کنید تا با عاداتی مهم و ساده پوستی سالم و شاداب را در طی سالهای طولانی داشته‌باشید:
۱) پوست خودرا در برابر نور خورشید محافظت نمایید :
یکی ازمهمترین روشهای حفظ سلامت پوست، مراقبت دربرابر نور خورشید است در واقع اشعه ماوراء بنفش عامل ایجاد بسیاری از مشکلات پوستی مانند چین وچروک، ‌کک ومک، ‌خشکی و ضخیم‌شدن پوست و سرطانهای پوست میگردد لذا برای مراقبت بیشتر و بهتر موارد ذیل توصیه میگردد.
▪ سعی کنید در ساعاتی از روز که حداکثر تابش وجود دارد به بیرون از منزل نروید ( از ساعت ۱۰ صبح الی ۴ بعداز ظهر)
▪ از محافظ‌ها مانند کلاه، ‌دستکش و عینک استفاده نمایید، همچنین از لباسهای نخی با آستینهای بلند و شلوار به جای شلوارک استفاده نمایید.
▪ استفاده از ضد آفتاب‌ها :
۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از خروج از منزل از ضد آفتابی با درجه محافظتی بیش از ۱۵ استفاده نمایید و هر دو ساعت یکبار و هر بار که عرق زیادی میکنید و یا بعد از شنا آنرا تجدید نمایید.
۲) سیگار نکشید :
فرایند پیری پوست در افرادی که سیگار میکشند بسیار سریعتر است به نحوی که تغییرات پوستی در افراد جوان بعد از ۱۰ سال نمایان میگردد. سیگار سبب باریکی و کاهش خونرسانی در عروق سطحی و همچنین سبب کاهش اکسیژن و مواد غذایی پوست مانند ویتامینA میگردد که در نهایت الاستیسیتی و کلاژن‌های پوستی را تخریب مینماید لذا چین و چروک خیلی زودتر نمایان میگردد.
۳) پوست خود را با ملایمت تمیز کنید:
تمیزی پوست یکی از مهمترین نکات در حفظ سلامت و مراقبت پوستی است :
▪ برای شستشو از آب ملایم استفاده نمایید آب داغ و حمام طولانی (بیش از ۱۵ دقیقه ) برای پوست مناسب نیست.
▪ از شستشو با صابونهای قوی خودداری نمایید، ‌در صورت تمایل به شستشو از صابون‌هایی مانند صابون بچه، ‌DOVE، ‌ستافیل و...استفاده کنید
▪ از استفاده از موادی که حاوی عطر یا رنگ خاصی دارد پرهیز نمایید چرا که سبب ایجاد حساسیت و قرمزی در پوست میگردد(به خصوص افرادی که پوستی حساس دارند)
▪ آرایشهای صورت خود را با پنبه و یا دستمالهایی نرم به همراه اوسرین و ژلهای مخصوص پاک کنید.
▪ صورت خود را با آرامی ‌خشک کنید و بلافاصله از کرم و یا نرم کننده استفاده نمایید.
۴) استفاده مکرر از نرم کننده‌ها
نرم کننده‌ها کمک میکنند تا پوست لطافت و تازه‌گی خود را داشته‌باشد، همچنین با پوشاندن سطح پوست سبب میگردد تا از تبخیر آب جلوگیری نموده و خشک شدن پوست با تا خیر صورت پذیرد.
بهترین نرم کننده برای پوست شما بستگی به عوامل مختلفی دارد از جمله نوع پوست، ‌سن و شرایط خاص دیگر مانند جوشها و.....لذا بهترین روشی که می‌توان نوع پوست خود را تشخیص دهید این است که اگر ۲۰ دقیقه پس از حمام پوست شما حالت خشکی به همراه کشیدگی پدیدارشد پس حتما به نرم کننده نیاز دارید.
سعی کنید از نرم کننده‌ای استفاده کنید که حداقل SPF=۱۵ داشته باشد، ‌تا در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید شما را حفظ نماید. اگر پوست شما حساس است از محصولاتی استفاده نمایید که از رنگ و بوی کمتری در آن استفاده شده باشد.
و اگر پوست شما خیلی خشک است از روغنهایی مثل روغن بچه استفاده نموده و اگر برعکس پوست شما خیلی چرب است نیازی نیست از حتی نرم کننده استفاده نمایید.
۵) با دقت ومراقبت کافی موهای صورت خود رابتراشید :
▪ قبل از اپیلاسیون با حوله گرم و مرطوب صورت خود را مرطوب نمایید، ‌یا بعد از حمام اپیلاسیون کنید.
▪ هرگز صورت خود را خشک اپیلاسیون نکنید و حتماً از ژلها و یا لوسیون‌های مخصوص استفاده کنید.
▪ از تیغ‌های تیز استفاده کنید و اگر از دستگاه استفاده میکنید از تماس بسیار نزدیک با پوست خودداری نمایید.
▪ همیشه درجهت موها بتراشید نه در خلاف جهت
▪ بعد از اپیلاسیون هم با آب گرم صورت خود را آبکشی کنید.
▪ اگر صورت شما دچار سوزش شده هرگز از لوسیون‌های حاوی الکل استفاده نکنید گرچه صورت شما را خنک میکند ولی سبب سوزش و قرمزی بیشتر پوست می‌گردد.
● فواید تغذیه پوست از راه غذا:
- هر سلولی از بدن شما نیاز به مواد مغذی گوناگونی دارد. بعضی از این مواد مغذی مثل ویتامین ها، املاح و اسیدآمینه های ضروری ( که بدن قادر به ساخت آنها نیست ) بایستی از طریق غذا برای بدن تأمین شوند. برای ساخت سایر مواد مغذی توسط بدن ، باید از یک تغذیه سالم و مناسب برخوردار بود. بنابراین هیچ کرمی نمی تواند جایگزین آن شود.
- مالیدن کرم بر سطح پوست باعث نمی شود که مواد مغذی به داخل سلول های پوستی نفوذ کنند و فقط تا زمانی که آن را نشویید ، روی پوست شما وجود دارد.
میزان نفوذ ترکیبات اصلی کرم به داخل سلول های پوستی بستگی به نوع پوست شما، مقدار ترکیبات موجود در کرم، کارخانه تولید کننده آن و بسیاری عوامل دیگر دارد. البته نمی توان گفت که تمامی کرم های موضعی بی تاثیر هستند.
وقتی که ما مواد مغذی لازم برای پوست را از طریق غذاها دریافت می کنیم ، این مواد وارد جریان خون می شوند و توسط جریان خون به سلول های پوستی بدن می رسند.
تغذیه روی مکانیسم های پیر شدن بدن تأثیر می گذارد. ممانعت از عمل این مکانیسم ها، فرآیند پیری از جمله پیر شدن پوست را آهسته می سازد.
غذاهایی که برای حفظ سلامت پوست شما مفید هستند، برای سایر سیستم های بدن و حفظ سلامتی کل بدن نیز تأثیرات مفیدی دارند.
 
مترجم : دکتر سمیرا سرخوش
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  9:20 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

 

پوست آئینهٔ تمام‌نمای بدن
تغییرات پوست به صورت چروک از اوایل کودکی آغاز شده، از دهه چهارم به بعد ظاهر می‌گردد و در دهه ششم و هفتم بارز می‌شود. ۸۰% آن به‌علت واردی مانند نور خورشید، آلاینده‌ها، سیگار و ... است.
عامل اصلی تغییرات پیری ناشی از نور خورشید، مربوط به اشعه ماوراءبنفش است که حالت تجمعی دارد و از دوران کودکی جمع می‌شود.
پیری پوست به‌صورت بیولوژیک تحت کنترل ژن‌های مخصوص است و به عامل محیطی هم مرتبط است، علائم آن به‌صورت کاهش ضخامت لایه‌های پوستی، کاهش چربی زیرپوستی، کاهش خاصیت کلاژن والاستین، کاهش تعداد و استحکام عروق و رنگ پریدگی ویژگی خودبه‌خود عروق، افزایش یا کاهش لایه شاخی پوست، ظهور خال یا لک روی صورت به‌خصوص پشت دست‌ها، خشکی پوست و کاهش ترشح چربی پوست می‌باشد.
پیری پوست ناشی از نور خورشید در سنین پائین نیز می‌تواند شروع شود و علائم آن به صورت ضخیم شدن و چرب شدن پوست، افزایش کک و مک و یا ایجاد لکه‌های سفیدرنگ به‌علت کاهش ملانوسیت‌ها، کاهش اندازه و استحکام عروق و چروک‌های عمیق و لوزی‌شکل می‌باشد.
علل دیگر پیری پوست عبارتند از:
▪ سیگار:
با افزایش رادیکال آزاد و ضخیم شدن الاستین، انقباض عروقی، کاهش اکسیژن خون و افزایش منوکسیدکربن باعث چروک در اطراف لب و چشم می‌شود که اثر سرطان‌زائی نیز به دنبال دارد.
▪ فرآورده‌های آرایشی غیراستاندارد، ترکیبات دست‌ساز حاوی کورتن و یا مصرف نادرست برخی از این فرآورده‌ها.
▪ داروها از جمله:
مسکن‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها و کورتن‌ها
▪ غلط قرار گرفتن عضلات سطی صورت:
به حالت اخم کردن طولانی.
▪ گرفتن رژیم‌های نادرست و کاهش وزن ناگهانی
▪ مبتلا شدن به بیماری‌هائی مثل نقص ایمنی
▪ استرس
توجه داشته باشید که چروک‌های ناشی از افزایش سن و چروک‌های ناشی از نور خوشید با هم متفاوت است.
در صورتی که پوست بر اثر افزایش سن پیر شود پوست ضخیم و چروک‌های عمیق و لوزی‌شکلی ایجاد می‌شود و لایه‌های شاخص افزایش پیدا می‌کنند. برای جلوگیری از پیری ناشی از افزایش سن، می‌توان از کرم‌های ضدچروک مناسب با سن و محلول‌های لایه‌برداری و همچنین آمپول‌های کلاژن الاستین (جهت رطوبت‌رسانی پوست) استفاده نمود.
برای جلوگیری از پیری ناشی از نور خورشید باید تا جائی‌که ممکن است از نور خورشید پرهیز کرد و از ضد آفتاب مناسب پوست و عینک آفتابی (اصل) و کلاه لب‌دار استفاده نمود.
در زمستان نیز به‌علت خشکی پوست باید از مرطوب‌کننده مناسب و ضدچروک‌های مناسب استفاه نمود
پوست شما با وزن حدود یک پنجم کل بدن و مساحتی برابر یک مترمربع، یکی از اعضاء مهم بدنتان می‌باشد. پوست آئینه تمام‌نمای سلامتی بدن شما است.
پوست بدن در ساخت ویتامین D به بدن کمک کرده و دمای بدن را کنترل می‌کند. پوست بدن شما از سه لایه تشکیل شده است و بدون آنکه شما متوجه شده باشید همواره تجدید می‌شود.
● انواع پوست و طرز تشخیص آن
پوست شما یکی از حالت‌های زیر را دارد:
۱) معمولی
۲) خشک
۳) چرب
۴) مختلط
شما می‌توانی با یک آزمایش ساده نوع پوست خود را تشخیص دهید. برای این کار، دست کم چهار ساعت قبل از انجام آزمایش هیچ‌گونه لوازم آرایشی (کرم، صابون، عطر و ...) استفاده نکنید و با یک تکه کاغذ کاملاً تمیز بر روی پیشانی، گونه، بینی و چانه خود بکشید و نتیجه به‌دست آمده را با جدول زیر مقایسه کنید:
اثری که بر روی کاغذ گذاشته می‌شود/ نوع پوست
بر روی کاغذ لکه‌های روغنی دیده می‌شود/ چرب
بر روی کاغذ اثر مختصری از چربی دیده می‌شود/ معمولی
بر روی کاغذ اثری از چربی دیده نمی‌شود و کاغذ با اصطکاک روی پوست کشیده می‌شود/ خشک
بر روی مناطق مختلف بدن، اثرات گوناگونی مشاهده می‌شود/ مختلط
 
حمید فروهر
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  9:22 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

پوست را از سرما حفظ کنید
پوست را از سرما حفظ کنیدخشکی پوست در فصل زمستان شدیدتر می شود. بنابراین باید به نکاتی در این زمینه توجه کرد.
نخستین نکته این است که تعداد دفعات استحمام و شست وشو باید به نسبت تابستان کمتر شود و از صابون ملایم و حاوی کرم استفاده شود و افراد پس از استحمام از لوسیون بدن استفاده کنند. همچنین استفاده از کرم های مرطوب کننده بدن، صورت و دست و پا در این فصل توصیه می شود.
مصرف ضدآفتاب ها از نکاتی است که باید در زمستان و تابستان مورد توجه قرار گیرد. افرادی که اسکی می کنند یا در هنگام برف باید بر تعداد دفعات استفاده از ضدآفتاب و درجه بالاتر SPF اقدام کنند.
مراقبت از چشم ها در زمستان مهم است، زیرا بر اثر زیاد شدن تشعشع آفتاب افراد برای حفاظت از چشمان خود، آنها را جمع می کنند که باعث ایجاد چین و چروک دور چشم می شود بنابراین در این فصل بهتر است پس از مشورت با چشم پزشک از عینک های آفتابی استفاده شود.
مراقبت از سرمازدگی یکی دیگر از مسائلی است که باید در این فصل مورد توجه قرار گیرد بنابراین افراد مستعد به تأثیرات سرما در پوست و مبتلا به رماتیسم باید از پوشش های مناسب و گرم بخصوص در ناحیه نوک انگشتان دست، پا و لاله گوش استفاده کنند و اگر قرار است فردی مسافت طولانی را طی کند، باید تحرک کافی داشته باشد تا خون به میزان لازم در بدن او جریان پیدا کند.
از سوی دیگر چون در این فصل سر و صورت پوشیده است، بیماری های قارچی شایع تر می شود که در صورت بروز خارش و شوره باید به پزشک مراجعه کرد و انگشتان پا را هر شب پس از خارج شدن از جوراب و کفش به دقت شست وشو داد.
خشکی لب ها بیشتر زمینه ارثی دارد ولی در مواقع سرماخوردگی و آلرژی که تنفس از راه بینی سخت می شود، افراد با خشکی لب بیشتری مواجه می شوند.
اکثر افراد خشکی لب های خود را با بزاق دهان برطرف می کنند در حالی که بزاق دهان این خشکی را شدیدتر می کند و در این مواقع استفاده از چرب کننده لب و کرم مرطوب کننده ساده مثل وازلین طبی مناسب است.
سعید شفیعیان‎/ متخصص پوست و مو
زنان در طول عمر خود با تغییرات شدید پوستی مواجه هستند. این تغییرات به علت افزایش ترشح هورمون ها در دوران بلوغ با چربی پوست و ظاهر شدن جوش در صورت و بدن تظاهر پیدا می کند.
با افزایش سن و قرار گرفتن در دوران حاملگی تغییرات شدیدتری در میزان هورمون های بدن به وجود می آید که باعث ایجاد لکه های پوستی، رنگ پوست، تغییراتی در مو، ناخن و رنگ دندان ها و ‎.‎.‎. می شود.
دوران یائسگی نیز یکی دیگر از دوران هایی است که زنان به علت قطع هورمون ها با چین و چروک، خشکی بیشتر پوست و نازک شدن مو مواجه می شوند.
همچنین زنان به علت این که بافت چربی بدن شان منطقه ای است هورمون های طبیعی در بدن آنها تبدیل به شبه هورمون مردانه می شود و این مسئله تأثیرات بیشتری را برای ریزش مو، نازک شدن موی سر و رشد موهای زائد در بردارد.
پوست در فصل زمستان نیاز به توجه ویژه ای دارد. با فرا رسیدن سرما، به دلیل سرمای هوا، وزش بادهای خشک و نیز کاهش رطوبت، اغلب، پوست بدن خشک، قرمز و پوسته پوسته می شود. عادات نادرست مانند دوش گرفتن با آب داغ و تأمین نشدن رطوبت مورد نیاز پوست نیز بر شدت این مسئله می افزاید و خشکی پوست را تشدید می کند. این در حالی است که رطوبت لایه خارجی پوست علاوه بر زیبا ساختن پوست مانع از ورود باکتری ها به بدن می شود.
از این رو لازم است افراد با توجه به نوع پوست خود مراقبت های لازم را برای حفظ سلامت پوست در این فصل سال به عمل آورند.
● پوست چرب
اگر چه پوست های چرب به دلیل چربی ترشح شده از غدد چربی، رطوبت را بیشتر در خود نگه می دارند اما اغلب کافی نیست. اگر چه پوست چرب درخشنده به نظر می رسد، ولی این پوست در لایه های زیرین فاقد رطوبت کافی است. کشیده شدن پوست، پوسته پوسته شدن پوست در برخی نقاط صورت و حساس شدن پوست به برخی محصولات که در فصل گرم سال مشکلی ایجاد نمی کند، همه از علائم نیاز پوست به رطوبت بیشتر است.
▪ شست وشوی پوست: شست وشوی پوست با مواد آنتی باکتریال مانند بنزوئیل پروکسید و اسید سالیسیلیک برای تمیز نگه داشتن پوست مطلوب است، اما در فصل زمستان برای حفظ رطوبت پوست باید از محصولاتی استفاده کرد که به میزان کمتری حاوی این مواد هستند.
▪ مرطوب کردن پوست: استفاده از یک مرطوب کننده ملایم بدون چربی، آب را در لایه بالایی پوست بدون بستن منافذ آن نگه می دارد.
علاوه بر این استفاده از کرم ضد آفتاب بطور روزانه و ماسک تمیز کننده به صورت هفتگی ضروری است. این ماسک ها روغن اضافه پوست را گرفته و رطوبت بیشتری را به پوست می رساند.
● پوست های ترکیبی
افرادی که پوست هایشان ترکیبی است در بعضی از نقاط میزان چربی بیشتری دارند این مشکل که به صورت ارثی است با تجویز نوع مناسب مرطوب کننده و ضدآفتاب قابل رفع است.
برخی از پوست ها در فصل زمستان دو نوع واکنش متفاوت از خود نشان می دهند. برای مثال شقیقه ها و گونه ها، رطوبت خود را از دست می دهند و ناحیه پیشانی و بینی که اغلب چرب است، پوسته پوسته می شود.
▪ شست وشوی پوست: شست وشوی پوست با مواد شوینده با PH متعادل می تواند از آن در برابر عرق محافظت کند. علاوه بر این، استفاده از مواد لایه بردار می تواند منافذ پوست را در ناحیه پیشانی و روی بینی تمیز نگه داشته و پوسته سایر نقاط صورت را نیز از بین ببرد.
▪ مرطوب کردن پوست: برای این نوع پوست ها نباید همیشه از مرطوب کننده استفاده کرد، بلکه باید تنها هنگامی آن را مورد استفاده قرار داد که پوست واقعاً به آن نیازمند است. علاوه بر این برای نقاط خشک، محصول چرب تر و در نقاط دیگر یک لوسیون با چربی کمتر را مورد استفاده قرار داد. با این کار پوست شاداب تر به نظر می رسد.
افرادی که دارای پوست ترکیبی هستند باید شب ها از یک مرطوب کننده بدون چربی استفاده کرده و آن را به تمام صورت خود بجز ناحیه پیشانی و روی بینی بمالند.
● پوست خشک
پوست های خشک بیش از سایر پوست ها در معرض چروک های پوستی قرار دارند و در فصل زمستان که خشکی پوست بیشتر می شود، نیاز به مراقبت بیشتری دارد. با افزایش سن، تولید چربی روبه کاهش نهاده و پوست، خشک و ضعیف می شود. علاوه بر این هورمون ها نیز دراین میان نقش مؤثری داشته و می توانند تولید چربی را افزایش دهند. همچنین کاهش سطح استروژن در دوران یائسگی نیز باعث خشکی پوست می شود.
▪ علل خشکی پوست
متخصصان خشکی پوست را وابسته به چند عامل می دانند. مهمترین عامل که باعث خشکی پوست می شود ترشح چربی از غدد چربی است. میزان این چربی در ناحیه سر و صورت و قفسه سینه و پشت نقش مهمی را ایفا می کند، ولی در دست ها و پاها خشکی های ایجاد شده به علت اختلالات ژنتیکی و ارثی است.
یک متخصص پوست در این مورد می گوید: در این افراد سلول های التهابی در سطح پوست جمع شده و باعث ایجاد تغییرات پوستی که منجر به خشکی و ترک برداشتن پوست است، می شود.
▪ شست وشوی پوست: صابون، چربی پوست را از بین می برد. از این رو بهتر است افرادی که پوست خشک دارند، برای شست وشوی پوست خود از شوینده های بارطوبت بیشتر و کرم مانند استفاده کنند.
▪ مرطوب کردن پوست: افراد دارای پوست خشک باید مرطوب کننده را زمانی مصرف کنند که هنوز پوست آنها نمناک است تا از این طریق رطوبت را در پوست نگه دارند.
پوست های صدمه دیده از آفتاب خشک تر از پوست سالم هستند، از این رو همواره باید از کرم ضد آفتاب استفاده کرد. هنگام بعد ازظهر نیز باید از کرم شب استفاده کرده یا مقداری وازلین روی پوست مرطوب مالید.
برای پوست های خشک بهتر است هفته ای یک یا دوبار از کرم یا محصولات لایه بردار استفاده شود و برای دریافت رطوبت کافی نیز هفته ای یکبار از ماسک استفاده شود.
● چشم ها و لب
گاهی پوست اطراف چشم ها و لب بسیار خشک می شوند، زیرا بافت نازک پوست در این نواحی براحتی رطوبت خود را از دست می دهد.استفاده از مرطوب کننده دور چشم و نیز چرب کننده لب می تواند خشکی آنها را از بین ببرد.
علاوه بر این، باید از حمام کردن با آب خیلی داغ پرهیز کرد چون باعث خشکی پوست می شود. آب داغ چربی پوست را از بین می برد. بهتر است دمای آب در حد ۳۲ درجه سانتی گراد نگه داشته و در صورتی که آب داغ است تنها یک دقیقه یا کمتر زیر دوش بود و پس از آن نیز برای کل بدن از یک لوسیون مرطوب کننده استفاده کرد.
● پوست حساس
پوست های حساس، پوست هایی هستند که تحت تأثیر تغییرات جزئی دما، محصولات پوستی، غذاهای پر ادویه و ‎.‎.‎. قرار گرفته و این علائم در فصل زمستان نیز تشدید می شوند.
شست وشوی پوست: استفاده از یک شوینده ملایم بدون صابون و عطر که حاوی مواد گیاهی است بسیار مناسب است. بهتر است پوست روزی یکبار با آب نیمه گرم و بسیار ملایم شست وشو داده شود.
مرطوب کردن پوست: پوست های حساس در برابر نور خورشید بسیار آسیب پذیرند. از این روی باید از کرم ضد آفتاب حاوی زینک اکسید یا دی اکسید تیتانیوم استفاده کرد. علاوه بر این باید از مصرف لوسیون ها یا ژل های حاوی الکل نیز اجتناب کرد. در صورت قرمزی پوست در اثر سردی هوا نیز باید سریعاً از لوسیون هیدروکورتیزون استفاده کرد.
اما باید توجه داشت که این ترکیب نباید هر روز مورد استفاده قرار بگیرد.
 
زهرا ریاحی
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  9:25 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

پوست صورت و مراقبت از آن


پوست صورت و مراقبت از آن●چروک صورت
- چـروک صورت: بوجود آمدن شیارهای عـرضی در پیشانی و شیارهای طـولی در بین دو ابرو و نیز شیارهای کنار چشم ها و دهان و بر روی گونه ها.
- علل بوجود آورنده چروک: در ایجاد چروک صورت علتهای گوناگونی وجود دارد.
مسئول نگه داشتن قوام پوست کلاژن داخل درمی میباشد; حال به هر علتی در روند کلاژن سازی اختلالی بوجود آید می تواند باعث چروک پوست گردد. با افزایش سن کلاژن سازی دچار وقفه میگردد و افراد با سنین بالا پوستی افتاده دارند.
اختلالات ارثی در تولید کلاژن در بیماران سندرم مارفان و سندرم اهلر دانلس از این جمله اند در این بیماران پوست بعلت نقص در کلاژن سازی دچار افتادگی زود رس میگردد.
علاوه بر کلاژن سازی علتهای دیگری نیز در ایجاد چروک پوست دخیلند از جمله : افزایش قـدرت عـضلانی زیر پوست میباشـد; افراد عـصبی و اخـمو بعـلت اسـتفاده زیاد از عضلات صورت دچار این حالت میشوند و با افزایش قدرت این عضلات چروک زود رس پیدا میکنند.
افرادی که قـبلا" چاق بوده ولی دچار لاغری میشوند بعلت از دست دادن چربی زیر پوستی دچار افتادگی پوست میشوند و چروک بوجود می آید.
افراد سیگاری بعلت از دست دادن چربی زیر پوستی ( عدم تغذیه مناسب و کاهش اشتها ) و همچنین نقص در کلاژن سازی و علتهای گوناگون دیگر دچار چروک زودرس می شوند.
پوسـتهای خشـک نسـبت به پوسـتهای چـرب زودتر دچـار چروک میشوند که میتواند به دلیل علت زمینه ای پوست خشک باشد ( عدم نگهداری آب در پوست به دلایل سرشتی ). علتهای دیگری نیز وجود دارد که از حوصله این بحث خارج میباشد.
برای پیشـگیری در ایجاد چروک باید عـوامل ایجاد کننده آن را از بین برد از جمله : تغـذیه مناسب - عدم مصرف مواد مخدر و دخانیات - اعصاب آرام و غیره.
روشهای متنوعی برای از بین بردن چروک صورت وجود دارد:
۱) مصرف کرمهای مرطوب کننده تا حدودی میتوانند چروکهای ریز را بطور موقت از بین ببرند.
۲)انجام پیلینگ : چه بصـورت تدریجـی با مصـرف کـرمهای حـاوی AHA با درصـدهای پائین و چه به صـورت پیلینگ در مطــب با داروهای پیلینگ با درصــد بالا. با این روشــها تحریک کلاژن سازی صورت می گیرد.
۳)انجام لیزر با انواع گوناگون لیزر(تحریک کلاژن سازی)
۴)جدید ترین روش برای از بین بردن چروک صورت تزریق آمپول رقیق شده و غیرسمی شده ســم میکــروب بوتیلیسم ( botox ) در داخــل عـضلات پوســت صـورت.
با این روش عضلات صورت را فلج یا ضعیف میکنند و باعث از بین رفتن چروک صورت می گردد. این روش موقتی میباشد و بسته به افراد از ۳ ماه تا ۹ ماه طول میکشد. با تکرار تزریق این فاصله زمانی افزایش می بابد.
●پیلینگ یا لایه برداری
پیلینگ یا همان لایه برداری به عملی گفته میشود که لایه سطحی پوست بطرقی برداشته شود.
مواردی که لایه برداری انجام میگیرد :
*‌وجود جوش صورت و از بین بردن اسکارهای باقیمانده از جوش صورت
* وجود لک صورت یا ملاسما
* وجود کک و مک یا فرکل ( freckle )
*وجود هر نوع اسکار از قبیل :· سوختگی؛ باقیمانده هر نوع ضایعه در صورت
* وجود انواعی از لک باقیمانده از التهاب قبلی
●طریقه پیلینگ
لایه برداری را میتوان به طرق گوناگون انجام داد:
* لایه برداری شیمیائی :بوسیله مواد شیمیائی که عمدتا" از اسید با در صدهای متفاوت است انجام میگیرد.معمولا" از الفا هیدروکسی اسید ( AHA )؛ تری کلرو استیک اسید ( TCA ) و فنل با درصدهای متفاوت استفاده می شود.
* لایه برداری میکانیکی : بوسیله ابزارهای تراشنده لایه سطحی پوست را می تراشند از جمله:
(dermabresion استفاده از یک دستگاه دوار و تراشنده ) و یا بوسیله سنباده .
* لایه برداری بروش لیزر: معمولا" از لیزر CO۲ برای این منظور استفاده میشود.
انتخاب پوست مناسب جهت هر نوع پیلینگ در نتیجه عمل بسیار دخیل می باشد به اینصورت که نمیتوان هر نوع پیلینگ را برای هر نوع پوست انتخاب کرد.
جـدا از اینکـه پیلینگ را در چـند جـلسه میتوان انجـام داد. روش پیلینگ بصورت طـولانی و مداوم نیز صورت میگیرد، این روش بوسیله کرم های دارای الفا هیدروکسی اسید با در صد متفاوت معمولا" کمتر از %۱۵ انجام میگیرد، در این روش فرد هر شب از این کرمها بر روی جـاههایی که میخـواهـد لایه برداری شود؛ استفاده می کند.
در مواقعی که فرد از پیلینگ استفاده میکند باید از نور خورشید اجتناب کند و حتمآ از ضد آفتاب در مواقع خارج از منزل استفاده کند.البته پیلینگ را نمیتوان به همه افراد تجویز کرد و باید جهت پیلینگ افراد انتخاب شوند.
●جوش صورت یا آکنه
آکنه یا جوش یک اختلال پوستی میباشد که در سنین نوجوانی شروع وتا آخر جوانی همراه افراد درگیر میباشد درمان بیشتر جنبه کنترل جوش صورت به منظور بهبودی موقتی تا ما دامای که تحت درمان دارویی قرار دارند و به منظور جلوگیری ااز بوجود آمدن جوشگاهای عمیق می باشد.
اول از همه باید دید که ضایعات واقعاً جوش هستند. چون خیلی از ضایعات پوستی شبیه جوش بروز میکنند. جوش بیشتر در نواحی سبوره ( نواحی از بدن که دارای غدد چربی فراوان میباشد) دیده می شود.
- غدد چربی بطور طبیعی در تمام سطح پوست گسترش دارند و مسئو ل چرب نگه داشتن سطح پوست میباشند. همچنین به علت دارا بودن بعضی مواد دارای خاصیت ضد میکروبی و قارچی هستند. این غدد در کف دست و پا و لـب وجود ندارند و بیشترین تراکم آنها در صورت ؛ سر ؛ سینه و قسمت بالای پستان می باشد.
جوش بیشتر در صورت دیده میشود و بصورت انواع شکلها از قبیل:
- کومدون ( جوشهای ریزی که بصورت سر سیاه و سر سفید دیده می شوند )؛
- پاپول (جوشهای برجسته و قرمز رنگ)؛
- پاسچول (جوشهای چرکی)
- و بالاخره ناجول و کیست (جوشهای بزرگ و دارای عمق و مواد داخل آنها)
از بسته شدن دهانه خروجی غدد چربی بعلت های گوناگون جوش بوجود می آید. علتهای بسته شدن این دهانه ها شامل:
۱) تولیـد و ترشح زیادی چربی در این غدد که خود این میتواند بعلت ارثی بودن یا عدم تنظیم هورمونی باشد. البته گاهی سطح هورمون در سطح طبیعی میباشد ولی پوست به این مقدار طبیعی نیز حساس است.
۲) رشد میکروب در دهانه غدد که باعث التهاب و بسته شدن این غدد می شوند.
۳) اختلال در کراتینی شدن ( در تشکیل کراتین دهانه اختلال وجود دارد مثل افرادی که سوء تغـذیه یا رژیم غـذائی دارند که اسیدهای چرب ضروری در بدن آنها کـم میباشد و یا بعـلتهای دیگری این اختلال وجود دارد).
جوشهای صورت را نمیتوان بطور کامل از بین برد ولی میتوان آنها را تحت کنترل در آورد.
درمان این جوشها بستگی به نوع جوش انجام می گیرد. در کل شستشوی مکرر نواحی جوش بویژه با صابونهائی که اسیدیته میباشند و از خود بقایایی به جا نمیگذارند از تشکیل جوش جـدید تا حـد زیادی مـوثر هسـتند و در درمان نیز کـمک کـننده میباشند. این صابونها در داروخانه ها موجودند و به عنوان ضد جوش معرفی میشوند. در درمان جوش از داروهای ضد باکتری ( میکروبی ) نیز استفاده میشود. که بستگی به نوع جوش و گسترش آن دارد.
داروهای دیگری نیز بسته به نوع جوش در درمان مصرف دارند که اختصاصی میباشند و از حوصله این بحث خارج هستند.
افرادی که دارای جـوش میباشـند باید از مصـرف هر گـونه کـرم یا پـماد اجـتناب کنند: چون باعث بدتر شدن جوشها میگردند.افرادی هستند که منافذ پوست آنها به اصطلاح باز میباشد و در داخل این منافذ بصورت سیاه دیده میشود. ترشح چـربی و در معرض هوای آزاد قرار گرفتن این چـربی باعث اکسید شدن آن میگردد و به صورت سیاه دیده میشوند. برای از بین بردن آن میتوان از همان صابونهایی که گفته شد استفاده کرد و همچنین از اسکراب صورت نیز میتوان کمک گرفت.
یکـــی از عارضـــه های جــــــوش صــــــورت باقـــی ماندن لکه در آن ناحیه بعلت التهاب و فــعال بودن سیسـتم دفـاعـی بدن در آنجا می باشد.
جـوشـهایی که بیشـتر دستـــکاری شــوند احـتمال بوجـود آمـدن لکه بیشتر است . در ضمن افراد با رنگ پوست تیره تر لکه ناشی از جوش در آنها بیشتر است
درمان این عارضه در حقــیقـت درمــان جـوش میباشد . یعـنــی با درمان جوش بعلت کم شدن التهاب احتمال بوجود آمدن لکه کم میشود . درمان قاطـعی برای از بین بردن این نوع لکه وجود ندارد و در طـول زمان بسته به نوع پوست این لــکه ها از بین میروند . البته بعضــی از داروهای موضعی این طول زمان را کاهش میدهند که از آن جمله میتوان از ژل های حاوی AHA نام برد این ژل حاوی اسیدهای میوه میباشد و باعث تسهیل در پوسته ریزی طبیعی پوست میشوند و به این خاطر پوست جوان و شاداب میماند .
داروهای موضــعی دیگر کـه کـمک کننده میــباشند : کرم و ژلــهای حاوی ویتامین ث و مشتقات ویتامین آ ( کرم و ژل تره تینوئن )
از نظر علمی و آنچه در کتب علمی - پزشکی موجود است هیچ نوع غذا و خوراکی در ایجاد و تشـدید جــوش صورت دخـیل نیسـتند ؛ ولی بر اساس طـب قـدیـم و گـفته افرادی کـه جــوش صورت دارند بعضـی از خوراکیـها در بدتر کردن جـوش صورت دخیل میـباشند و پرهـیز از این خوراکیها باعث بهبودی در جوش می شود .
از جمله غذا و خوراکیهایی که باعث این علت میشوند شامل : غذاهای چرب ، تنقلات ، خرما، کشمش ، محصولات دریایی ( ماهی و میگو ) ، بعضی از میوه جات ( موز ، کیوی ، خرمالو ) و غیـره . بهـترین راهکار پرهـیز از مواد غذایی و خوراکیهایی است که فرد اظهار میکند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر می شود.
طبق مطالعات و بررسی های انجام شـده افرادی که جـوش صورت دارند کمتر دچار سرطان پوسـت از نوع بازال سـل میشوند. البته این به آن معـنا نیسـت که برای درمـان جـوش پیگـیر نباشند.
●لک صورت یا ملاسما
لک صـورت یا ملاسـما یک عـارضه پوستی شـایع بخصوص در دختران و خانمهای جوان میباشد این عارضه بصورت لکه های قهـوه ای تا خـاکستری تیره بر روی گونه ها ؛ پیشانی و چانه دیده میشود. شـایعـترین سنین بروز آن ۲۰ تا ۳۰ سالگی است و در خانمها از آقـایان بیشتر می باشد.
عـلت های زیادی در ایجـاد آن نقـش دارند ولی ثابت ترین علـت را اشعـه ماورابنفش خورشید میدانند . یعنی همیشه این علت باضافه علل دیگر را در ایجاد لک سهیم میدانند.
علل دیگر:
۴) مصرف دارو بویژه داروهای هورمونی و بخصوص داروهای پیشگیری از حاملگی ( بصورت قرص ؛ تزریقی ویا کاشتنی )…. داروهای دیگر نیز در بروز آن نقش دارند ، از جمله داروهای اعصاب.
۵) تغییـرات هورمونی در بـدن از جـمله کـیستهای متعـدد تخمــدان ( pco ) و یا بیماری غــده فوق کلیوی.
با پیشگیری از تابش اشعه خورشید بطور مستقیم بر روی صورت از ایجاد لک تا حد زیادی میتوان جـلوگـیری کرد.
مصرف کرمهای ضد آفتاب بطور منظم با عیار بالاتر از ۲۰ به فواصل هر ۳ ساعت و همچـنین اجـتناب ار تابش نور خـورشـید بطـور مسـتقـیم بر روی صورت در افراد مستعـد از ایجـاد لک میتوان پیشگیری نمود.
برای از بین بردن لک با تجویز پزشک متخصص از کرمهای حــاوی هـیدروکـینون با در صد های گـوناگـون ( نباید بیشتر از۶ تا ۷ درصد باشد ) میتوان اسـتفاده نمود.
●روشـهای دیگـر در درمان لک صورت
- لایه برداری (peeling) ؛ سایش پوست بوسیله میکانیکـی ( ermabresion & salabresion ) و لـیزر میباشـد کـه بسـته به پوسـت افـراد انتخـاب میشود . افـراد با رنگ چـشــم روشـن و مـوهـای روشــن مـقـــدار رنگـدانـه پـوسـتی کـمتری نسـبت به پوسـتهای تیره دارند و به همین دلیل نور آفتاب بیشتر در پوست این افراد نفوذ دارد و چون یکی از اثرات نور آفتاب ایجاد لک صورت و همچنین کــک و مک میباشـد برای پیشگیری و درمان این افراد نیاز مبرم به ضد آفتاب دارند.
یکی از درمانهای لک صـورت همچـنان که قـبلاُ نیز گفته شد استفاده از پیـلینگ میباشد. ولی این روش مناسب همه افراد نمی باشد . چـون افراد با رنگ پوست تیره اصلاْ مناسـب پیلینگ نمیباشند.
چــون یکی از عـوارض پیلـینگ خـود لک میباشـد و شانـس ایجـاد لک در افراد با پوست تیره خیلی بالا است .
- درمان دیگر لک صورت لیزر درمانی می باشد.
هیچکدام از روشهای درمانی لک صورت دائمی نیست و در یک جلسه نیز انجام نمیگیرد و نیاز به تجـدید درمان دارد و ادامه درمان دارد ، زیرا استـعداد افراد برای ایجاد لک که با این روشــهای درمانــی برطرف نمیگردد . مصرف ضد آفتاب در افراد مستعد یک نیاز حیاتی در درمان و پیشگیری از لک می باشد .
●فراوردهای ضدآفتاب
اشعه ماورا بنفش خورشید اثرات ثابت شده ای بر روی افزایش انواعی از سرطانهای پوست تـسـریع و تـشـدید پـیری چروک پوست و بـدتـر شــدن بـرخـی از بیماریهای پـوسـتی و ایجاد و تشدید لک صورت و کک و مک دارد.
به مواردی که بتوانند از نـفـوذ اشعـه ماورا بـنـفـش به قسمتهای عـمقی اپیدرم ( روی پوست ) و درم جـلوگـیری کـنند را محـافـظ یا ضـد آفتاب می گویند . نحـوه اثر ا ین ضد آفتابها جذب انعکاس اشعه ماورا بنفش می باشد از رسیدن آن به لایه های عمقی پوست جلوگیری می کنند
ضد آفتابها دو گونه هستند :
اول : ضد آفـتابـهای فـیزیکی: با انعـکاس اشـعه از رسیدن آن به پـوسـت جـلوگـیری میکنند هـر مانـع فـیزیکی کـه این عمل را انجام دهد از این گروه میباشد مانند پمادهای حاوی اکسید زینک که از نـفـوذ اشعـه به روش انـعکاس آن جـلوگیری میکند. و یا مصرف کلاه لبه دار و حتی نقاب که مانع رسیدن اشعه به پوست میشوند را جزء این گروه به حساب می آورند .
دوم : ضد آفتابهای شیمیائی: این گروه از ضد آفتابها از طریق جذب اشعه از رسیدن آن به لایه های عمقی پوست جلو گیری میکنند.
عـیار محافظتی ضد آفتابها : مقـدار جذب اشعه توسط ضد آفتاب را میگویند. هر چه این عـیار بالاتر باشد مقدار جذب اشعه نیز بیشتر می شود .
- در آب و هوای ایران عـیار محافـظـتی بالاتر از۲۰ نیاز میباشد. هر چه اشعه در ناحیه ای مسـتـقـیم تر بتابد باید عیار را بالاتر انتخاب کنیم .
- در مناطق جنوبی ایران اشعه مستقیم تر تابش دارد . هر نوع ضد آفتاب با هر عیاری بیشتر از سه ساعـت روی پوست موثر نیست و باید بعد از ۳ ساعت تکرار شود.
- بیشترین مقدار اشعه در فاصله زمانی ۱۰ صبح تا ۳ بعد از ظهـر به زمـیـن میـرسد.در این فاصـله زمانی از قرار گـرفـتن بطـور مستـقـیم در برابر اشعـه آفـتاب اجـتـناب شود.
- افرادی که پوست روشن دارند بیشترین صدمه را از اشعـه میگـیرند و نیاز است این افراد بیشتر مراقب باشند.
- در فعالیتهای روز مره از قبیل کوهنوردی - شنا - اسکی - فوتبال و غیرو حتما" از ضد آفتاب استفاده شود .
- اکثر ضد آفتابها در آب محلول بوده و با شستشو و شنا یا تعریق پاک میشوند و باید مصرف آن تکرار شود.
- در کـودکـان از سن ۶ ماهـگی به بعـد براحـتی میـتوان از ضـد آفـتابهای شیمیائی استفاده کرد - ترکیبات موجود در ضـد آفـتاب مـیـتواند در بعـضی افراد حسـاسـیـت ایـجـاد کـند و بایـد نوع ضد آفتاب در این مواقع عوض شود.
- افرادی که جوش صورت دارند باید از ضـد آفـتابـهـای محلول و یا لوسیون استفاده کنند ; چون کرمها و پماد که چرب میباشند باعث بدتر شدن جوش صورت آنها می گردد .
توجــه : استـفـاده از ضد آفتابها به معـنی ایـمـنی ۱۰۰% نـیـست و باید سایر موارد محافظتی را رعایت نمود .
- استفاده از ضد آفتاب اثرات سوء برای پوست ندارد ؟ مصرف ضد آفتاب هیچ گونه عوارضی ندارد و مفید نیز میباشد ولی انتخاب نوع و مارک ضدآفتاب و درجه محافظتی برای هر پوستی و منطقه ای بسیار مهم میباشد .

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  9:26 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

 

پوست لطیف کودکان ، پژمرده از برق نگاه آفتاب
پوست لطیف کودکان ، پژمرده از برق نگاه آفتابنور خورشید برای سنتز ویتامین D در بدن انسان ضروری است؛ اما كودكان به لحاظ نیاز بیشتر به این ویتامین برای رشد استخوان ها و دندان ها در اثر كمبود آفتاب ، بیشتر مشكل پیدا می كنند. پس ضرورت دارد طی هفته به طور متناوب در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند؛ البته باید توجه داشت كه به دلیل لطافت زیاد پوست بچه ها، ممكن است آفتاب در آنها حساسیت شدید به وجود آورد. از طرفی كودكان در مقایسه با بزرگسالان مدت طولانی تری را در هوای آزاد می گذرانند و به طور معمول ، طی یك سال ، سه برابر آنان اشعه ماورای بنفش خورشید را دریافت می كنند. بنابراین ، بچه ها در برابر پرتوهای مضر خورشید نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
نكته دیگر این كه پرتوهای خورشید اثرات تجمعی دارند و در صورت تابش زیاد ممكن است در سنین بسیار پایین ، خصوصیات ژنتیكی فرد آسیب پذیر شود و زمینه بروز سرطان پوست فراهم آید. از سوی دیگر، در بعضی كودكان به طور ارثی ، رنگدانه پوست كم است یا اصلاً وجود ندارد. این گروه از كودكان حساسیت بسیار شدیدی به اشعه ماورای بنفش خورشید دارند و باید از همان دوران كودكی نكات لازم برای جلوگیری از ایجاد سرطان پوست در آنان رعایت شود.
كلاه و پوشش مناسب
بهترین و كم هزینه ترین محافظ
كلاه و پوشش مناسب ، پوست آسیب پذیر كودك را در برابر آفتاب سوزان محافظت می كند. لباس كودك به خصوص در روزهای طولانی تابستان باید متناسب باشد. اگر دست ها ، پاها، گردن و سینه كودك به طور كامل پوشانده شود، ضمناً رنگ لباس روشن باشد، مقدار جذب اشعه خورشید و نیز عوارض آن بسیار كاهش می یابد. به علاوه ، توصیه می شود در ساعاتی از روز ( ۱۰ صبح تا ۵ بعدازظهر ) كه هوا گرم تر است و پرتوهای خورشید عمودی تر می تابند، كودكان در منزل بازی و فعالیت داشته باشند.
عینك آفتابی برای كودك
استفاده از عینك آفتابی طبی- با نظر چشم پزشك – برای محافظت چشم ها و همچنین گونه ها در برابر آفتاب توصیه می شود. عینك های غیر استاندارد با شیشه های تیره كه اغلب كودكان به عنوان اسباب بازی از آنها استفاده می كنند، به هیچ وجه مناسب نیستند. چنان كه ممكن است در نتیجه بزرگ شدن مردمك ( به علت تیرگی شیشه عینك ) و نبود لایه شیمیایی مخصوص روی شیشه ، اشعه مضر خورشید به شبكیه چشم ضرر جدی وارد كند.
كودكانی كه رنگدانه ی پوست آنها كم است یا عیب انكساری چشم دارند، حتماً باید با نظر پزشك از عینك مناسب استفاده كنند. عینك هایی كه قاب فلزی دارند برای كودكان توصیه نمی شود.
شرایط محیطی و استفاده از كرم ضدآفتاب
پوست حساس كودكان در ارتفاعات ، بیشتر در معرض آسیب است ؛ و بایستی از كرم های ضدآفتاب مخصوص كودكان – كه فاقد مواد حساسیت زا و عطری اند – استفاده كرد و به طور مرتب قسمت های در معرض آفتاب را با آنها پوشاند.
حتی در هوای ابری بایستی اقدامات محافظتی چشم و پوست انجام شود؛ زیرا زمین خود منعكس كننده پرتوهای مضر خورشید است. به علاوه ، وزش باد نفوذ اشعه خورشید به پوست را افزایش می دهد؛ بنابراین باید در این شرایط دقت بیشتری شود.
یك تذكر ! بسیاری از داروهای خوراكی یا تزریقی حساسیت پوست كودك به نور خورشید را بیشتر می كنند؛ برای مثال ، بعضی داروهای اعصاب و نیز آنتی هیستامین ها ؛ بنابراین مطالعه بروشور هر دارو و توجه به توصیه های پزشك در این زمینه برای حفاظت پوست كودك بسیار مؤثر است.
به طور كلی بایستی از مصرف عطر و ادوكلن برای كودكان پرهیز كرد؛ به خصوص زمان هایی كه در معرض نور خورشید قرار می گیرند.
 
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  9:53 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

 

پوست مصنوعی از تولید تا مصرف
پوست مصنوعی از تولید تا مصرفپوست از سه لایه اصلی تشکیل شده است:
۱) اپیدرماین لایه بیرونی ترین لایه پوست است که فاقد رگ و عروق بوده و ضخامت آن بین ۱۰۰-۵۰۰ میکرومتر متغیر است. این لایه شامل سلول های کراتینوسیت، ملانوسیت، لانگرهانس است. پایین‌ترین قسمت این لایه به سلول های کراتینوسیت تقسیم می‌‌شود و هنگامی که رشد یافته و تکامل می‌‌یابد آب خود را از دست داده و به‌صورت مسطح در کنار یکدیگر قرار می‌‌گیرد و به سمت بالا حرکت می‌‌کند. سرانجام در پایان سیکل زندگی‌اش به بالاترین لایه اپیدرم که ‏stratum corneum‏ نامیده می‌‌شود، می‌‌رسد. ‏Stratum corneum‏ شامل کراتینوسیت‌های مرده، پروتئین های سخت شده (کراتین) و لیپیدها است که یک بسته حفاظتی را تشکیل می‌‌دهد. این سلول ها به‌طور پیوسته دور انداخته شده و توسط سلول‌های جدید از زیر جایگزین می‌‌شود.‏
۲) درم
این لایه، لایه میانی پوست است که بین اپیدرم و غشاء پایه واقع شده است. درم از مش قوی و فشرده‌ای از فیبرهای کلاژن و الاستین تشکیل شده است.
کلاژن یک جز از ساختار اصلی بافت پوست است که استحکام کششی پوست را فراهم می‌‌کند و ۷۰-۸۰% از وزن پوست خشک (بدون آب) را شامل می‌‌شود. بیشترین نوع کلاژن موجود در پوست از نوع یک و سه در حدود ۸۰% و۱۵% از نوع دو در این لایه قرار دارد.
الاستین در حدود ۱-۲% از وزن پوست خشک را تشکیل می‌‌دهد. اما همین مقدار کم در ایجاد الاستیسیته و قابلیت ارتجاع پوست اهمیت فراوانی دارد. سلول های کلیدی در درم، فیبروبلاست ها است که با کلاژن و الاستین و دیگر مولکول های ساختاری ترکیب شده‌‌ است.‏
۳) غشاء پایه
این لایه اتصال گاه اپیدرمال-درمال است که منجر به جدایی درم و اپیدرم می‌‌شود. بسته به نوع بافت، غشاء پایه، قطبیت سلولی، اثرات متابولیسم سلولی و ایجاد تمایز سلولی (‏cell differentiation‏) را مشخص می‌‌کند. اجزاء اصلی این لایه شامل کلاژن، سولفات هپارین، گلیکو پروتئین لامینین۱ است.‏
● جایگزین های پوستی
در انسان، پوست یک دهم از جرم بدن را تشکیل می‌‌دهد و آسیب دیدن قسمتی از آن نتایج وخیمی در بردارد. در مواردی که این آسیب دیدگی‌ها تحت درمان قرار نگیرد، نفوذ باکتری‌ها و از دست دادن مایعات بدن منجر به مرگ فرد می‌‌شود. عموم آسیب دیدگی‌های پوست ناشی از سوختگی است. بسته به نوع سوختگی، اقدامات لازم جهت ترمیم زخم یا جایگزینی آن انجام می‌‌شود. آنجا که ترمیم خود به خودی در درمان نمی‌تواند اتفاق افتد، بدلیل تشکیل ‏scar‏ و در نتیجه از دست رفتن کامل پوست، از جایگزین های پوستی استفاده می‌‌شود.‏
یک جانشین پوستی مناسب باید دارای خصوصیاتی باشد که عبارت است از:‏
۱) زیست سازگاری‏
۲) چسبندگی:
در جایگزین های درازمدت چسبندگی درد را کاهش می‌‌دهد و در بهبود و التیام زخم موثر بوده و به آن تسریع می‌‌بخشد. به این ترتیب که از تجمع مایع و ایجاد حباب های هوایی و تکثیر باکتری ها جلوگیری می‌‌کند،
۳) تخلخل مناسب:
تخلخل مناسب به دلیل نفوذ اکسیژن به بستر زخم از داخل شدن و تهاجم باکتری‌ها جلوگیری می‌‌کند،
۴) خواص مکانیکی مناسب:
یک جایگزین پوستی باید به قدر کافی نرم و انعطاف‌پذیر (به‌دلیل اینکه بافت زیرین محدودیت حرکتی نداشته باشد)، پایدارو بادوام باشد،
۵) کنترل‏ آب و رطوبت:
یک جایگزین پوستی برای تسریع روند ترمیم زخم باید محیط را مرطوب نگه دارد و از طرفی برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها نسبت به رطوبت باید نفوذپذیر باشد تا از تجمع بیش از حد مایع جلوگیری کند،
۶) زیست تخریب پذیری مناسب:
سرعت ترمیم باید با زمان التیام هماهنگی داشته باشد؛ تخریب زودرس منجر به رها شدن زخم بدون پوشش شده و تخریب دیررس منجر به ایجاد ‏scar‏ و چسبندگی جایگزین به زخم می‌‌شود و‏
۷) فقدان آنتی‌ژنیسیته:
یک جایگزین پوستی مناسب باید کمترین پاسخ التهابی موضعی را داشته باشد.‏
● دسته بندی جایگزین های پوستی
یک دسته‌بندی از جایگزین‌های پوستی می‌‌تواند بر اساس زیر صورت گیرد:‏
۱) اتوگرافت‏(‏autograft‏): از نوع پیوندهای دائمی است که از خود شخص بیمار گرفته می‌‌شود. این پیوند از کارآمدترین و موثرترین پیوندهای پوستی است. از مزایای آن عدم پاسخ ایمنی و از معایب آن ایجاد بافت ‏scar‏ است.‏
۲) آلوگرافت‏(‏allograft‏): پیوندی است که از همان گونه گرفته می‌‌شود و در مورد انسان هوموگرافت نامیده می‌‌شود. این پیوند، نوعی پوشش موقتی است و تا قبل از زمان ‏rejection‏ که در حدود ۱۰-۳ هفته است به عنوان زمینه درمی برای سلول‌های کشت شده اتولوگ به‌کار برده می‌‌شود.‏
۳) زنوگرافت(xenograft‏): پیوندی است که از گونه دیگر گرفته می‌‌شود (مانند گونه‌های حیوانی). در نتیجه در این نوع پیوند پاسخ ایمنی بدن بیشتر است. این نوع پیوند یک نوع پوشش موقتی است و باید برای چند روز بی‌حرکت بماند.‏
۴) پوششهای مصنوعی ( ‏synthetic biological dressing‏ )
این پوشش‌ها در دسترس بوده و استفاده آنها بسیار ساده است و جهت تولید آنها به تکنیک‌های پیچیده ای نیاز نیست و به دلیل ارزان بودن آنها در مقایسه با جایگزینهای پوستی نیازی به هزینه‌های گزاف مراقبتی ندارد. دو نوع پوشش مصنوعی که به صورت موقتی در بستر زخم استفاده می‌‌شود عبارت است از:
‏۵) Biobrane‏ و‏
۶) Trancyte‏.‏
۷) Biobrane‏ تشکیل شده از یک نایلون سه رشته‌ای است که به فیلم نازکی از سیلیکون متصل شده است. این ماتریس نایلونی از پپتیدهای مشتق گرفته شده از کلاژن نوع یک پوشش داده می‌‌شود. سیلیکون از خشک شدن زخم جلوگیری کرده و کلاژن چسبندگی به بستر زخم را تسهیل می‌‌دهد. این پوشش می‌‌تواند باز بماند و در طول ترمیم می‌‌توان با برداشتن آن زخم را مستقیما" مشاهده کرد. ‏Biobrane‏ در مقایسه با ‏sulfadiazine‏ یک درصد که با گاز (تور) خشک و پوشش الاستیکی پوشیده شده، زمان و هزینه کمتری ‌‌برده و بیمار کمتر از درد رنج می‌‌برد. طول عمر این محصول در حدود سه سال است.‏
۸) Trancyte‏ یا ‏Dermagraft_TC‏ در واقع ‏Biobraneای است که بر روی آن فیبروبلاست‌های سلول های جنینی انسانی رشد داده شده است. فیبروبلاست‌ها در طول ۱۷ روز رشد یافته و در طول این مدت ترکیبات ماتریس برون سلولی انسانی ترشح می‌‌کند که شامل:‏
▪ کلاژن نوع یک، سه و پنج،
▪ فیبرونکتین،
▪ فاکتورهای رشد مانند فاکتور رشد۱‏?‏ و ‏
▪ کراتینوسیت ( ‏vascular endothelial‏).‏
است. این محصول تا ۷۰- درجه سانتیگراد سرد شده و سپس دمای آن به ۲۰- درجه سانتیگراد رسانده می‌‌شود که در نتیجه این عمل هیچ نوع فیبروبلاستی در محصول نهایی دیده نخواهد شد. طول عمر این محصول در حدود ۱۸ ماه است و آنچه آن را متمایز ساخته، ترکیبات ماتریس برون سلولی است.
● جایگزینهای اپیدرمال ( ‏epidermal substitutes‏)
جهت ایجاد پیوندهای اپیدرمال، از روش‌های استاندارد کشت برای کشت کراتینوسیتها در محیط ‏in-vitro‏ استفاده می‌‌شود.‏
به‌منظور تسهیل تکثیر سلولی و جلوگیری از رشد فیبروبلاستهای ‏autologous‏ سلولهای کراتینوسیت را بر روی مورین ‏‎۳T۳‎‏ از سلولهای فیبروبلاست که توسط اشعه گاما غیر فعال شده‌ است کشت می‌‌دهند. سلولهای کراتینوسیت در طول ۳ تا ۴ هفته تکثیر یافته و به بیش از ۱۰۰۰۰ برابر توسعه می‌‌یابد. اولین بار در سال ۱۹۸۱ سلولهای اپیتلیال ‏autologous‏ به صورت بالینی کشت داده شد.‏
بافت درم و اپیدرم که از پوست بایپسی شده است توسط آنزیم تریپسین جداسازی می‌‌شود و سپس کراتینوسیتها از لایه اپیدرم جدا و کشت می‌‌شود و در عرض چند هفته بر روی شیتهایی رشد یافته و در نهایت این شیتها بر روی بستر زخم قرار داده می‌‌شود. به این شیتها ‏cultured epithelial autograft‏ ( ‏CEA‏) گفته می‌‌شود که تحت عنوان ‏Epicel‏ شناخته شده است.‏
ازجمله معایب استفاده از ‏CEA‏:‏
۱) تاخیر ۳ تا ۴ هفته‌ای بین عمل بیوپسی و آماده‌سازی شیتها،
۲) ترد و شکننده بودن شیتها،
۳) انقباض پیوند،
۴) پایداری کوتاه مدت پیوند،
۵) نبود‏ لایه درم و‏
۶) هزینه بالا.‏
● جایگزین‌های درمال (‏dermal substitutes‏)
درم تعیین کننده مشخصه‌های مکانیکی پوست و مسؤول تغذیه آن است و شامل ماتریس برون سلولی و سلولهای فیبروبلاست است.‏
اکثر جایگزینهای درمال ساخته شده نیز یا تشکیل شده از ماتریس برون سلولی است یا ترکیبی از این ماتریس و سلولهای فیبروبلاست پوست است.‏
جایگزین‌های درمال پوستی را می‌‌توان به دو دسته سلولی و غیر سلولی طبقه بندی کرد.
جایگزین‌های درمال غیر سلولی (‏acellular dermal substitutes‏)‏
ماتریس برون سلولی درم شامل گلیکوزآمینوگلیکان (هیالورونیک اسید، سولفات کوندروایتین، سولفات درماتان، سولفات هپاران، هپارین، سولفات کراتان ) و پروتئینهای فیبری (پروتئینهای ساختاری مانند کلاژن و الاستین، پروتئینهای چسبنده مانند فیبرونکتین و لامینین و تناسکین) است.‏
Integra‏ اولین ماتریس جایگزین درمال غیر سلولی است که در زخمهای ناشی از سوختگی مورد استفاده قرار گرفت. این پوشش شامل یک غشای سیلیکونی خارجی به قطر ۱۰۰ میکرومتر است که نقش لایه اپیدرمال موقتی را دارد. سیلیکون تبخیر آب را کنترل کرده و از خشک شدن زخم جلوگیری می‌‌کند و در نتیجه مانع گسترش عفونت و تجمع میکروبها می‌‌شود.‏
لایه شبه درمال ترکیبی از کلاژن نوع یک گاوی و کلیکوزآمینوگلیکان و سولفات ۶کوندروایتین گرفته شده از غضروف کوسه است.‏
بعد از ۲ تا ۳ هفته رشد سلولی، تشکیل عروق و رگها کامل شده و درم جدید ایجاد می‌‌شود. در این زمان لایه سلیکونی را برداشته و جایگزین ‏CEA‏ قرار داده می‌‌شود.
‏Integra‏ عملکرد بسیار خوبی، به ویژه در مفاصل از خود نشان داده و در کودکان در نواحی پیوند با کودک رشد یافته است و در حال حاضر جهت ترمیم زخمهای ناشی از سوختگی، ترمیم اسکار در سوختگی‌های شدید، کاهش انقباض و تنگی و درد و ترمیم ‏keloid scar‏ (برآمدگی در محل زخم ) استفاده می‌‌شود.‏
از جمله مزایای آن :‏
۱) دسترسی آسان و طول عمر زیاد و‏
۲) عدم انتقال عامل بیماری زا.‏
و از جمله معایب آن :‏
نیاز به مراجعه مجدد جهت برداشتن لایه سلیکون و پیوند اپیتلیوم ‏autologous‏ و ‏۱) Take rate‏ کمتر در مقایسه با مشهای اتوگرافت
پیوند ‏integra ‎‏ در نواحی مانند: زیربغل و کشاله ران نظیر اتوگرافت با مشکلاتی روبرو است که جهت رفع آن از پوشش فشرده ‏anti-shear‏ خاصی که قابلیت افزایش ‏graft take ‎‏ را دارد استفاده می‌‌شود.‏
Alloderm‏ یکی دیگر از جایگزینهای درمی غیر سلولی است که سلولهای اپیتلیال از یک پوست مرده توسط محلول نمک هایپرتونیک برداشته شده و عناصر سلولی درم نیز به کمک یک دترژنت جدا می‌‌شود. قبل از بکارگیری ‏Alloderm‏ آن را منجمد می‌‌سازد. این جایگزین دارای غشای پایه طبیعی است که منجر به رشد بهتر کراتینوسیتها می‌‌شود. مزیت ‏Alloderm ‎‏ به ‏integra‏ در این است که می‌‌تواند به‌طور همزمان با سلولهای اپیتلیال و نیز به صورت جایگزین ‏CEA‏ بدون نیاز به مراجعه مجدد، پیوند زده شود.
● جایگزینهای درمال سلولی (‏cellular dermal substitutes‏)
‏Dermagraft‏ اولین جایگزین درمی سلولی است که دارای فعالیت متابولیک است. این جایگزین شامل فیبروبلاستهای نئونتالی است که بر روی یک داربست ‏bioresorbable PGA‏ (پلی گلیکولیک اسید) یا پلی گلاکتین ۹۱۰ کشت شده است. در مدت زمان تکثیر سلولی فیبروبلاستهای کشت شده، کلاژن، گلیکوزآمینوگلیکان، فیبرونکتین، فاکتورهای رشد و یک ماتریس برون سلولی ترشح می‌‌کند. مزیت داربستهای گلیکولیک اسید به داربستهایی که فقط بر پایه کلاژن و گلیکوزآمینوگلیکان است، در این است که مقاومت تخریب آنزیمی بیشتری در بستر زخم دارد. تشکیل ماتریس درمی خودساخه در این جایگزین مشکلاتی از قبیل انقباض زخم و ناپایرداری پیوند را برطرف می‌‌کند. این جایگزین در بیمارانی که دارای زخمهای دیابتی پا هستند‏، به‌کار برده می‌‌شود.‏
● جایگزینهای پوستی کامپوزیت(‏composite skin substitutes‏)
این جایگزینها تحت عنوان ‏apligraft‏ شناخته شده است و شامل یک لایه زیرین درمی و یک لایه بالایی اپیدرمی است. این جایگزین ترکیبی از فیبروبلاستهای نئونتال و کراتینوسیتها است. فیبروبلاستهای نئونتال با کلاژن نوع یک گاوی ترکیب می‌‌شود. در حدود یک هفته فیبروبلاستها منجر به انقباض ژل و تشکیل یک ماتریس درمی خواهند شد و بعد از دو روز کراتینوسیتها، ماتریس درمال را می‌‌پوشاند و نهایتا" سلولهای کراتینوسیت به سطح مایع-هوا آمده و تشکیل ‏stratum corneum‏ می‌‌دهد.
تولید وتشکیل این جایگزین ۷ تا ۲۰ روز طول می‌‌کشد و طول عمر آن در حدود ۵ روز است. به همین دلیل باید بلافاصله بعد از تولید مورد استفاده قرار بگیرد. از جمله مشکلات اساسی آن طول عمر کم و قیمت بالای آن است.
 
ریحانه نقابت شیرازی
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  10:47 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

 

پوست من، سلام!
پوست من، سلام!این‌روزها بسیاری از آرایشگاه‌ها و استخرهای زنانه، خدمات ماساژ صورت را هم انجام می‌دهند و ادعا می‌کنند که این ماساژها در سلامت و زیبایی پوست صورت نقش دارند. ولی آیا واقعا این ادعاها ریشه علمی دارد؟ با دکتر فریده مهتی‌پور، متخصص پوست و مو، درباره همین موضوع گفتگو کرد‌ه‌ایم...
▪ قدیمی‌ترها به ماساژ صورت بیشتر اعتقاد داشتند تا امروزی‌ها؛ اینطور نیست؟
ـ ماساژ صورت و بدن در تمام فرهنگ‌ها و جوامع از قدیم‌الایام شایع بوده و حتی در برخی تمدن‌های قدیمی مراکز خاصی برای این کار وجود داشته است؛ مثلا یکی از قدیمی‌ترین نوشته‌ها راجع به ماساژ درمانی در کشور چین به دست آمده که مربوط به سه قرن پیش از میلاد است. علاوه بر این در کشورهای یونان، ایران، ژاپن و هند نیز این روش قدمت زیادی دارد. این کار امروزه نیز طرفدارانی در تمام دنیا دارد که جهت کاهش روند پیری و ایجاد شادابی پوست، کاهش استرس، کاهش انقباضات عضلانی پوست و این‌جورچیزها به طور مرتب به این کار اقدام می‌کنند و بیشتر به ماساژ صورت علاقه‌مندند. این حالت به ویژه در اروپا بسیار شایع است ولی در کشورهای شرقی ماساژ صورت عموما بخشی از ماساژ بدن بوده و یک روش درمانی محسوب می‌شود.
▪ واقعا نیاز است که ماساژور حتما در این کار تخصص داشته باشد؟
ـ ببینید؛ ماساژ ساده پوست صورت یا سایر اعضای بدن در منزل قابل انجام است ولی اگر شما خواهان یک ماساژ صحیح و موثر هستید، ‌بهتر است این کار توسط افراد دوره دیده ومجرب انجام شود. این دوره‌های آموزشی جهت اطلاع از وضعیت آناتومی عضلات و اسکلت‌بندی صورت و چگونگی توزیع عروق خونی و لنفی و اعصاب ناحیه بوده و در بعضی از کشورها گذراندن این دوره جهت کسب مدرک رسمی اجباری است. در بیشتر مراکز ماساژ با دست رایج است ولی در واقع دستگاه‌های مکانیکال خاص با ابعاد و اندازه‌ای مختلف نیز جهت این کار طراحی شده است که بسته به ناحیه موردنظر می‌توان از آنها استفاده کرد.
▪ روی سلامت پوست هم تاثیر دارد؟
ـ بهبود جریان خون و لنف پوست با هدف بهبود قوام پوست و تون عضلانی صورت، ریلکس شدن عضلات صورت و اطراف چشم، از بین رفتن سردرد و کاهش استرس و نگرانی از اهدافی است که در ماساژ صورت دنبال می‌شود. این مسایل در صورت ماساژ صحیح و علمی قابل دستیابی بوده و مورد قبول مکاتب مختلف است. لیکن در برخی از مکاتب شرقی علاوه بر مسایل فوق، تحریک نقاط خاصی از صورت نیز مطرح است که گفته می‌شود این نقاط دارای کارایی‌های خاصی در تنظیم عملکرد خود صورت و نیز برخی از اعضای دور دست بدن می‌باشند. همان‌طور که می‌دانید این نقاط در طب سوزنی چین باستان و یا در بعضی از متدهای عملی یوگا نیز مطرح می‌باشد و تحریک این نقاط با هدف تحریک و جاری شدن انرژی حیاتی بدن صورت می‌گیرد. البته امروزه تفسیر و پذیرش وجود چنین نقاطی حداقل با علوم امروزی چندان قابل پذیرش نمی‌باشد ولی همچنان به عنوان یک درمان مکمل در بسیاری از کشورها انجام می‌گیرد.
▪ ماساژ صحیح صورت چگونه باید باشد و چه نکاتی باید قبل از آن رعایت شود؟
ـ ماساژ در ناحیه صورت به شکل دایره‌های کوچکی معمولا از قسمت‌های میانی صورت شروع شده و با نظم خاصی به طرفین صورت و گردن امتداد می‌یابد و درهمان حال نقاط خاصی از پوست که در بالا به آنها اشاره شد، تحت فشار و تحریک موضعی قرار می‌گیرد. از شایع‌ترین این نقاط می‌توان نقاطی در ریشه ‌بینی، دو طرف گوشه‌ای دهان، جلوی گوش، گوشه‌های داخلی چشم، روی گیجگاه ونقطه‌ای بین لب فوقانی و چانه را نام برد. توجه کنید که ماساژ باید به صورت حرکت آهسته ونقطه به نقطه انگشتان انجام گرفته و این حرکت باید کاملا ملایم و بدون فشار بوده ودر ضمن نباید باعث کشیده شدن پوست شود. جهت حرکت دست باید به صورت دایره‌ای کوچک به سمت بالا بوده و عضلات صورت نباید به طرف پایین کشیده شده یا فشرده شود.
▪ قبل از انجام ماساژ چه نکاتی باید رعایت شود؟
ـ قبل از انجام ماساژ شستشوی دست فرد ماساژدهنده با آب و صابون ضروری است. اگر فرد لنز چشمی دارد باید درآورده شود. مصرف کرم یا روغن ماساژ نیز الزامی است.
▪ ماساژ در چه مواردی ممنوع است؟
ـ اگر صورت شما زخم باز یا بریدگی دارد، آکنه شدید یا کورک یا هر نوع عفونت پوستی دیگر وجود دارد، اگر پوست شما التهاب شدید داشته باشد و یاد در حالت اگزمای شدید است یا چنانچه اسکار جوشگاهی جدیدی در صورت شما اخیرا ایجاد شده و یا در حال تشکیل و شکل‌گیری است، نباید بروید سراغ ماساژ. بهتر است قبل از ماساژ پوست صورت با پزشک خود مشورت کنید.
▪ در آکنه هم ماساژ ممنوع است؟
ـ نه، در مورد بیماری آکنه روزاسه روش ماساژ خاصی وجود دارد که از مرکز صورت شروع شده و با حرکت ملایم جادویی به سمت اطراف و به طرف گردن کشیده می‌شود که باعث بهتر شدن حرکت لنفی صورت شده و ادم و قرمزی شدید را که همواره دراین بیماران وجوددارد، کاهش می‌دهد. از این روش به عنوان درمان مکمل روزاسه می‌توان در بیماران استفاده کرد ولی در کل توصیه اصلی این است که در صورت وجود بیماری‌های دیگر پوستی در ناحیه صورت این کار را انجام نگیرد و در کل هر نوع ماساژ پوستی توسط فرد تعلیم دیده و بدون عجله و کشش خاصی صورت پذیرد.
 
فخرناز لطفیان
روزنامه سلامت
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  10:48 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

 

پوست و لیزر
لیزر یک نوع نور برانگیخته شده و پرانرژی است که در شرایط عادی در طبیعت دیده نمی‌شود، ولی با تکنولوژی و وسایل خاص می‌توان آن را ایجاد کرد. لیزر با نور معمولی تفاوت‌هایی دارد که این ویژگی‌ها باعث توانایی و کاربردهای خاص لیزر می‌شود. امروزه لیزر در پزشکی کاربردهای مختلفی دارد و یکی از بیشترین کاربردهای آن در بیماری‌های پوستی و زیبایی است.
● پوست مناسب
به طور کلی بهترین گزینه درمان با لیزر افرادی هستند که پوست روشن و موهای تیره دارند. موهای ضخیم‌تر و مشکی بهترین هدف برای هر لیزری هستند و به راحتی معدوم می‌شوند. ولی موهای سفید تاکنون جواب مطلوبی به لیزر نداده‌اند. البته سیستم‌های جدید لیزر دارای طول موج‌های بلندتر همراه با سیستم‌های خنک‌کننده پوست، استفاده از لیزر برای افراد دارای پوست تیره و موهای روشن را امکان‌پذیر کرده است.
● ۱۰ کاربرد لیزر در پوست
۱) درمان ضایعات و خال‌های عروقی: معمولا رنگ این ضایعات قرمز روشن یا تیره است که به کمک لیزر می‌توان آنها را از بین برد.
۲) درمان انواع ضایعات رنگی و رنگدانه‌ای پوست: رنگدانه‌های پوست شامل خال‌های رنگی پوست و خالکوبی‌ها می‌شود که به کمک لیزر می‌توان آنها را از روی پوست محو کرد.
۳) از بین بردن موهای زاید و ناخواسته و زاید بدن.
۴) کاهش چین و چروک.
۵) رفع فرورفتگی‌ها و جای زخم‌های ناشی از بعضی بیماری‌های پوستی از قبیل آکنه.
۶) درمان بعضی از انواع بیماری‌های پوستی از قبیل زگیل.
۷) از بین بردن جای زخم‌های برجسته و خارش‌دار.
۸) از بین بردن ترک‌های پوستی ناشی از حاملگی و چاقی.
۹) ترمیم زخم.
۱۰) استفاده از آن به عنوان وسیله‌ای برای برش بافت.
● پس از لیزر
افرادی که تحت درمان لیزر قرار می‌گیرند ممکن است تورم و قرمزی ضعیفی بعد از انجام عمل لیزر احساس کنند که این قرمزی و تورم حداکثر ظرف ۲ تا ۱۰ روز بهبودی کامل می‌یابد. بیمار باید تا چند روز از قرار گرفتن زیر نور خورشید خودداری کند. همچنین از ضدآفتابی با درجه حداقل ۳۰‌استفاده کند.
● ۱۰ عارضه لیزر
اگر تصور می‌کنید لیزر هیچ گونه عارضه‌ای ندارد، اشتباه می‌کنید. لیزر هم مانند هر تکنیکی عوارضی را همراه دارد که به دنبال انجام لیزر عوارض زیر پیش می‌آید.
۱) درد: در حین انجام لیزر درد و سوزش خفیفی ممکن است احساس شود که با استفاده از بی‌حسی موضعی قابل کنترل خواهد بود. برای کنترل درد پس از لیزر، ‌برای بیمار مسکن تجویز خواهد شد.
۲) قرمزی پوست: پوست نواحی درمان شده تا چندین هفته قرمز باقی می‌ماند که از هفته دوم به بعد با کرم‌های پوشاننده قابل کنترل است. این قرمزی تا چند هفته یا چند ماه پس از لیزر به مرور برطرف می‌شود.
۳) تورم: اگر منطقه مورد درمان در اطراف چشم یا گردن باشد تورم ایجاد می‌شود. کل مناطق درمان شده برای ۷ - ۵ روز متورم هستند.
۴) ترشح: ترشح مایع روشن از پوست پس از لیزر طبیعی است. این ترشحات ممکن است به صورت دلمه روی ضایعه خشک شود. کمپرس مکرر ضایعات باعث کنترل ترشحات می‌شود.
۵) تیره شدن پوست: معمولا حدود یک ماه بعد از درمان ایجاد شده و به مرور در عرض چند ماه بعد برطرف می‌شود این مشکل در پوست‌های تیره‌تر بخصوص اگر منطقه درمان شده در معرض تابش نور خورشید قرار گیرد شایع‌تر است.
۶) تشدید جوش یا ایجاد کیست‌های بسیار ریز: این عارضه معمولا به دنبال استفاده زیاد از پمادها بعد از عمل دیده می‌شود ولی ممکن است به عنوان یک پاسخ طبیعی نیز بروز کند.
۷) واکنش حساسیتی: ممکن است به دنبال استفاده از داروهای بی‌حسی موضعی یا داروهای خوراکی که بعد از درمان تجویز میشود دیده شود.
۸) روشن ترشدن پوست: عارضه نادری است که به طور دیر رس ظاهر می‌شود گرچه نواحی روشن‌تر از پوست طبیعی ممکن است به مرور زمان به رنگ طبیعی برگردند ولی این عارضه ممکن است دائمی باشد.
۹) عفونت: ضایعات درمان شده ممکن است دچار عفونت پوستی شوند که با درد و تورم و ترشح مشخص می‌شود. این عارضه باید تحت نظر پزشک معالجه شود. گهگاه با وجود مراقبت خوب از ضایعه و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها نیز عفونت عارض می‌گردد.
۱۰) ایجاد جوشگاه: در منطقه مورد درمان عارضه نادری است. مراقبت مناسب پس از لیزر احتمال این عارضه را به حداقل می‌رساند.
 
روزنامه جام جم
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  10:49 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مجله پزشکی : زیبایی پوست

 

پوست و مراقبت از آن
پوست و مراقبت از آنگوناگونی وتنوع در انواع پوست به علت نژاد ( مانند : سیاه - سفید -زرد - قهوه ای ) ؛ به علت ارثی و محیطی ( پوست : خشک – چرب – معمولی و مخلوط ) نیاز به مراقبتهای گوناگون بسته به نوع پوست دارد.
● توضیحی در رابطه با انواع پوست
پوستها بسته به ترشحات طبیعی و مرطوب کنندگی خود به ۴ دسته تقسیم میشوند :
۱) پوســت چــرب : این نوع پوست در بین نوجـوانان و جــوانان شـایع میباشد . در این نوع پوست ترشحات غــدد چــربی زیاد میباشد . افزایش ترشحات غـدد چربی به ارث و فعالیت هورمونهای جنسی مربوط میشود .
۲) پوســـت خشــک : در افراد با سنین بالاتر این نوع پوست شایع میباشد . به دلیل کاهش ترشحات چربی و عدم فعالیت مرطوب کننده طبیعی پوست این حالت از پوست دیده میشود .
۳) پوسـت طبیعی و نرمال : ترشحات چربی و فعالیت مرطوب کننده پوست در حد طبیعی میباشد
۴) پوســت مخلوط : ترشحات چربی و مرطوب کنندگی در ناحیه ای از پوست با ناحیه دیگر فرق میکند مثلا" : در روی گونه خشک و در کنار بینی چرب میباشد .
بسته به نوع پوست بهترین مراقبتهای روزانه شامل :
۱) انتخاب محصولات آرایشی و بهداشتی با در نظر گرفتن نوع پوست .
۲) پاک کردن صورت از آلــودگــیهای محـیطی و ترشحـات پوســتی ( عرق - چربی ) وپوسـته ریزی طبیعی پوست .
۹) استفاده از مرطوب کننده جهت اصلاح و کمک به مرطوب کننده طبیعی پوست .
۴) محــافظت پوســت از نور خــورشید جهــت حـذف رسیدن اشعه ماورا بنفش به پوست توسط ضدآفتاب { مکانیکی ویا شیمیائی ( در قسمت ضدآفتاب توضیح داده شده ) } .
۵) درمان هر نوع ناراحتی و ضایعات پوستی .
● جوش صورت یا آکنه
آکنه یا جوش یک اختلال پوستی میباشد که در سنین نوجوانی شروع وتا آخر جوانی همراه افراد درگیر میباشد درمان بیشتر جنبه کنترل جوش صورت به منظور بهبودی موقتی تا ما دامای که تحت درمان دارویی قرار دارندو به منظور جلوگیری ااز بوجود آمدن جوشگاهای عمیق می باشد
اول از همه باید دید که ضایعات واقعاً جوش هستند. چون خیلی از ضایعات پوستی شبیه جوش بروز میکنند. جوش بیشتر در نواحی سبوره ( نواحی از بدن که دارای غدد چربی فراوان میباشد) دیده میشود.
▪ غدد چربی بطور طبیعی در تمام سطح پوست گسترش دارند و مسئو ل چرب نگه داشتن سطح پوست میباشند. همچنین به علت دارا بودن بعضی مواد دارای خاصیت ضد میکروبی و قارچی هستند. این غدد در کف دست و پا و لـب وجود ندارند و بیشترین تراکم آنها در صورت ؛ سر ؛ سینه و قسمت بالای پستان میباشد.
جوش بیشتر در صورت دیده میشود و بصورت انواع شکلها از قبیل:
▪ کومدون ( جوشهای ریزی که بصورت سر سیاه و سر سفید دیده میشوند )؛
▪ پاپول (جوشهای برجسته و قرمز رنگ)؛
▪ پاسچول (جوشهای چرکی )
و بالاخره ناجول و کیست (جوشهای بزرگ و دارای عمق و مواد داخل آنها).
▪ از بسته شدن دهانه خروجی غدد چربی بعلتهای گوناگون جوش بوجود میاید. علتهای بسته شدن این دهانه ها شامل:
۱) تولیـد و ترشح زیادی چربی در این غدد که خود این میتواند بعلت ارثی بودن یا عدم تنظیم هورمونی باشد. البته گاهی سطح هورمون در سطح طبیعی میباشد ولی پوست به این مقدار طبیعی نیز حساس است.
۲) رشد میکروب در دهانه غدد که باعث التهاب و بسته شدن این غدد میشوند.
۳) اختلال در کراتینی شدن ( در تشکیل کراتین دهانه اختلال وجود دارد مثل افرادی که سوء تغـذیه یا رژیم غـذائی دارند که اسیدهای چرب ضروری در بدن آنها کـم میباشد و یا بعـلتهای دیگری این اختلال وجود دارد).
جوشهای صورت را نمیتوان بطور کامل از بین برد ولی میتوان آنها را تحت کنترل در آورد.
درمان این جوشها بستگی به نوع جوش انجام میگیرد. در کل شستشوی مکرر نواحی جوش بویژه با صابونهائی که اسیدیته میباشند و از خود بقایایی به جا نمیگذارند از تشکیل جوش جـدید تا حـد زیادی مـوثر هسـتند و در درمان نیز کـمک کـننده میباشند. این صابونها در داروخانه ها موجودند و به عنوان ضد جوش معرفی میشوند. در درمان جوش از داروهای ضد باکتری ( میکروبی ) نیز استفاده میشود. که بستگی به نوع جوش و گسترش آن دارد.
داروهای دیگری نیز بسته به نوع جوش در درمان مصرف دارند که اختصاصی میباشند و از حوصله این بحث خارج هستند.
افرادی که دارای جـوش میباشـند باید از مصـرف هر گـونه کـرم یا پـماد اجـتناب کنند: چون باعث بدتر شدن جوشها میگردند.
افرادی هستند که منافذ پوست آنها به اصطلاح باز میباشد و در داخل این منافذ بصورت سیاه دیده میشود. ترشح چـربی و در معرض هوای آزاد قرار گرفتن این چـربی باعث اکسید شدن آن میگردد و به صورت سیاه دیده میشوند. برای از بین بردن آن میتوان از همان صابونهایی که گفته شد استفاده کرد و همچنین از اسکراب صورت نیز میتوان کمک گرفت.
یکـــی از عارضـــه های جــــــوش صــــــورت باقـــی ماندن لکه در آن ناحیه بعلت التهاب و فــعال بودن سیسـتم دفـاعـی بدن در آنجا میباشد.
جـوشـهایی که بیشـتر دستـــکاری شــوند احـتمال بوجـود آمـدن لکه بیشتر است . در ضمن افراد با رنگ پوست تیره تر لکه ناشی از جوش در آنها بیشتر است
درمان این عارضه در حقــیقـت درمــان جـوش میباشد . یعـنــی با درمان جوش بعلت کم شدن التهاب احتمال بوجود آمدن لکه کم میشود . درمان قاطـعی برای از بین بردن این نوع لکه وجود ندارد و در طـول زمان بسته به نوع پوست این لــکه ها از بین میروند . البته بعضــی از داروهای موضعی این طول زمان را کاهش میدهند که از آن جمله میتوان از ژل های حاوی AHA نام برد این ژل حاوی اسیدهای میوه میباشد و باعث تسهیل در پوسته ریزی طبیعی پوست میشوند و به این خاطر پوست جوان و شاداب میماند .
داروهای موضــعی دیگر کـه کـمک کننده میــباشند : کرم و ژلــهای حاوی ویتامین ث و مشتقات ویتامین آ ( کرم و ژل تره تینوئن ) .
از نظر علمی و آنچه در کتب علمی - پزشکی موجود است هیچ نوع غذا و خوراکی در ایجاد و تشـدید جــوش صورت دخـیل نیسـتند ؛ ولی بر اساس طـب قـدیـم و گـفته افرادی کـه جــوش صورت دارند بعضـی از خوراکیـها در بدتر کردن جـوش صورت دخیل میـباشند و پرهـیز از این خوراکیها باعث بهبودی در جوش میشود .
از جمله غذا و خوراکیهایی که باعث این علت میشوند شامل : غذاهای چرب ، تنقلات ، خرما، کشمش ، محصولات دریایی ( ماهی و میگو ) ، بعضی از میوه جات ( موز ، کیوی ، خرمالو ) و غیـره . بهـترین راهکار پرهـیز از مواد غذایی و خوراکیهایی است که فرد اظهار میکند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر میشود.
طبق مطالعات و بررسی های انجام شـده افرادی که جـوش صورت دارند کمتر دچار سرطان پوسـت از نوع بازال سـل میشوند. البته این به آن معـنا نیسـت که برای درمـان جـوش پیگـیر نباشند.
● لک صورت یا ملاسما
لک صـورت یا ملاسـما یک عـارضه پوستی شـایع بخصوص در دختران و خانمهای جوان میباشد این عارضه بصورت لکه های قهـوه ای تا خـاکستری تیره بر روی گونه ها ؛ پیشانی و چانه دیده میشود. شـایعـترین سنین بروز آن ۲۰ تا ۳۰ سالگی است و در خانمها از آقـایان بیشتر میباشد.
عـلت های زیادی در ایجـاد آن نقـش دارند ولی ثابت ترین علـت را اشعـه ماورابنفش خورشید میدانند . یعنی همیشه این علت باضافه علل دیگر را در ایجاد لک سهیم میدانند.
علل دیگر:
۴) مصرف دارو بویژه داروهای هورمونی و بخصوص داروهای پیشگیری از حاملگی ( بصورت قرص ؛ تزریقی ویا کاشتنی )…. داروهای دیگر نیز در بروز آن نقش دارند ، از جمله داروهای اعصاب.
۵) تغییـرات هورمونی در بـدن از جـمله کـیستهای متعـدد تخمــدان ( pco ) و یا بیماری غــده فوق کلیوی.
با پیشگیری از تابش اشعه خورشید بطور مستقیم بر روی صورت از ایجاد لک تا حد زیادی میتوان جـلوگـیری کرد.
مصرف کرمهای ضد آفتاب بطور منظم با عیار بالاتر از ۲۰ به فواصل هر ۳ ساعت و همچـنین اجـتناب ار تابش نور خـورشـید بطـور مسـتقـیم بر روی صورت در افراد مستعـد از ایجـاد لک میتوان پیشگیری نمود.
برای از بین بردن لک با تجویز پزشک متخصص از کرمهای حــاوی هـیدروکـینون با در صد های گـوناگـون ( نباید بیشتر از۶ تا ۷ درصد باشد ) میتوان اسـتفاده نمود.
● روشـهای دیگـر در درمان لک صورت :
▪ لایه برداری ( peeling ) ؛ سایش پوست بوسیله میکانیکـی ( ermabresion & salabresion ) و لـیزر میباشـد کـه بسـته به پوسـت افـراد انتخـاب میشود . افـراد با رنگ چـشــم روشـن و مـوهـای روشــن مـقـــدار رنگـدانـه پـوسـتی کـمتری نسـبت به پوسـتهای تیره دارند و به همین دلیل نور آفتاب بیشتر در پوست این افراد نفوذ دارد و چون یکی از اثرات نور آفتاب ایجاد لک صورت و همچنین کــک و مک میباشـد برای پیشگیری و درمان این افراد نیاز مبرم به ضد آفتاب دارند.
یکی از درمانهای لک صـورت همچـنان که قـبلاُ نیز گفته شد استفاده از پیـلینگ میباشد. ولی این روش مناسب همه افراد نمی باشد . چـون افراد با رنگ پوست تیره اصلاْ مناسـب پیلینگ نمیباشند.
چــون یکی از عـوارض پیلـینگ خـود لک میباشـد و شانـس ایجـاد لک در افراد با پوست تیره خیلی بالا است .
▪ درمان دیگر لک صورت لیزر درمانی میباشد .
هیچکدام از روشهای درمانی لک صورت دائمی نیست و در یک جلسه نیز انجام نمیگیرد و نیاز به تجـدید درمان دارد و ادامه درمان دارد ، زیرا استـعداد افراد برای ایجاد لک که با این روشــهای درمانــی برطرف نمیگردد . مصرف ضد آفتاب در افراد مستعد یک نیاز حیاتی در درمان و پیشگیری از لک میباشد .
● فراوردهای ضدآفتاب
اشعه ماورا بنفش خورشید اثرات ثابت شده ای بر روی افزایش انواعی از سرطانهای پوست تـسـریع و تـشـدید پـیری چروک پوست و بـدتـر شــدن بـرخـی از بیماریهای پـوسـتی و ایجاد و تشدید لک صورت و کک و مک دارد.
به مواردی که بتوانند از نـفـوذ اشعـه ماورا بـنـفـش به قسمتهای عـمقی اپیدرم ( روی پوست ) و درم جـلوگـیری کـنند را محـافـظ یا ضـد آفتاب می گویند . نحـوه اثر ا ین ضد آفتابها جذب انعکاس اشعه ماورا بنفش می باشد از رسیدن آن به لایه های عمقی پوست جلوگیری می کنند
ضد آفتابها دو گونه هستند :
۱) ضد آفـتابـهای فـیزیکی: با انعـکاس اشـعه از رسیدن آن به پـوسـت جـلوگـیری میکنند هـر مانـع فـیزیکی کـه این عمل را انجام دهد از این گروه میباشد مانند پمادهای حاوی اکسید زینک که از نـفـوذ اشعـه به روش انـعکاس آن جـلوگیری میکند. و یا مصرف کلاه لبه دار و حتی نقاب که مانع رسیدن اشعه به پوست میشوند را جزء این گروه به حساب می آورند .
۲) ضد آفتابهای شیمیائی: این گروه از ضد آفتابها از طریق جذب اشعه از رسیدن آن به لایه های عمقی پوست جلو گیری میکنند.
▪ عـیار محافظتی ضد آفتابها :
مقـدار جذب اشعه توسط ضد آفتاب را میگویند. هر چه این عـیار بالاتر باشد مقدار جذب اشعه نیز بیشتر میشود
- در آب و هوای ایران عـیار محافـظـتی بالاتر از۲۰ نیاز میباشد. هر چه اشعه در ناحیه ای مسـتـقـیم تر بتابد باید عیار را بالاتر انتخاب کنیم .
- در مناطق جنوبی ایران اشعه مستقیم تر تابش دارد . هر نوع ضد آفتاب با هر عیاری بیشتر از سه ساعـت روی پوست موثر نیست و باید بعد از ۳ ساعت تکرار شود.
- بیشترین مقدار اشعه در فاصله زمانی ۱۰ صبح تا ۳ بعد از ظهـر به زمـیـن میـرسد.در این فاصـله زمانی از قرار گـرفـتن بطـور مستـقـیم در برابر اشعـه آفـتاب اجـتـناب شود.
- افرادی که پوست روشن دارند بیشترین صدمه را از اشعـه میگـیرند و نیاز است این افراد بیشتر مراقب باشند.
- در فعالیتهای روز مره از قبیل کوهنوردی - شنا - اسکی - فوتبال و غیرو حتما" از ضد آفتاب استفاده شود .
- اکثر ضد آفتابها در آب محلول بوده و با شستشو و شنا یا تعریق پاک میشوند و باید مصرف آن تکرار شود.
- در کـودکـان از سن ۶ ماهـگی به بعـد براحـتی میـتوان از ضـد آفـتابهای شیمیائی استفاده کرد - ترکیبات موجود در ضـد آفـتاب مـیـتواند در بعـضی افراد حسـاسـیـت ایـجـاد کـند و بایـد نوع ضد آفتاب در این مواقع عوض شود.
- افرادی که جوش صورت دارند باید از ضـد آفـتابـهـای محلول و یا لوسیون استفاده کنند ; چون کرمها و پماد که چرب میباشند باعث بدتر شدن جوش صورت آنها میگردد .
توجــه : استـفـاده از ضد آفتابها به معـنی ایـمـنی ۱۰۰% نـیـست و باید سایر موارد محافظتی را رعایت نمود .
- استفاده از ضد آفتاب اثرات سوء برای پوست ندارد ؟ مصرف ضد آفتاب هیچ گونه عوارضی ندارد و مفید نیز میباشد ولی انتخاب نوع و مارک ضدآفتاب و درجه محافظتی برای هر پوستی و منطقه ای بسیار مهم میباشد .
● پیلینگ یا لایه برداری
پیلینگ یا همان لایه برداری به عملی گفته میشود که لایه سطحی پوست بطرقی برداشته شود.
مواردی که لایه برداری انجام میگیرد :
▪ ‌وجود جوش صورت و از بین بردن اسکارهای باقیمانده از جوش صورت
▪ وجود لک صورت یا ملاسما
▪ وجود کک و مک یا فرکل ( freckle )
وجود هر نوع اسکار از قبیل : سوختگی؛ باقیمانده هر نوع ضایعه در صورت
▪ وجود انواعی از لک باقیمانده از التهاب قبلی
● طریقه پیلینگ:
لایه برداری را میتوان به طرق گوناگون انجام داد:
▪ لایه برداری شیمیائی :
بوسیله مواد شیمیائی که عمدتا" از اسید با در صدهای متفاوت است انجام میگیرد.معمولا" از الفا هیدروکسی اسید ( AHA )؛ تری کلرو استیک اسید ( TCA ) و فنل با درصدهای متفاوت استفاده میشود.
▪ لایه برداری میکانیکی : بوسیله ابزارهای تراشنده لایه سطحی پوست را میتراشند از جمله:
dermabresion (استفاده از یک دستگاه دوار و تراشنده ) و یا بوسیله سنباده .
* لایه برداری بروش لیزر:
معمولا" از لیزر CO۲ برای این منظور استفاده میشود.
انتخاب پوست مناسب جهت هر نوع پیلینگ در نتیجه عمل بسیار دخیل میباشد به اینصورت که نمیتوان هر نوع پیلینگ را برای هر نوع پوست انتخاب کرد.
جـدا از اینکـه پیلینگ را در چـند جـلسه میتوان انجـام داد. روش پیلینگ بصورت طـولانی و مداوم نیز صورت میگیرد، این روش بوسیله کرم های دارای الفا هیدروکسی اسید با در صد متفاوت معمولا" کمتر از %۱۵ انجام میگیرد، در این روش فرد هر شب از این کرمها بر روی جـاههایی که میخـواهـد لایه برداری شود؛ استفاده میکند.
در مواقعی که فرد از پیلینگ استفاده میکند باید از نور خورشید اجتناب کند و حتمآ از ضد آفتاب در مواقع خارج از منزل استفاده کند.البته پیلینگ را نمیتوان به همه افراد تجویز کرد و باید جهت پیلینگ افراد انتخاب شوند
● روزنه های پوستی
روزنه پوستی چیست؟
روزنه یا همان منافذ پوستـی در حقیقت محل خـروج چربـی از غدد چربی میباشد . در افرادی که تا حدودی این غدد فعال میباشند و پوست چـربی دارند این منافذ دیده میشود ( در همه افراد این منافذ وجود دارد ) .
نبایـد هـیچـوقـت به فکر بستن این منافـذ بود ؛ چـون با بستن این منافـذ محـل خـروجی این غـدد بسـته شـده و باعـث جـوش صورت میشوند. البته به اشتباه در جـامعه مرسوم است که این منافذ را میبندند. ولی در حقیقت اینگونه نیست .
روشهایی وجود دارد که میتوان این منافذ را غیر رویت کرد یعنی دیده نشوند .
وقــتی ترشحات چــربی در این منافــذ وجود داشته باشند بعلت اکسیده شدن مواد چربی در این منافذ برنگ تیره دیده میشوند . راحــترین روش این است که این ترشحـات چــربی را بوسـیله شستشو از بین برد . شستشوی مکرر با صابونهای ضد جوش به این امر کمک میکنند.
روش بعدی : با استفاده از کرم و ژلهای حاوی AHA که مقداری لایه برداری میکنند میتوان این منافـذ را غـیر رویـت کرد .روشـهای دیگری نیز وجود دارد که احتیاج به پزشک مجرب دارد و از ذکر آنها خودداری میکنم.
● چروک صورت
▪ چـروک صورت :
بوجود آمدن شیارهای عـرضی در پیشانی و شیارهای طـولی در بین دو ابرو و نیز شیارهای کنار چشم ها و دهان و بر روی گونه ها.
▪ علل بوجود آورنده چروک:
در ایجاد چروک صورت علتهای گوناگونی وجود دارد.
مسئول نگه داشتن قوام پوست کلاژن داخل درمی میباشد; حال به هر علتی در روند کلاژن سازی اختلالی بوجود آید می تواند باعث چروک پوست گردد. با افزایش سن کلاژن سازی دچار وقفه میگردد و افراد با سنین بالا پوستی افتاده دارند.
اختلالات ارثی در تولید کلاژن در بیماران سندرم مارفان و سندرم اهلر دانلس از این جمله اند در این بیماران پوست بعلت نقص در کلاژن سازی دچار افتادگی زود رس میگردد.
علاوه بر کلاژن سازی علتهای دیگری نیز در ایجاد چروک پوست دخیلند از جمله : افزایش قـدرت عـضلانی زیر پوست میباشـد; افراد عـصبی و اخـمو بعـلت اسـتفاده زیاد از عضلات صورت دچار این حالت میشوند و با افزایش قدرت این عضلات چروک زود رس پیدا میکنند.
افرادی که قـبلا" چاق بوده ولی دچار لاغری میشوند بعلت از دست دادن چربی زیر پوستی دچار افتادگی پوست میشوند و چروک بوجود میآید.
افراد سیگاری بعلت از دست دادن چربی زیر پوستی ( عدم تغذیه مناسب و کاهش اشتها ) و همچنین نقص در کلاژن سازی و علتهای گوناگون دیگر دچار چروک زود رس میشوند.
پوسـتهای خشـک نسـبت به پوسـتهای چـرب زودتر دچـار چروک میشوند که میتواند به دلیل علت زمینه ای پوست خشک باشد ( عدم نگهداری آب در پوست به دلایل سرشتی ). علتهای دیگری نیز وجود دارد که از حوصله این بحث خارج میباشد.
برای پیشـگیری در ایجاد چروک باید عـوامل ایجاد کننده آن را از بین برد از جمله : تغـذیه مناسب - عدم مصرف مواد مخدر و دخانیات - اعصاب آرام و غیره.
روشهای متنوعی برای از بین بردن چروک صورت وجود دارد:
۱) مصرف کرمهای مرطوب کننده تا حدودی میتوانند چروکهای ریز را بطور موقت از بین ببرند.
۲) انجام پیلینگ : چه بصـورت تدریجـی با مصـرف کـرمهای حـاوی AHA با درصـدهای پائین و چه به صـورت پیلینگ در مطــب با داروهای پیلینگ با درصــد بالا. با این روشــها تحریک کلاژن سازی صورت میگیرد.
۳) انجام لیزر با انواع گوناگون لیزر(تحریک کلاژن سازی)
۴) جدید ترین روش برای از بین بردن چروک صورت تزریق آمپول رقیق شده و غیرسمی شده ســم میکــروب بوتیلیسم ( botox ) در داخــل عـضلات پوســت صـورت.
با این روش عضلات صورت را فلج یا ضعیف میکنند و باعث از بین رفتن چروک صورت میگردد. این روش موقتی میباشد و بسته به افراد از ۳ ماه تا ۹ ماه طول میکشد. با تکرار تزریق این فاصله زمانی افزایش می بابد.
 
شهلا رنجبر از تهران
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 18 اسفند 1389  11:06 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها